- B u s -

Då var även denna helg slut.Tyvärr går den alltid för fort.Men veckorna går ju också fort,så snart är det helg igen!

Denna helg har varit till belåtenhet.Igår var vi och hälsade på Lucas farfar i skogen.Vi blev där hela dagen lång.

Idag så har Lucas busat för hela slanten.Kusin Alexander kom redan 08.30 till oss.Så då blev det ju en massa bus.Vårat hus såg ungerfär ut som att det varit en torando här inne!Men vad gör det?Dom är ju helt underbara!

Klockan 1 var vi hos Jack för lite kalas!Även det var mycket trevligt!Barnen börjar ju faktiskt leka med varandra lite grann nu.Dom har ju blivit stora nu.Tyckte det var nyss alla bara låg ner,och nu springer dom som aldrig förr!

Efter det begav jag och Lucas oss till Lucas mormor och morfar där även moster Lisa och kusin Alexander var.Mormor jobbar idag så det var bara morfar hemma.Där forsatte Lucas och Alexander att leka.Vi grillade även hamburgare till middag.
Lucas är lite blå slagen här och där.Det är fort det händer något nu när han är ÖVERALLT!Det är verkligen full gas nu!
Han är så himla söt våran älskade prins!

Nu ligger han och sover.Pappan är ute och donar.Mamman ska lägga sig i soffan och läsa en liten bok innan sängen kallar!

Imorrn är det dagis och jobb igen!

- G R A T T I S -

Idag är det ingen vanlig dag!Det är ju Jacks födelsedag!Hurra,hurra,hurra!

Idag fyller en av Lucas bästa kompisar Jack 1år!
Det blir kalas hos Jack klockan 13.00 idag.Trevligt,trevligt!

Presenten Jack ska få av Ellie och Lucas är redan fixad.Madde har varit så underbar att fixa den under veckan då jag jobbat!
Tack så mycket underbara vän!


Grattis Jack!

- D e a l -

Då var första veckan som stressad småbarnsförälder avklarad.Det har gått riktigt bra måste jag säga.Det är såhär det kommer att se ut nu länge framöver!
Jag gick väcka Lucas måndag och tisdag.Jag steg alltså upp 05.30 också väckte jag Lucas 05.50.Viket jag tyckte var jättebra.Då hann jag som göra mig klar själv innan jag väckte honom!
Men resten av veckan har han inte alls sovit sådär jättebra..
Han har sovit oroligt på nätterna och vaknat 05.00 varje dag.Inte just för att klockan var så tidigt.Men jag skulle gärna ha behövt 10min för mig själv varje morgon innan jag väcker han.Det blir så himla stressigt på morgonen.
Men vi hoppas att detta går över så fort som möjligt.Om inte annat är det bara att gilla det!

Det har gått jättebra på dagis också!Är så himla nöjd!Allr flyter verkligen på just nu.Det är såhär livet ser ut.Och personligen så har jag faktiskt inga problem med det.Jag jobbar 06.30-14.00 varje dag.Vi är ledig hela helgerna,så vi hinner ju faktiskt träffa våran pojke.
Personligen tror jag dagis är bra.Skulle nog inte vilja att Lucas bara skulle vara hemma.Jag kan inte förstå varför vissa har så himla svårt med dagis?Dom får ju träffa kompisar och så!
Sen som sagt,sånt är livet!Vi mammor och pappor jobbar och barnen är på dagis.Deal with it!

Nu ska jag göra oss klara för lite fredagsmys handling!

- V e r k l i g h e t -

Börjar ju känna mig nästan riktigt taggad inför imorrn nu.Har nog fan allt under kontroll nu,tror jag iallafall.Det återstår väl att se imorrn på morgonen om allt verkligen är under kontroll.

Verkligheten har verkligen kommit ifatt oss nu.Två jobb och Lucas på dagis,hur ska detta gå?
Personligen tror jag att det kommer gå hur bra som helst.Fast dom första veckorna kommer nog att kännas lite konstiga.Måste ju få honom att somna lite tidigare än vanligt eftersom han ska upp 05.50 hade jag tänkt.
Om han somnar kring 18.45 borde det ju inte vara några större problem.
Men detta får man ta dom det kommer.Vi kommer nog att vänja oss!

Eftersom dagis öppnar 06.30 och jag börhar 06.30 kommer jag att komma lite försent dom gånger kör lillprinsen på dagis.Men jag pratade med chefen och det var absolut inga problem.Jag jobbar bara över dessa minuter jag kommit försent!
Imorrn blir det som får sjusa honom på dagis eftersom våran pappa far till Luleå redan 05.30.

Behöver jag säga att jag är liiiite nervös bara?Men det är nog faktiskt ganska naturligt!

Detta kommer gå hur bra som helst!- A K U T E N -

VARJE morgon tar jag bort alla dosor och alla batterier vi har i dosorna så att inte Lucas ska få tag i dom.
Och när han sover på dan tar jag ju farm dom eftersom jag vill titta på tv.Men igår glömde jag att ta bort dessa jävla dosor.
Lucas gick in i tv-rummet och jag var i köket och donade på.Lucas var max i tv-rummet 1minut själv innan jag också gick in dit.Och självklart får jag se honom ha batterierna.Han slängde att batteri i soffan när jag kom in,och så började jag leta efter det andra.Men jag kunde absolut inte hitta det.
Inse vilken jävla panik jag började att få.
Tankarna får ju i huvudet om att han kunde ha svalt ett batteri.Tony kom hem klockan 5 på eftermiddan,så jag bad honom ta lös soffan så att vi kunde se om batteriet var där.
Inget batteri där.Helvete vad vi letade batteriet,utan resultat.Jag började ju störtgråta och självklart ringde jag sjukhuset och frågade.
Hon sa att vi skulle leta igen,vilket vi gjorde.
Inget batteri..
Gråtandes ringde jag igen och berättade att vi inte hittat något batteri.Och jag började fråga henne om han skulle kunna hinna svälja ett batteri på en minut.Och eftersom jag inte hört något host och kraxs när han var i tv-rummet själv tycker båda två att det egentligen skulle vara omöjligt.Men hon skulle ringa giftcentralen och doktorn på sjukhuset och fråga om råd.
När hon ringer upp säger hon att eftersom vi inte vet med säkerhet att han inte svalt det så vill hon att vi kommer in så att dom från röngta honom.
Paniken säger jag bara..
Kände mig verkligen som världens sämsta mamma..
Men allt gick bra iallafall.Dom hittade inget batteri i magen!Vilken otrolig lättnad!
Men vi har fortfarande inte hittat något batteri..Men det var iallafall inte i lillprinsen mage!

- M i n n e n -

Varje Lördagmorgon i över 1år hände den en sak jag började att tänka på alldeles nyss.
Varje Lördagmorgon.Klädde jag på mig,borstade tänderna och kollade så att Hedmans verkligen hade stigit upp hur sängen.
Jag undrar om vi var kring 12-13år då?
Varje Lördag hade vi nämligen frågetävling hos Jannice.
Hennes mamma var den som ställde frågorna och vi fick tävla mot varandra.Tyvärr så vann Jannice för det mesta,men jag skyller på att hon är 2år äldre än mig.
Detta är ett minne som verkligen etsat sig fast.Det var faktiskt riktigt roligt Lördagsnöje.
Tyvärr så bestämnde Jannices föräldrar sig för att skiljas här i vintras.Och det första jag kom att tänka på var att vi aldrig mer skulle sitta i deras hus en Lördag och ha denna frågetävling.
Jag vet inte varför jag just tänkt på det,eftersom jag nästan aldrig vann tävling.

Jag hoppas Lucas någon dag får en sådan vän som Jannice.Vi har känt varandra i över 20år,och fortfarande är vi bästa vänner.Vi bråkar,oj vad vi bråkar!Men ändå blir vi vänner efter 5minuter.
Jannice är som min tredje syster,så är det bara..

Hot mamas!


- P u t s a -

Våra fönster i köket behöver verkligen putsas.Synd bara att min kära mamma jobbar idag.Annars skulle hon ha fått komma på besök!
Jag är nämligen helt världelös på att pusta fönster!
Och jag tycker inte heller det är sådär jättekul!

Lillprinsen är iallafall på dagis nu.Och det gäller ju att göra lite nytta när man kan.För nästa vecka är verkligen verkligheten tillbaka.Vi båda jobbar och Lucas på dagis.Så jag antar att vi inte kommer att hinna göra så mycket här hemma efter jobbet!Och självklart vill jag ju vara med Lucas efter jobbet,och inte hålla på att städa och sånt skit!

Jag skulle verkligen behöver nya gardiner i köket.Så om någon vet vart man kan köpa fina och bra gardiner får ni gärna höra av er!

- L y x f r u -

Idag har Lucas varit på dagis nästan hela dagen.Det har gått bra,och han har även sovit där.
SJälv har jag varit på stan med Bella.Shoppade några tröjor från Gina.Blev också en lunch.
Tycker tyvärr att vi har så få affärer i Piteå.Den enda affär jag hittar kläder på är Gina.
Jag hittade inte ens några kläder till Lucas.Eller nog fanns det kläder,men inga som föll mig i smaken.
Blir nog snart att beställa igen från Villervalla.Tycker verkligen om deras kläder.Och man känner ju att det är kvalite.
Men jag hade tänkt att köpa några mjukisbyxor till Lucas för att ha på dagis,men jag hittade absolut inga!
Mer affärer till Piteå nu!

Ikväll har vi som alltid varit ute och busat.Lucas älskar nämligen att gunga.Han blir jätteledsen när jag tar honom därifrån.Lite rönnbär har vi också ätit idag.Jag fattar inte hur sötnöten kan svälja dom?Det smakar ju verkligen jätteäckligt!
Men han är hur söt som helst när han gör dessa grimaser när han tuggar.

Jag sitter och halvgluttar på fotbollen,men jag tycker inte alls det var så kul att se.Dom spelar ju nästan ingenting.Nu kanske jag inte ska yttra mig så mycket,är ju ingen fotbollsexpert precis.Men eftersom jag inte har någon sambo hemma måste jag ju titta på något annat fint(läs Källström.)

Jag väntar förövrigt att Tony vilken sekund som helst ska kliva innanför dörren!

Imorrn blir det dagis hela dagen för lillprinsen,så vi får se vad mamman hittar på!


Denna jacka fick Lucas av oss när han fyllde 1år.
Han är så himla söt i den!

- B e r s i k a -

Fast vi fick en liten dålig start på morgonen blev även denna dag bra!
Vi har varit och hälsat på tant Jannice i Beriska i eftermiddag.Och självklart är det alltid lika roligt!Dock så kan det vara så att lillprinsen lärt sig ett visst ord som man egentligen inte ska säga.Han härmade tant Jannice väldigt bra efter hon sagt det ordet!

Vi for hem vid middagstid och åt lite middag.Sedan ringde vi Lucas morfar och bad honom följa med på affären.Det är så himla svårt när man ska handla något stort att vara själv när man har Lucas.Men han följde iallafall med,och jag fick det jag ville ha!

Nu ikväll har vi varit ute och lekt.Jag verkligen älskar dessa timmar då det är fint väder och vi kan vara ute!Vi busar mest hela tiden och idag har Lucas även fått upp ögonen för rönnbär.
Innan det blev kvällen badade vi lite grann och mös i soffan som vi alltid brukar göra just innan läggdags!

Imorrn blir det ju dagis igen.Och då ska mamma gå på stan och förstöra lite pengar!

Nu ska jag iallafall lägga mig i soffan och invänta idol!

- M a g e n -

Nu har jag hunnit lugna ner mig lite..Kanske var lite dumt att vara arg på Tony.Men kan ju faktiskt glömma bort saker.Men jag blev ändå arg.Det är tur att han älskar hela mig,det vill säga mitt humör också!
Men det som jag blev mest irriterad över var att han sa att jag skulle ha lärt mig montera den innan.Men hur skulle jag ha kunnat veta att han just idag skulle glömma att sätta tillbaka den?
Nä,nu ska jag sluta älta detta.(Men jag tycker ändå att jag hade lite rätt att vara lite småarg.)
Tyvärr så kommer han inte hem klockan 4 idag.Vi får väl se hur länge han måste jobba.

På dagis har det gått bra idag.När jag kom för att hämta honom kom dom just hem från Myrans skogen.Det känns verkligen hel rätt nu.Lucas har nog hamnat på världens bästa dagis.Dom verkar göra saker hela tiden!
Jag är så himla nöjd alltså!

Lite ont i huvudet har jag också.Så jag funderar på att lägga mig ner och vila en stund nu när Lucas sover.Men jag har inte ro att ligga ner en längre tid!

Sedan bär det iallafall av till tant Jannice i Beriska.Nu är det jävlat säkert att jag ska känna ungen där inne sparka!Jag som har längtat,och aldrig har den sparkat när jag varit med!
Och sedan blir det hem och äta middag.Efter middagen ska det nog bara vara jag och Lucas.Det är så otrolig mysigt att vara ute tillsammans.
Vad jag älskar denna lilla pojk alltså!

Imorrn blir det dagis från 10-14.Och då ska jag och moster Bella på stan!Jag tror jag varit på stan en gång själv efter att han föddes.Kommer kännas grymt konstigt att inte gå med vagnen.Men samtidigt ganska skönt.Få testa kläder i lugn och ro!Och få gå och äta lunch!Nä,man uppskattar verkligen dessa små saker!


- A R G -

Varning för PMS!!

Jag skulle nästan ha kunnat döda Tony i morse!Eftersom vi skulle vara på dagis 07.45 så hade vi ju inte precis den lugnaste morgonen.Till råga på allt skickar Tony ett sms där det står att han inte monterat dit bilbarnstolen igen efter att han kört till jobbet igår!!
Och hur fan ska jag kunna göra det?För det första orkar jag nästan inte ens aset,och sedan kan jag ju inte lämna Lucas inne medans jag går ut och försöker att montera dit den jävlen.Det slutade med att jag iallafall hade en liten kille skrikandes i gräset och en förbannad mamma som inte ens fick in bilbarnstolen i bilen.
Efter mycket skrik från Lucas och lite hårda tag från min sida fick jag äntligen in den.
Nu sitter den där,men jag vet ju fan inte ens om den är fastsatt rätt!
Och alla som känner mig vet att mitt morgonhumör inte är att leka med.Så självklart gjorde jag ju Tony arg i telefonen.Jag liksom råkade skälla ut honom.Kanske var lite dumt eftersom han inte kan göra något eftersom han är i Luleå och jobbar.Men jag var så arg och nyvaken,och Lucas satt och grät i gräset.
Detta var verkligen ingen rolig morgon.
Och till råga på allt har jag mens!!

Nu ska jag iallafall plocka undan lite och sedan hoppa i ducshen.Hoppas denna pms snart rinner av mig!!

- S y s t r a r -

ÄNTLIGEN slutar våran pappa normal tid,iallafall idag.
Förr veckan jobbade han 80TIMMAR!Inser ni hur mycket det är?Jag hoppas verkligen inte att han ska behöva jobba lite länga denna vecka.

I Lördags hade vi en liten kräftskiva här.Jag,Tony,Bella,David,Lisa och Marcus.Det var hur trevligt som helst!Vi hade verkligen jättekul.Detta trodde man inte för 10år sedan.Att vi tre systrar skulle sitta och äta kräftor med varandra utan att bråka.Mina underbara systrar är verkligen mina närmaste vänner.Tänk er vad man förändras?
Tack för en trevlig kväll alla iblandade!

Igår lekte Lucas och Alexander med varndra hela dagen.Dom har ju till och med börjat småbråka över vem som ska ha sakerna.Ganska gulligt att se på tycker jag!

Iveckan är det ju inskolning som gäller.Idag har han varit på dagis 2timmar.Jag ska vilken sekund som helst åka och hämta honom.
Jag har även börjat med att höststäda här hemma.Putsa fönster och sånt ni vet..
Inte alls sådär jätteroligt,men ett ondt måste.

Sedan vet jag inte riktigt vad denna vecka kommer att bjuda på!Men förhoppningsvis något roligt!

- K r ä f t o r -

Min blogg är konstig nu.Det är helt tomt på "översikt".Är det bara jag som har så eller?

Lucas är fortfarande lite missnöjd.Han hade varit ledsen på dagis igår.Men glad blev han iallafall när mamma kom och hämtade honom.

Vi har haft en lite jobbig natt också.Lillprinsen har vaknat till och från hela natten,så både mamma och Lucas är lite trötta idag.Massor av tänder på G,plus att han är snuvig nu.
Men därimot så har han ändå varit på rätt bra humör idag.Men jag hoppas denna natt blir lite bättre!

Våran pappa är och jobbar idag,han ska även jobba imorrn.Tycker han gör ett bra jobb,som orkar jobba så mycket just nu!Men nästa helg får vi hoppas att vi får ha honom ledig!Det känns lite tråkigt att han jobbar idag.Vi brukar ju alltid hitta på en massa saker på helgerna,men vi får ta igen allt nästa helg!

Ikväll blir det iallafall syskonträff med respektive.Och jag hoppas verkligen Tony hinner komma hem innan vi ska äta kräftor!
Hoppas han hinner komma hem!

Nu har jag lite att stå i innan lillprinsen vaknar!

- B V C -

Det är rätt långt mellan gångerna nu..
Men tiden räcker som sagt inte till.Vi håller på för fullt att skola in på dagis också är ju vi "ensamstående" i veckan.
Vi var även på BVC igår.1års kontrollen.Allt såg väldigt bra ut.Han växer precis som han ska.
Just nu är han 75cm och väger 9950g.
Lucas börjar verkligen bli stora killen!
Lillprinsen fick även en liten spruta av Gunhild,vilket han inte tyckte var sådär jättekul.Men det gick över ganska fort ändå!

Till dagis då..
Jag är helt mållös!Det går hur bra som helst!Jag lämnade honom själv en timme idag,och han brydde sig inte ens om när jag for!
Helt underbart!Skulle göra så ont i mammahjärtat om han grät när jag lämnade honom!Han hade inte ens tid att säga hej då.
Fröknarna på Vicke verkar även vara hur bra som helst!Jag är så glad över att han hamnade på just den avdelningen!
Imorrn blir det också att lämna honom 1timme.
Det är faktiskt ganska skönt att få vara själv en stund nu när vi inte har någon pappa här hemma.

Därimot så är väl inte Lucas världens gladaste kille nu.Det håller på att spricka upp tänder både här och där i munnen på lillprinsen,så han har väldigt ont.Och eftersom han har ont blir han ju väldigt ledsen och gnällig.Men det är bara att försöka rida ut denna våg.
Mamma älskar ändå honom mer än allting annat på denna jord!


Lite fundersam över vad mamma gör.

Han är som en liten duracell-kanin.Han bara går och går mammas hjärta.

Underbaraste barnet som finns.

VÄDLIGT intresserad av kaminen.