-IRRITERAD!!!!!!!!!!!!

Alltså,nu är jag faktiskt rätt jävla irriterad.Som alla vet så får man ju bara ha sina barn 3 timmar på dagis varje dag när man är mammaledig.Och tiderna för dessa 3 timmar är: 07.45-10.45 eller 12.45-15.45.Eftersom båda tiderna är helt fucked up så måste man ju ändå välja.

Jag föredrar eftermiddagstiderna eftersom jag måste väcka båda Lucas och Liam för att Lucas ska på dagis.Och det tycker jag inte att jag ska behöva göra.Eller det gör jag inte.Dagarna han sover längre så är han hemma med oss.Men han gillar ju att vara på dagis och jag tror det är bra för honom att vara där,och inte vara hemma med oss hela tiden.Men jag tänker verkligen inte stressa honom på morgonen.Jag kommer ju att väcka honom resten av livet så nu när jag ändå är hemma så tycker jag att han ska få sova hur länge han vill.

Men..Nu är det tydligen så att dom "bara har" förmiddagstider på Myrans förskola.Hm,det lät ju JÄVLIGT märkligt med tankte på att det står såhär på piteås hemsida:En dialog med vårdnadshavare ska hållas innen verksamheten beslutar om för- eller eftermiddagsplacering.
Och fråga mig fan inte vart den dialogen tog vägen,det enda jag fick veta var att jag inte kunde välja eftermiddagstider.
Jag ringde iallafall rektorn och frågade vart dialogen var.Hon lät väldigt förvånad över att dom sagt så till mig och att hon skulle återkomma.Detta var för 2 veckor sedan och hon har fortfarande inte återkommit.Dålig stil.Visst jobbar dom för att barnen?

Sedan för någon dag sen får jag veta att det är en mamma på Lucas dagis som också vill ha eftermiddagstider men att detta inte är möjligt eftersom då kan inte barnen vara med på aktiviteterna som att gå på teater,bibblan ovs om man har barnen på eftermiddagen.Och personligen tror jag bara att det är skitprat.Inte hinner man gå på teater på förmiddagen eftersom barnen hämtas 10.45.
Även hon ringde till rektorn och då lät det såhär:Att dom inte kan hindra oss men att det skulle bli dåligt för personalen för att dom skulle vara tvunga att lägga om sina scheman.
Men alltså,hallå!!!!!!!!!Varför ska jag bry mig om personalen?Visst är det barnen vi ska tänka på!

Dessutom betalar vi 1260kr i månaden för att ha Lucas 15 timmar på dagis i veckan,och då tycker jag att jag ska ha rätt att välja vilken tid jag vill ha honom där.Och visst ska man se till barnets bästa?Och för Lucas är det bästa att han ska få vara på eftermiddagarna och att han ska få sova hur länge han vill på morgonen.

Så nu är det upp till kamp.Alla som vill ha sina barn på eftermiddagen får gärna vara med och försöka genomföra det.(Myrans förskola alltså.)

Postat av: Nadia

Haha jaa och jag längtar efter att få skriva den! ;D har typ funderat skitlänge nu vad som egentligen kommer stå där! SÅ spännande! :)



Den där regeln verkar ju helt klart helbäng. Jag är ju inte drabbad av den själv ännu men jag förstår om det är irriterande! :/ Vi får hoppas på ny regering som kanske förstår den här typen av frågor bättre än borgarna! Jag håller iaf tummarna! Sen att det är jävla dålig stil att det står en sak men att det inte fungerar i praktiken, jaa.. Tyvärr är det nog ofta så men det är HELT FEL! Jag hejjar!



Kram kram!

2010-08-26 @ 09:36:24
URL: http://nadiahill.blogg.se/
Postat av: Cicci

Har samma problem som dig men nu så får vi eftermiddag 2 dar i veckan i alla fall. Men dom tryckte jäkligt mycket på att det inte var några s.k. aktiviteter på eftermiddagarna. Men nog får man intrycket av att det ska anpassas efter personalen och inte barnen.. Men ge dig inte så får ni förhoppningsvis eftermiddagstid snart!

2010-08-26 @ 12:17:02
URL: http://fantaisha.blogg.se/
Postat av: Anonym

Dessa regler är inte något jag stödjer alls.

Men som jag fått förklarat så är det så att personalen ska lägga tiden utefter hur många sk tre-timmarsbarn de har, hur den pedagogiska verksamheten ser ut och självklart efter vad de har för bemanning.

Ett barn som tex vilar efter lunch tid gör ju inte så mycket på dagis om denna ska sova bort tid från sin dagisvistelse.

På min sons dagis är det ett fåtal barn som går tre timmar och då läggs alla tider på förmiddagen då barnen har ut mesta möjliga utav vistelsen och även om han är morgontrött och det känns vitslöst att dra upp honom för tre timmar så föredrar jag att ha förmiddag då de har mer aktiviteter att erbjuda och då barnen som är heldagar inte börjat bli trötta.



2010-08-28 @ 14:58:27

Tack för din kommentar!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: