-Frustrerande..

Idag är första dagen jag har känt att jag skulle vilja säga uop mig som mamma för en liten stund!
Största andelningen är nog att jag har så förbannat jävla ont i mina tissar att jag inte kan amma honom och knappt kan pumpa ut eftersom det helt enkelt gör för ont.Jag har även börjat få sår på tissarna,inte konstigt att det gör ont like hell när han äter.Detta är ju förstås väldigt frustrerande för mig och gör mig lättirriterad.

Så egentligen kanske dom inte varit jobbiga alls,men eftersom jag är så frusztrerad över detta så kanske jag överreagerar.

Iallafall.Det är verkligen inte värt att få Lucas att vila en stund på dan.Den enda han säger är:Jag vill inte sova mamma.
Och sätta honom framför en film finns inte eftersom han inte tittar på tv.Egentligen behöver han inte sova,men idag hade han gärna fått göra det!
Jag tror Lucas känner på sig att mamma inte riktigt är sig själv och därför tror jag han varit extra busig idag.Han har gjort många saker som han vet att han inte får göra!

Liam då.Ja,han har inte heller sovit sådär jättemycket idag.Och även han känner väl av att mamma har det lite jobbigt just nu.Det verkar även vara helt tomt i mina tissar nu.Jag satt nämligen och pumpa nyss i nästan 10 minuter,och fick knappt ut 50ml.Men jag antar att mjölken minskar när jag är frustrerad.

Tyvärr verkar det inte bättre än att Liam måste äta ersättning ikväll om jag inte får ut lite till.

Nä,slutgnällt nu!Imorrn hoppas vi på att tissarna är hela och fina och jag är mig själv!

-Svar på kommentarer.

Svar till Anna:

Jag tror den lila smörjan heter:Gentiana Ultravioletta.Jag ska smörja Liam i munnen och sedan på mina tissar varje dag i tre dagar och då hoppas jag att det är borta!

Svar till Nadia:

Torsk är en svampinfektion i barnets mun som främst kan ses som en vit beläggning på tungan.

Torsk framträder som vita beläggningar på kindernas insida, på tungan och i gommen. Det kan också visa sig som ett rött utslag med små upphöjda prickar runt ändtarmsöppningen. Ibland kan barnet äta dåligt.

Vad är Torsk?

Torsk är en svampinfektion som orsakas av bakterien Candida albicans och som i första hand drabbar spädbarn.

Behandling:

Torsk är inte farligt och man behöver inte uppsöka läkare, det försvinner oftast av sig självt. För att påskynda läkandet kan man pensla munnen med en bomullspinne indränkt i mineralvatten som innehåller natriumbikarbonat, till exempel Vichyvatten. Det ska man göra flera gånger om dagen, speciellt efter måltiderna. Man kan också doppa nappen i Vichyvatten.

Om man ammar kan svampen överföras till bröstvårtan som kan bli röd, irriterad och öm. Pensla också den med Vichyvatten, före och efter amning.

Tala med barnavårdscentralen om behandlingen inte skulle hjälpa. Sköterskan kan pensla barnets tunga med medicin som är effektivare än Vishyvatten.-Ny design.

Ny design.Vad tycks?Jag är verkligen supernöjd!
Ett stort tack till Jennie för den fina designen!Du är verkligen hur duktig som helst!
Tack än en gång!

Liam har nog lite ont i sin lilla mage jus...

Liam har nog lite ont i sin lilla mage just ikväll.Plus att han är lite snorig gör nog inte saken bättre.Men när han är lite ledsen så brukar han få ligga vid tissarna eftersom han brukar lugna ned sig lite då.Men nu är det så att Liam har smittat mig med torsk på tissarna och det gör så jävla ont när han suger så det går bara inte.Men det gör inte riktigt lika ont att pumpa,så jag pumpar ut också får han dricka ur flaska.Men det är ju så typisk att det ska hända nu när jag gärna skulle ha honom uti tissarna så att han blev lugn.Iallafall så har jag fått något lila medel som jag ska smörja i Liams mun och på mina tissar i 3 dagar.Så nu hoppas vi på att det ska hjälpa.Det enda roliga med detta är att det ser ut som att Liam ätit blåbär och att mina tissar ser ut som smurftissar!


-Utflykt.

Eftersom min dator håller på att ta sina sista andetag så kommer det inte att bli som mycket bloggade innan jag får min nya.Beställde den idag,så jag hoppas jag hinner få den innan veckan slut.

Igår var vi och fiskade med familjen Jensen.Denna gång blev det i Långträsk,och denna gång fick vi faktiskt fisk!Det var lika trevligt som vanligt som det alltid är när vi gör utflykter.
Liam och My sov mestadels,dom gjorde bara lite matpauser och sedan sov dom igen.Kevin fiskade och fick nog dom största fiskarna!
Lucas och Seth gjorde att dom inte fick göra.(Som vanligt med andra ord.)Dom var inte sådär jätteintresserade av att fiska utan dom var mest i skogen och lekte,och gjorde lite bus såklart!
Papporna i familjerna försökte fiska upp en gädda,men misslyckades!
Och mammorna i familjen skvallrade mest!
Bilder från fisketuren:


-Ny dator och tapeter.

Nu har Pär hittat en dator till mig.Eftersom jag är så kär i den jag redan har så blir det av samma märke fast 100 gånger bättre!Men min dator är ju ändå 4-5 år,så när jag köpte den så var den ju faktsitk bra!

Igår var jag och småpojkarna på stan med deras moster.Blev inte att handla sådär jättemycket,men jag kom iallafall hem med två fingervantar och Lucas.
Iallafall..När vi var på stan visade Lisa mig typ världens finaste tapet.Och just den tapeten skulle passa hur bra som helst i våran trapp.Så idag när vi var på Ångsågen visade jag den för Tony.Och självklart tyckte ju han också att den var fin.
Tror kanske inte han bryr sig så mycket?
Eller så kanske han bara håller med för husefriden?
När han frågade vad den kostade så log jag lite sådär, "titta så söt jag är,och jag förtjänar väl det bästa älskling" leendet.
Så när jag väl sa priset så sa han bara okej,vill du ha den så köper vi den.
Jag har nog världens bästa kille!
Jag snabbtittade även på några barntapeter till pojkarnas lekrum,men jag tror jag far det själv och tittar.Lite svårt att hålla reda på Lucas medans man tittar!

Liam har inte haft sin bästa dag idag.För det första är han jätteförkyld igen och han har nästan inte sovit något idag.Men nu har jag satt honom i bilbarnstolen och där sover han.Nästan det enda stället han sover bra i.Han somnar nästan så fort vi stoppar ner honom i den.Annars somnar han nästan bara uti tissarna,vilket inte är sådär jättebra att vänja honom med.Jag kan ju liksom inte ha honom hängades där hela dagarna.

Nu ska vi iallafall på Coop för att handla lite blöjer och lite godis.För det är ju faktsikt lördag,och då får man ju äta godis.

Tapeten.


Och en bild på mina favvo pojkar.

-Svar till Anonym.

Anonym:
Dessa regler är inte något jag stödjer alls.
Men som jag fått förklarat så är det så att personalen ska lägga tiden utefter hur många sk tre-timmarsbarn de har, hur den pedagogiska verksamheten ser ut och självklart efter vad de har för bemanning.
Ett barn som tex vilar efter lunch tid gör ju inte så mycket på dagis om denna ska sova bort tid från sin dagisvistelse.
På min sons dagis är det ett fåtal barn som går tre timmar och då läggs alla tider på förmiddagen då barnen har ut mesta möjliga utav vistelsen och även om han är morgontrött och det känns vitslöst att dra upp honom för tre timmar så föredrar jag att ha förmiddag då de har mer aktiviteter att erbjuda och då barnen som är heldagar inte börjat bli trötta.

Svar:

Nu är det bara så att det är ganska många mammor på min sons dagis som vill ha på eftermiddagen.Jag kan liksom ta det om det bara var jag som ville ha på eftermiddagen.Men om det handlar om 6-7barn till som vill ha eftermiddag så måste man ju börja ifrågasätta varför dom gör som dom gör.
Och jag tycker det är väldigt viktigt att ifrågasätta saker och ting om det inte stämmer överrens med det som står på hemsidan.Jag har aboslut inte sett någon dialog,jag fick enbart höra att dom bara hade förmiddagstider,vart är dialogen?

Och jag vill inte väcka mina barn.Om Lucas sover när han ska vara på dagis så är det väl förmodlingen för att han behöver sova.Och om Liam sovit dåligt en natt så väcker jag ju inte honom bara för att fara på dagis.Och jag sover också väldigt gärna så länge som pojkarna sover.
Jag tycker att jag borde veta vad som är bäst för min Lucas,och inte dagispersonalen.Jag betalar 1260kr i månaden,så lite borde jag väl ändå ha att säga till om?
Och visst jobbar personalen för barnen?

-Säga upp sig.

Min älskade dator håller på att säga upp sig.Jag har nu tömt hela datorn på bilder och fört över dom till en hårddisk.Jag började nästan gråta idag när jag inte fick igång datorn.Men nu är alla mina älskade bilder räddade,så nu får datorn säga upp sig!
Fast eftersom jag och denna dator haft ett långt och troget förhållande så kommer det att skära i hjärtat när jag köpa en ny.

-Komiskt!

Jag som hade tänkt att blunda en stund när pojkarna vilar.Men direkt jag fått Lucas att somna så vaknade Liam.Så jag la mig i soffan och la honom på mig i hopp om att han skulle somna om.Men icket.Men mysigt var det iallafall.
Rätt komiskt att han somna fem minuter före Lucas vaknade igen.

Nu är det kväll och Lucas sover.Jag ska även börja med att göra Liam klar för sängen!Jag bjuder på lite blandade bilder!


Lucas plockade mest blåbär när vi var och fiskade.

Sista morgon badet denna sommar.

Så här gott sov Liam imorse när jag väckte honom för att fara på dagis.

Liam skrattar direkt jag lägger honom i "Jungeltrumman."

Det är så roligt när han börjat hänga med!

Myser i sin nya filt.

Lucas skulle promt hoppa studsmatta idag!
Och då kan man ju inte ha på sig kläder mamma!

-IRRITERAD!!!!!!!!!!!!

Alltså,nu är jag faktiskt rätt jävla irriterad.Som alla vet så får man ju bara ha sina barn 3 timmar på dagis varje dag när man är mammaledig.Och tiderna för dessa 3 timmar är: 07.45-10.45 eller 12.45-15.45.Eftersom båda tiderna är helt fucked up så måste man ju ändå välja.

Jag föredrar eftermiddagstiderna eftersom jag måste väcka båda Lucas och Liam för att Lucas ska på dagis.Och det tycker jag inte att jag ska behöva göra.Eller det gör jag inte.Dagarna han sover längre så är han hemma med oss.Men han gillar ju att vara på dagis och jag tror det är bra för honom att vara där,och inte vara hemma med oss hela tiden.Men jag tänker verkligen inte stressa honom på morgonen.Jag kommer ju att väcka honom resten av livet så nu när jag ändå är hemma så tycker jag att han ska få sova hur länge han vill.

Men..Nu är det tydligen så att dom "bara har" förmiddagstider på Myrans förskola.Hm,det lät ju JÄVLIGT märkligt med tankte på att det står såhär på piteås hemsida:En dialog med vårdnadshavare ska hållas innen verksamheten beslutar om för- eller eftermiddagsplacering.
Och fråga mig fan inte vart den dialogen tog vägen,det enda jag fick veta var att jag inte kunde välja eftermiddagstider.
Jag ringde iallafall rektorn och frågade vart dialogen var.Hon lät väldigt förvånad över att dom sagt så till mig och att hon skulle återkomma.Detta var för 2 veckor sedan och hon har fortfarande inte återkommit.Dålig stil.Visst jobbar dom för att barnen?

Sedan för någon dag sen får jag veta att det är en mamma på Lucas dagis som också vill ha eftermiddagstider men att detta inte är möjligt eftersom då kan inte barnen vara med på aktiviteterna som att gå på teater,bibblan ovs om man har barnen på eftermiddagen.Och personligen tror jag bara att det är skitprat.Inte hinner man gå på teater på förmiddagen eftersom barnen hämtas 10.45.
Även hon ringde till rektorn och då lät det såhär:Att dom inte kan hindra oss men att det skulle bli dåligt för personalen för att dom skulle vara tvunga att lägga om sina scheman.
Men alltså,hallå!!!!!!!!!Varför ska jag bry mig om personalen?Visst är det barnen vi ska tänka på!

Dessutom betalar vi 1260kr i månaden för att ha Lucas 15 timmar på dagis i veckan,och då tycker jag att jag ska ha rätt att välja vilken tid jag vill ha honom där.Och visst ska man se till barnets bästa?Och för Lucas är det bästa att han ska få vara på eftermiddagarna och att han ska få sova hur länge han vill på morgonen.

Så nu är det upp till kamp.Alla som vill ha sina barn på eftermiddagen får gärna vara med och försöka genomföra det.(Myrans förskola alltså.)

-Hjälmen.

Här kommer blider på Lucas nya hjälm.Den är helt suverän,och dessutom snygg.
Eftersom den är en juniorhjälm väger den bara 700g.
Nu får han köra hur mycket skoter och 4-hjuling han vill.För om nått är viktigt så är det att ha en rejäl och bra hjälm!


Och scott juniorglasögon till.

-Fläsket brinner.

Vilket väder vi har fått idag.Pratade just med mina älskade päron som just nu befinner sig i Cypern.Vindstilla,klarblå himmel och en temp på nästan 40 grader hade dom lovat idag.
Inte illa..

Jag har halvt som halvt börjat mitt nya liv.Eller jag ska börja promenera 40min före jag hämtar Lucas på dagis.Detta går inte längre.Jag vill ha tillbaka min kropp och inte denna fläskkropp.Jag ska i mina jävla byxor,så enkelt är det.
Men eftersom vädert inte är sådär jättebra så tror jag att jag skippar promenaden idag.Och istället så städar jag och pustar lite fönster.Det är väl också lite motion?

Så,nu när lille pluttplutt sover ska jag försöka hinna med ett fönster iallafall.

-Lista.

När fick du reda på att du var gravid?
I slutet av Oktober.

Var bebisen planerad?
Ja,det kan man väl säga.

Vad heter ditt barn?
Liam Persson

När var du beräknad att föda?
9 Juli

Föddes barnet på utsatt datum, om inte när?
Nä,han kom 14 Juli.

Hur stor var barnet vid födseln?
3850g,50cm

Hur lång tid tog förlossningen?
1 timme från det vi kom in.1.40 om man räknar från när "första vattnet" gick.

Hur började din förlossning?
Det började rinna lite vatten.

Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt?
Vaginalt.

Hur mycket var du öppen när du kom in?
7-8cm.

Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen?
3 ordentliga krystverkar.

Blev det komplikationer?
Nä.

Var du rädd för något?
Nä,eller att jag skulle spricka ända bak till sjärten.

Skrek du?
Ja.

Hur många var inne i förlossningsrummet?
2 Barnmorskor och Tony såklart.

Hade du någon nära med dig?
Tony.

Tog du någon smärtlindring?
Nä,men ändå inte värst tror jag.Allt gick ju så fort.

Är du tillsammans med barnets pappa?
Ja.

Tog ni reda på könet?
Nä,det är ju som att öppna julklapparna på midsommar.

Om nej, vad trodde ni att barnet var för kön?
Jag trodde faktiskt flicka.

Hur lång tid tog det för er att bli gravida?
2 Månader?

Hade ni bestämt vad barnet skulle heta?
Ja,nästan iallafall.

Hade du en svår graviditet:
Nä,ska inte klaga.

Mådde du illa?
Nä.

Kan du tänka dig att skaffa fler barn?
Jag tror både jag och Tony är rätt nöjda med två pojkar.Två barn,två skotrar.Alltså ryms dom på varsin skoter!

Har du fått några bristningar?
Ja,faktsikt.Några små.

Var du nervös inför förlossningen?
Nä,jag tycker det är en sån cool och frän upplevelse!

Hade du några cravings?
Is,frysta hallon och sura äpplen.

Vad gillade du för mat?
Samma mat som jag alltid gillat.

Hur reagerade du/ni när du plussade?
Eftersom jag gjorde det före Tony kommit hem från jobbet så var det första jag sa till honom:
Grattis du ska nog bli pappa igen!
Och självklart blev vi båda väldigt glada!

När kände du första sparkarna?
Kommer inte ihåg.Kanske v.16-17?

Bästa graviditetsminne?
Alla sparkar och längtan efter att få träffa det lilla livet.

Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid?
Testade mig någon dag före jag skulle haft mens.

Hur mycket gick du upp i vikt?
Skulle kunna tänka mig kring 12kg.

Hur länge ammade du?
Än så länge funkar det bra!

Hur blev ditt hår?
Mitt hår har aldrig hunnit reparera sig sedan Lucas.Så det är fortfarande konstigt.

Vem är barnet mest lik?
Dom flesta säger att han är en kopia av sin storebror.

Vad är det bästa med att ha barn?
Allt.Dom är ju mitt liv.

Vad är det sämsta med att ha barn?
Då man inte får sova ordentligt,eller inte får sova alls.Men sova kan man ju göra i graven!

Är ditt barn döpt?
Nä,men dopet är bokat.

Hur gammal är barnet nu?
1½ månad.

-Dagens inköp.


Dagens inköp till lillebror.
En filt från Villervalla och en PoP fleeceoverall.


-Mys dag.

Eftersom gårdagen blev väldig kalasig så tror jag att vi alla behövde en väldgt lugn och mysig dag idag.Sagt och gjort.Idag har jag och småpojkarna bara varit här hemma och myst.Vi har även börjat höststäda lite grann.Vardagsrummet är klart.Bara resten av huset kvar!Men det kan bli väldigt många pauser när man har två småpojkar som gärna vill ha mammas uppmärksamhet hela tiden.
Lucas har hjälpt mamma att städa,medan lillebror mest spenderat tiden i "jungeltrumman".

Förresten har vi varit iväg två gånger idag.Imorse åkte vi till pojkarnas mormor och morfar för att säga hej då.Dom är nämligen i Cypern i detta nu och kommer inte hem förrän nästa Måndag.
Och till middag blev vi bjudna på blodpalt hos pojkarnas G-farmor.Det är dom svängarna vi varit på idag.Resten av tiden har som sagt spenderats i huset lugna vrå.

Man behöver verkligen sånna hära dagar också.Nu känns det som att jag fått ny energi.Och imorgon hade jag tänkt att vi skulle hinna putsa minst tre fönster till.Hoppas bara att pojkarna vill samarbeta,för det är ju som sagt dom som bestämmer!


Storebror var väldigt generös med sina verktyg.Lillebror fick låna alla!

Såhär hittade jag Lucas.Våran egen klas klättermus.

Lucas ville också testa sova i vagnen.

Jag har bytt och strykigt 3st olika gardiner idag.Tillslut satte jag tillbaka dom som redan satt där..

Kanske jag använder dammsugaren för mycket?

Och en bild på lillebror!

-Kalasbilder i massor!

Här kommer det lite bilder från Klas-Söndagen!


Lucas får massa paket av mormor och morfar.

Kusin Alexander hjälper gärna till med paketöppning.

Morfar,moster Lisa och lillebror Liam.

SItter och läser en av sina nya böcker med mormor.

Tant Jessica kom med ett jättepaket!

Moster Bella gav också present.

Fråga mig inte vad Bella och David gör för miner!

G-Farmor läser en bok för Lucas.

Mera paketöppning!

4 pojkar i studsmattan.Förvånadsvärt lite gråt!

Även Max fick fika på kalaset!

Seth hjälper till med att öppna lite paket.

Det är roligt att öpnna paket.

TACK igen för alla fina presenter Lucas fick!

-GRATTIS älskade unge!

♥♥GRATTIS ÄLSKADE LUCAS PÅ 2-ÅRSDAGEN!♥♥


Lucas-Bara någon minut gammal.♥

Lucas-2 år gammal.♥

-Kalasat heeeela dagen lång!

Vilken härlig och underbar dag vi haft idag.Vi har haft kalas hela dagen för våran älskade prins som blir 2 år imorrn!Liten börjar verkligen bli stor!
Jag är rätt slut efter att ha kalasat hela dagen lång med nära och kära.
Så jag tänkte faktiskt avsluta här.
Bilder och annat skoj från idag kommer upp imorrn!
Tack än en gång för alla fina presenter Lucas fått idag!
Avslutar med två bilder av mitt favorit träd.
Fin va?

-Tänd ett ljus.

Jag tror tametusan att vi nu är klara inför Lucas kalas.Vi har varit på Coop och handla allt vi behöver för att göra tårtorna.Och om det nu när så att vi har glömt något så har vi ju faktiskt affärer här i Öjebyn.

Dagen har gått i rasande fart,fast vi har ändå hunnit rätt mycket.Och eftersom det är lite halvbajsit väder idag så har jag tänt ljus och gjort upp en bara.(läs Tony)fast det var jag som sa att vi skulle göra upp en brasa.

Lite halvmysigt måste jag få säga.Visst,lite tråkigt att sommaren gått så otroligt fort.Men jag kan ändå inte låta bli att tycka det är lite småmysigt såhär på hösten.

Och efter hösten kommer ju faktsikt vintern.Och med vintern kommer ju skoter.Och då blir vi väldigt glada när vi kan köra skoter.Synd bara att Liam är lite för liten för att kunna åka med iår.Men nästa säsong,då jävlar.Då är ju Liam som Lucas var i vintras,så då går det ju hur bra som helst att köra.Plus att det är min tur att köpa en ny skoter!

Nä,nu ska jag ropa in mina pojkar så att vi kan ha lite mys med Lucas innan han ska sova.Ikväll blir det en film och mys i soffan med godis och chips.
Och imorrn blir det kalas för hela slanten!

-Baka baka liten kaka..

Jag och Lucas har bakat idag.Eller jag har bakat och Lucas har grisat,kanske var rättare sagt!Han tyckte verkligen att det var jättekul att få hjälpa till och baka!
Och det var aboslut inga problem att baka med honom.Visst,det såg ju ut som kom och hjälp mig i köket efteråt men det städade vi upp efteråt.
Det enda nu som fattas till Lucas kalas är tårtorna.Men dom hade jag tänkt göra imorrn på morgonen.Med två barn i huset är det nog ingen risk att "försova" sig,om ja säger så!Så jag tror jag hinner göra dom innan alla gäster kommer.

Jag håller även på att slå in alla paket vi köpt till honom,men pappret tog just slut så vi måste in på Coop för att handla lite mera.
Undra hur mycket pengar man egentligen lägger ner när man köper presenter till sina barn?Jag tror att det är sjukt mycket iallafall.
För övrigt är jag nog den sämta mamma i hela världen på att slå in paket.Man skulle nästan kunna tro att det är Lucas själv som slagit in dom.Eller han skulle nog göra det bättre själv.

Annars då?Ja,Pappan håller på för fullt med att byta fönster i Liams rum.Båda pojkarna ligger för tillfället och vilar.Och jag,jag sitter här och njuter av tystnaden med en kaffekopp!

Här bjuder jag på lite bilder från vårat bak!Mammas älskade bagare!

-Staaan,och 36 på byxor.

Det blev stan idag.Fast vi for inte själva.Pojkarnas mormor,moster Lisa och kusin Alexander följde också med.Roligare ju fler man är.Fast Lucas och Alexander är verkligen som två virvelvindar.Det gäller att hänga med i svängarna!
Liam sov sig som vanligt igenom shoppingen.Tänk att vara så omedveten om allt!Gode fränt ändå.

Jag har handlat ett par byxor,loose fit.Eftersom jag är lite tjockare än vad jag brukar vara så vill jag helt inte visa min "föda barn" figur.Men vi jobbar på det.Det är iallafall storlek 36 på byxorna så jag kan ju ändå inte vara så tjock.Fast fläsket kanske har lagt sig på andra ställen nu?
Skitsamma.Jag är nöjd att jag fick på mig en 36a.

Lucas presenter är klara nu.Tror jag iallafall.Nu ska vi bara slå in dom.Älskade unge som blir 2 år på Måndag.

Nu sitter vi och väntar på pappan i familjen.Jag HATAR när han jobbar full dag på Fredagar.

-Prova på stan.

Eftersom dagis är stängt idag så är Lucas hemma dessa 3 timmar istället.Jag tror banne mig att jag ska våga mig på stan själv med mina två småpojkar.Hade verkligen behövt köpa dom sista paketen till Lucas.Och eftersom Tony slutar 4 så blir det så himla stressigt att fara efter det.
Bara jag tar mig i duschen först!

Som sagt,Lucas blir 2 år på Måndag!Men eftersom alla jobbar på Måndagar blir det att ha öppet hus här på Söndagen.Så det är lite att fixa innan dess.
Presenterna är nästan klara.Någon grej som fattas bara.Därimot måste jag baka lite mer.Hade tänkt att göra sånna hära chokladrutor eller vad dom nu heter.Och tårtorna ska vi göra imorgonkväll.

Nu ska jag försöka komma mig i duschen på något sätt med två småpojkar!

-På promenad.

Liam fick för sig att vara vaken mellan 00.30-02.00 inatt.Han var visserligen glad och låg och prata och sprattlade som bara den.Men mamman var lite trött och ville gärna sova,men så länge han inte skriker är jag rätt nöjd!Men inatt får han gärna somna om direkt han ätit tycker jag.

Efter att vi alla vilat lite middag gick ut på en liten promenad runt kvarteret.Det var verkligen härligt.Mysigt med lite höstluft.Jag kan ändå inte lite bli att tycka att hösten är lite mysig ändå.Vi stannade till hos grannen så att Lucas fick leka lite med grannbarnen.Kul att det finns lite barn i hans ålder här,så att han även har kompisar hemma.Imorrn efter att vi ätit lunchen så lovade jag Lucas att vi ska gå till grannbarnen och leka!

Det blev middag hos pojkarna mormor idag.Köttbiffar,gott.Därimot någonting jag håller på att bli galen på är Lucas och Alexander,-tillsammans.Dom bara retas och bråkar.Dom ska alltid vara med varandra,men det slutar alltid med att dom är i luven på varandra.
Det måste vara någon period båda är i just nu,för såhär har det verkligen inte varit.Jag hoppas bara att det går över fort,för det är absolut inge roligt att bara få säga till dom hela tiden.

Ikväll har hela familjen suttit och tittat på lite Emil.Det är nog den enda filmen Lucas kan sitta still och titta på iallafall 10 minuter.Och han är verkligen livrädd för Emils pappa.Ni ska se ögonen på honom när Emils pappa skriker på honom.
Jag ska försöka att fånga ögonblicket på bild någongång.Älskade unge!


Liam i sin nya Villervalla outfit och sin nya mössa.Redo att hämta storebror på dagis.

Liam sov nästan hela promenaden.

Lucas tycker inte om att mamma hela tiden ska ta kort.

Springer i cirklar.

Tycker det tar för lång tid för mamma.

-BloggAward.

Jag har fått ett bloggaward från Elin!
Tack så mycket!
-Som award ska jag/ni kopiera in award-bilden i din/min blogg för att visa att jag/du fått den.
-Tacka och länka tillbaka till den jag/du fick awarden av.
-Ge awarden till 7 andra blogg systrar/bröder.

-Skriv 7 intressanta saker om mig/dig själv.

Dessa underbara bloggare vill jag ge denna award till:

Madde
Erika
Jannice
Nadia
Jonna
Malla
Bella

7 intressanta saker om mig:

En av anledningarna till varför jag inte tycker om att baka och laga mat är för att jag hatar att ha osnyggt i köket.

Jag måste hela tiden hålla på att göra om hemma.Tex.tapetsera och köpa nya inredningsprylar.

Jag kommer att fixa till mina bröst dirket jag sparat ihop till det.

Jag är livrädd för ormar.Därför går jag aldrig i skogen på sommaren.

Jag är en pojkflicka.

Jag sover alltid naken.(När jag sover hemma.)

Jag gillar att jobba,så vissa dagar saknar jag att inte få gå till jobbet.
-Tissar hela dagen tack!

Liam måste vara i en sån här "håll i mig,annars skriker jag bara period".Helst av allt skulle han nog vilja hänga vid tissarna hela dagen lång.
Men eftersom han även har en storebror som också vill ha sin mammas uppmärksamhet så kan inte Liam hänga vid tissarna eller bli buren hela tiden.Vilket resulterar i att han kanske inte alltid är så nöjd.

Moster Lisa och kusin Alexander lånade iallafall Liam en stund idag för att gå en liten promenad.Jag och Lucas somnade direkt dom for.Men jag hann bara somna så kom moster Bella på besök.Medans jag låg i soffan och slötittade på tv så ställde hon sig och gjorde negerbollar till Lucas födelsedag.Bra arbetsfördelning va?

Efter middagen kom Lucas mormor hit och frågade om han vilja följa.Han blev såklart jätteglad och det tog inte måna minuter innan han var påklädd och klar för att fara till mormor.
Lucas är verkligen en mormor-pojk.
Älskade Lucas somande dirket jag la ner honom i hans säng.Jag och lillebror sitter och ser lite tv och inväntar att pappan ska komma hem!
Sockerpojkarna!

-Svar på kommentar.

Fråga:
Har ni en sådan plastlåda från BB hemma?

Svar:
Ja,min pappa var och renoverade på BB när det fanns BB i Piteå.Och han fick en sådan plastlåda att ha vertygen i av en barnmorska.Så att han tog hem den sedan,vilket jag är väldigt glad över.Den är helt suverän att ha.Man slipper ju ha vagnen inomhus plus att den är mycket smidigare än en vagn.

-Jobbig natt.

Denna natt har verkligen inte varit rolig.Kanske jag har fått sova 4 timmar?Men jag tror inte jag fått sova det i sträck.
Senast igår sa jag till pojkarnas mormor att Lucas är ett "säkert kort" när det kommer till att sova.Han somnar kring 19.00 och vaknar kring 06.00-07.00.Och det är sällan och aldrig han vaknar under natten.
Men något säger mig att jag absolut inte skulle ha sagt det.
Lucas har nämligen sovit jättedåligt inatt.Han har vaknat säkert varannan timme och varit ledsen.Och det är verkligen inte likt honom.
Han var varit ledsen när han vaknat,men somnat om direkt efter att man lagt ned honom och strykigt honom över håret lite.

Liam är så som sagt jätteförkyld.Så han har ju knappt kunnat andas inatt.Men han sov bra ifrån 22.00-02.00 men efter det har han haft det jobbigt.04.30 gav jag upp och steg upp med honom,för att försöka få honom att sova här nere.Gick inte sådär vidare bra.Somande gjorde han 05.30,men då vaknade storebror 05.45 så då vaknade han igen.

Men det är bara att bita ihop.Sova kan man ju göra i graven.Bara att dricka några liter kaffe,och sedan borde man ju vara människa igen!
Denna natt har verkligen inte varit rolig.Kanske jag har fått sova 4 timmar?Men jag tror inte jag fått sova det i sträck.

-Bullmammor.

Ikväll har jag och Moster Lisa bakat bullar med alla pojkar.Lucas och Alexander har sprunigt in och ut till studsmattan mest hela tiden medans lillebror helst av allt har velat vara i famnen.
Men det gick.Nästan 90 bullar blev det!


Allt började bra.Pojkarna satt och mös i soffan.

Duktiga var dom att hjälpa till med formarna.

Efter att dom blivit osams om nått så åkte alla formar bort från plåtarna.

Snart gräddning.

Liam blev hungring mitt i allt.

Så det var bara att slita upp tisse och ha lite matpaus.

Pojkarna tyckte det inte var så roligt att hjälpa till,så dom hoppade istället.

Nygräddade bullar.

Självklart måste man ju provsmaka bullarna.

Alexander doppar bullen med hela handen!

-Jag blir så glad och varm i kroppen!


Jag blir helt enkelt lite gladare av att handla.
Blir inte ni det?

-En givmild storebror!

Jag undrar verkligen vart min USB-kabel till mobil är.Jag har letat och letat utan att hitta den.Jag börjar ju nästan känna att jag får panik.Men jag ska gå igenom Lucas leksaker en gång till.För att saker vi haft borta har en liten tendens att hamna just bland hans leksaker!

Lucas var verkligen jättesnäll med Liam i morse.Liam låg i sin "jungeltrumma" och filosoferade.Först kom Lucas med sin orm och la på Liam,sedan kom han med sin plasthammare,och sedan fick han Liam låna krokodilen och sist men absolut inte minst kom Lucas med sin dammsugare och la på Liam,den fick han också visst låna!
Storebror var verkligen givmild idag!
Tyvärr hade jag ingen kamera i närheten så kan fick det inte på kort.

Tänk att våran lillebror redan är 1månad gammal.Det är så roligt när han börjat titta på saker.Och ett litet leende har vi börjat kunna skymta.

Därimot så skrattar jag nästan för mig själv.Alla pratar ju om att barn som helammas inte blir sjuka ovs.Att det är viktigt att amma för att dom inte ska bli sjuka och att dom får i sig massa antikroppar från mamman.
Det roliga med att dom inte ska bli sjuka är att Liam är jätteförkyld,och det konstiga är att jag faktiskt helammar!
Och Lucas som fick flaska från det typ han var nyfödd har aldrig typ varit sjuk.
Så nu konstaterar jag en gång för alla att det bara är en och skär BULLSHIT!! att barn som helammas inte är sjuka!

-Att göra.

Att göra:
Baka,baka,baka.Har inte ens någon aning om vad jag ska baka.Förslag någon?
Köpa alla paket till Lucas.Vi har fortfarande inte kommit på allt vad vi ska köpa.Pojken har ju det mesta redan.
Börja försöka höststäda.Pusta fönster,byta gardiner,dammtorka,skura ovs.
Ta hand om två barn.

Eftersom tiden går så fort så fick jag en chock när jag såg att det bara var 1vecka var till Lucas 2års dag.Och Tony som tagit på sig jobb denna vecka.Så honom kommer vi inte se en skymt av antar jag.

Nu är bara frågan hur jag ska hinna detta,och inte få magsår?Får baka på natten iallafall.Och jag får försöka börja städa när Lucas är på daigs.Och när jag ska handla paketen så får dom väl följa med!

Jag och pojkarna tar oss en promenad medan...

20100815187 (MMS)

Jag och pojkarna tar oss en promenad medans pappan är och fiskar med pojkarnas morfar.


-Mammas pojkar.

Från livets första steg
han testar vad han får
Han skrapar sina knän
och torkar bort en tår

 

Men barkbåten han gjort
förs ut på öppet hav
när sonen ska bli man
och möta nya krav

 

Hans pojkrum blir nu tomt
för söner är ett lån
och ständig närkontakt
byts ut mot telefon


Men trots att åren går
och han blir stora karln
förblir han alltid son
och älskad som ett barn.

 

Av:Siv Andersson.

 

Älskade,Älskade Pojkar!♥


-Ont i mina små öron.

Mina myspojkar var verkligen inte på sitt bästa humör igår.Liam hade väl förmodligen lite ont i magen så ni kan ju tänka er hur han lät mesta delen av dagen?
Lucas i sin tur var jättetrött hela dagen och lite trotsig och gjorde allt han inte ska göra.Så där ett tag tänkte jag lämna in min avskedsansökan som mamma.
Jag försökte lägga Lucas i vagnen en stund ute.Men det var ju verkligen inte lätt att söva honom när den andre killen låg inne och skrek.Så det blev inge sova för Lucas.Och lite svårt att aktivera Lucas när man har en till som också är ledsen.
Men vi fixade dagen iallafall.Det kändes väldigt skönt då pappan äntligen kom hem från jobbet.Och när grabbarna grus somande för kvällen så insåg jag att dom är rätt så gulliga ändå!
Och jag ska inte klaga på natten.Liam somande typ 21.00,vaknade 01.30 och 05.00 och sedan kring 07.00.Så jag är ändå rätt nöjd!

Idag ska vi ÄNTLIGEN få fara på BVC.Jag är så nyfiken på att få se hur mycket han väger och hur lång han är.
Moster Lisa skulle iallafall hämta Lucas på dagis.Tack snälla du!

-BeachBoys och punka.

Igår var vi på stranden med pojkarnas mostrar och kusin Alexander.Vilka bitchboys Lucas och Alexander är!Liam låg mest i sin vagn och sov.Lucas råkade göra både en och två kallsupar,så han höll sig mest i sanden.Men Alexander dök på som bara den i vattnet.
Lucas som faktiskt är ganska blyg var det vekligen inte går.Uti oss låg det ett par killar.Och vem gick dit och "pratade" med dom och fick låna deras boll?Ja,Lucas såklart!Sedan började han kasta badbollen mot dom och tyckte säkert att det var väldigt roligt!

Roligt att få spendera dagen med mina systrar och bara få snacka en jävla massa skit!
Har jag sagt att jag verkligen har väldens bästa systrar?

När vi skulle hem kan ni ju gissa vad som hände?Självklart hade jag punka på bilen!Lisa har ju tummen mitt i handen och skulle hon byta däcket skulle vi nog vara kvar där än.Jag blir bara så jävla arg när nått inte går min väg.Så jag måste få vara jävligt arg en stund innan jag kan göra något.Men tur att Bella är som vanligt när något bajsigt händer!Så Lisa fick hålla koll på alla barnen.Medans Bella och jag böt däcket.
Bra gick det!


Mys!

BeachBoys!

Fråga mig inte vad Liam gör med munnen.Vi la städningen på hyllan och myser istäl...

20100811152 (MMS)

Vi la städningen på hyllan och myser istället.


-Magont.

Igår hade nog lillebror lite ont i magen i komination med att jag kanske inte hade så mycket mat åt honom.Inte kul för lille Liam.Men vilken tur att hans mamma har en "mirakelkur" för magont.Efter att vi fått ut den mesta luften han hade i magen så somnade han,och då var klockan inte mer än 22.00.
Han har vaknat 01.30 och 05.30 för lite käk.Sen var jag ju tvungen att slita upp honom ur sängen 07.45 eftersom storebror skulle på daigs.
Vilka jävla bajstider det är förresten,07.45-10.45.

Liam ska få sig lite käk och sedan ska jag börja med dagen.Det ska dammsugas,bädda sängar och vilka ihop lite kläder.Det är guld att få göra bort såndant när Lucas är på dagis.


-Snus.

Helt allvarligt alltså.Just nu längtar jag efter att få sitta ute i höstvädret och dricka kaffe och snusa en MASSA snusar..
För varje dag som går längtar jag bara mer och mer efter den där snusen.

-Lucas.

Idag är första dagen Lucas är på dagis efter nästan 6 veckors semester.Och han var väldigt ledsen när mamma skulle lämna honom där.Det verkligen skar i mamma-hjärtat..Jag hoppas verkligen att det inte forsätter så,för då klarar nog inte mamman av att lämna honom på dagis..

Igår var han ledsen för att han trodde att pappan i familjen var ute utan honom.Han fattade inte riktigt att pappa börjat om att jobba.Men inte så konstigt när pappan varit hemma i nästan 6 veckor.
Snacka om att Lucas blev glad när pappan kom hem på lunch.Men han blev också väldigt ledsen när han var tvungen att fara igen.

Klockan är 9 nu,och jag har redan hunnit dammsuga hela nedervåningen,gjort dagens middag och bäddat alla sängar.
Och nu säger Liam att han vill äta!


Lucas förra sommaren.♥

Lucas skoter och mormors skoter i bakgrunden.

-Tvättstugan.

Jag har ju helt glömt bort att lägga ut lite bilder på våran "nya" tvättstuga.Den är inte riktigt helt klar än.Det är lite krimskrams som ska upp.Ska bla köpa stickers med våra namn på och sätta upp på våra graderber.Sen ska det väl upp lite på väggarna också.Men man hinner ju inte allt!Vad tycks?En bild säger mer än tusen ord.<3

20100808119 (MMS)

En bild säger mer än tusen ord.<3


-Allt om inget och bilder förstås!

Ikväll har jag haft lite lördagsmys med pojkarna.Vi har ätit popcorn och tittat på Shrek.Lucas gillade popcorn och det var även väldigt roligt att nypa sönder dom och lägga ner smulorna i soffan.Jag tror nästan jag dammsugat upp 20 miljoner popcorn.Men det får man ta när man har Lördagsmys med en 2 åring!
Liam har suttit i sin "Jungeltrumma" och sovit mestadels.Men nu när storebror gått och lagt sig ska han också få komma till mamma.Nu är det hans tur att få lite "mamma-tid".
Eftersom Liam har en busig storebror så hinner man inte riktigt med att gosa så mycket med Liam på dagarna.Så det passar ju perfekt att Liam vaknar till liv när storebror somnat.Då känns det som att man "hinner med" båda två!Man vill ju vara med båda så mycket som möjligt ju.Älskade barn.♥

Pappan i familjen är i A-jaur med pojkarnas morfar och hämtar Haki-ställningen.Förhoppningsvis får vi ju våra nya fönster redan på Tisdags och då är dom förhoppningsvis uppsatta redan nästa helg!

Nu ska jag ha lite Lördagsmys med Liam innan han somnar för kvällen!


Glass i badet.

En glad Lucas påväg till farfar.

Lördagsmys med popcorn och Shrek.

Det är spännande på tv´n.

Liam myser i soffan.

Liam sov mest när jag och Lucas hade Lördagsmys.

-Verkligheten.

Då var även våran verklighet ikapp oss.Nu är pappan semester slut.På måndag blir det alltså andra bullar.Pappan jobbar och jag är 2 barnmorsa.Helt allvarligt så är jag inte speciellt nervös.
Allt känns så mycket annorlunda denna gång.Man har liksom någon annan sorts ro.Liam hänger bara liksom med i svängarna.Jag njuter på ett helt annat sätt,och är inte så orolig hela tiden.
Jag antar att dom flesta 2 barnmorsor känner likadant.

Jag undrar vad vi ska hitta på i veckan?Vi hoppas verkligen på bra väder iallafall.För då kanske man kommer ut på en och annan promenad.Och eftersom mitt nya liv börjar på Måndag så skulle jag nog behöva gå en och annan prommis.5Kg ska ju som sagt bort nu,och jag hoppas det går fort!

Idag ska hela familjen gå på Nolia en sväng.Jag tror ju inte vi kommer att köpa något,fast det vet man ju aldrig!Kanske vi hittar något superfynd som vi bara måste köpa.

Senare idag/kväll åker pappan och pojkarnas morfar till A-jaur för att hämta hem Haki-ställningen.Tur man hade VG i ställningsbyggnad.Synd bara att man inte kommer ihåg nått!

Nä,om vi ska hinna gå på Nolia något idag är det bäst att försöka börja göra sig klar.Det tar ett tag innan hela familjen är klar för att fara!

-I skogen.

Idag har vi spenderat dagen just inne i skogen.Vi har nämligen varit och hälsat på pojkarna farfar.Lucas har i vanlig ordning lekt med grannpojken Arvid.Kul att han har någon att leka med även där.
Liam sov mest hela tiden vi var där,i vanlig ordning alltså.

Börjar tro att detta är en liten kvällsbäbis.För när storebror går och sover där kring 7-8 så vaknar lillebror till.Och då är han vaken till 9-10.Fast det är ganska mysigt det också eftersom man inte riktigt hinner hålla i honom och mysa med honom på dagarna.
Kanske därför han vaknar till då?Han kanske känner av att han får ha mamma och pappa själv en stund då.
Jag brukar klä av honom naken och sedan sitter vi bara i soffan och mysammar.Hur mysigt som helst med en nakenfis!

Snart ska vi få fara på BVC för mätning och vägning.Lite tråkigt att vi inte fått vara där något sedan han föddes.Men Gundhild tyckte inte det var nödvändigt att mäta och väga honom typ var och varranan dag eftersom vi redan har barn.Vi märker ju om han inte vill äta ovs.Lite tråkigt ändå eftersom man gärna vill veta hur stor han blivit.Tycker det är roligt att få mäta och väga ju!

Imorrn är det sista semesterdagen för pappan och på Måndag är det dags för oss alla att återgå till verkligheten!Shit vad 5 veckor gått fort!

-Magen spökar kanske?

Idag har vi firat kusin Alexander.Tänk att mosters prins redan är 3 år.Och han var så stilig idag med skjorta och allt.Älskade unge!
Och eftersom han fyller 3år idag så betyder det att vi bott exakt 3år i huset nu.
Det känns iallafall som att vi alltid bott här.Fast det har ju jag gjort.Minus några år då vi bodde i lägenheten.

Våran lillebror har inte kanske varit på sitt bästa humör idag.Det är nog magen som börjat spöka för honom.Nyss hade han ett bajskalas som heter duga.Tur att storebror hjälpte sin mamma att torka lite bajs.

Undra om det kan vara så att jag har lite mjölk just idag?
Och för att veta säkert så ska han få äta lite mjölk i flaska ikväll som jag pumpat ut.För om han är hungrig så är det ju självklart att han är en liten grinolle.

Nu sover storebror så vi hade tänkt att se lite House innan sängen kallar!

-GRATTIS!

GRATTIS kusin Alexander på 3 årsdagen!

-I min värld.

Jag är helt enkelt så jävla kär i livet just nu.Jag går liksom i min egna lilla lyckobubbla hela tiden.Jag känner mig väldigt lyckligt lottad.

Igår efter att storebror gått och lagt sig gick jag och lillebror ut till pappan.Pappan håller nämligen på att bygga mig ett "skjul" som soptunnorna ska stå i.
Jag satte mig iallafall på altanen och ammade Liam.Så underbart att sitta ute och amma medans solen håller på att gå ner.Att bara få sitta och filosofera medans Liam ligger så nära,det känslan går inte att beskriva..
När han ätit klart bäddade jag in honom i en filt och sedan satt vi bara där.Kollade på när pappan byggde.

Och att få se när storebror pussar och kramar lillebror,det värmer i mig så otroligt mycket.Visst,ibland blir det lite för hårt kanske.Men Lucas är ju inte så stor han heller.

Imorrn fyller älskade kusin Alexander 3 år.Och självklart blir det kalas!Alexander kom hem i Måndags,och Lucas blev verkligen jätteglad när han såg sin kusin.Dom har nog saknat varandra rätt mycket!

Nu har storebror somnat för kvällen.Så nu ska jag bädda in lillebror i en filt och sedan ska vi gå ut och titta på vad pappan gör.

-Lillfisar.

Nu är vi inne på den sista veckan som pappan i familjen har semester.Efter denna vecka börjar vardagen igen.Då helt plötsligt kommer jag att ha två underbara pojkar alldeles själv på dagarna.Jag tror det kommer bli bra.Känns ganska bra att vardagen också kommer.Vi har ju haft 5 underbara veckor tillsammans hela familjen.

Våran lillfis blir 3 veckor på Onsdag och våran "stora" lillfis blir 2 år om 21 dagar!
Den stora frågan är vad storebror ska få i födelsedags present.Tycker det är så grymt svårt eftersom man köper ju saker hela tiden.Han har ju liksom allt redan.Och hur roligt är det att köpa kläder?
Det skulle vara om man köpte en Mini-Z skoter åt honom.Det skulle gillas va?
Men eftersom han redan fått en 4-hjuling i sommar så får nog skotern vänta iallafall 1 år till.
2år,mammas hjärta börjar ju faktiskt bli stor!

Igår hade jag och Lucas lite mamma-Lucas tid.Och det tyckte nog både jag och Lucas var kul.Vi lämnade av Liam och pappan hos Pär och sedan var det bara mamma-Lucas tid någon timme.
Hos Pär målades det för fullt när vi återvände.Och till middag blev vi bjudna på Tacos.Gott,gott!Till efterrätt blev det negerbollstårta,och det var verkligen en höjdare!Skulle nästan kunna trycka en sådan tårta själv!
Alla pojkarna lekte hela eftermiddan.Dom var mest i studsmattan och lekte?.Och alla pojkar hade nypmärken både här och där på kroppen efter dagens lekar!

Summan av helgen då?BRA!

Till något helt annat.Vi har beställt nya fönster till övervåningen idag.Och har vi tur kommer dom redan nästa vecka.Det gillas massor!Och det bästa av allt.Det blir bara 2 sidor att putsa då!


Jag tror Lucas skulle bli väldigt glad om han fick en sådan när han fyller år!