-DÖD

Mitt favoritjacka är trasig.Eller dragkedjan fungerar inte alls.Fanken också!Jag gillade verkligen den jackan,den satt hur bra på mig som helst.
Och jag tänker inte börja med att försöka byta dragkedjan ens.För jag vet att det skulle sluta med att jag klipper sönder hela jackan i sinne.
Så jag måste nog inse att min jacka är död.Inget att göra åt.Men det ska gudarna veta att jag kommer att sörja min fina jacka..

Detta resulterar ju i att jag måste in till stan och köpa mig en ny jacka.Just nu känns det som att jag bara handlar.
Och det är väl kanske nu jag inte ska handla?
Nu när jag inte jobbar?
Vilken tur då att Tony är i Umeå och jobbar.Så att han har råd att försörja mig och mitt shoppande!

-Sjukskriving,HP och en massa annat

Jag är sjukskriven till 10 april eftersom jag går på havandeskapspenning då.I Piteå Kommun får man ha barnen på dagis när man går på hp eftersom det räknas som sjukskrivning.Vilket är bra för mig.Det blev mycket enklare eftersom jag redan är beviljad hp från den dagen.Då "slipper" jag ju hålla på med sjukskrivingar hit och sjukskrivingar dit.

Jag skrev nog lite tjorvigt nu.Men huvudsaken är ju typ att jag förstår!

Jag hade sett framemot en vår med Lucas.Att vi typ bara skulle vara hemma och glassa på hela dagarna.Men tyvärr blir det ju inte alltid som man tänkt sig..Tur att Lucas älskar att vara på dagis,och att han verkar ha hur roligt som helst.Men mest av allt skulle jag ju vilja ha han är hemma när jag är hemma.Men som sagt,nu går ju inte riktigt det.

Till något helt annat.


Lucas kan vara så underbart söt vissa gånger!

Lucas klappar mig på magen och säger bibis,och sedan säger han hej,hej!Ibland får lillasyster/lillebror till och med en puss.Han älskar att stryka och klappa mammas mage.Och sedan brukar han dra upp sin tröja och peka på sin mage.
Och varje gång det kommer fram en bäbis på tvn eller i någon tidning så säger han bibis.Så nog vet han allt vad bäbis är för något!
Tur han inte vet hur en bäbis kan skrika än!
Älskade sötkorv!

Lucas kusin är också helsöt när det kommer till våran bäbis.
Om man frågar vem det är som har en bäbis i magen säger han Emmi.
Och om man sedan frågar vad bäbisen heter som ligger i Emmis mage säger han Labolina!
Vilket namn va?Men han har bestämt sig för att bäbis heter så!Vilken tur att jag aldrig skulle döpa mitt barn till det!
Sötkorven där också!

-Muffins

Igår hade jag tänkt att vara lite huslig och baka muffins.Måste ju typ vara det enklaste som finns.
Alla kan väl baka muffins?
Man kan väl inte misslyckas?

Tänkte att det kunde vara lite mysigt med fika i frysen.Ringde Tony och sa att när han kommer hem imorrn skulle han få äta lite muffins med hallen och daim.
Men,vem tror ni misslyckas med muffins?
Ja,jag!Alltså,nu är det bevisat att jag är så jääääääävla värdelös på att baka att jag aldrig mer ska baka något..
Jag ringde Tony igen och sa att han kunde glömma att äta muffins med daim.
Han bara skrattade och sa:Gummzan,jag är ju inte tillsammans med dig för att du kan baka..Jag tycker du är duktig på mycket annat istället!
Sötkorv!

Men hädan efter köper jag fika på ett bageri!

-MVC

Jag är precis hemkommen från ett besök på MVC.Förutom mina sammandragningar hit och dit så var allt annat rätt bra.Men det som inte alls är bra är att jag hela tiden får sammandragningar.Dirket jag ska göra något så kommer dom smygande.Men lägger jag mig ner och vilar en stund går det över.Men BM tyckte ändå att jag ska ringa till förlossningen eftersom en dag kanske det inte går över.Hon verkade lite oroligtså nu är jag ännu mer orolig.
Men så länge bäbis stannar i magen är jag nöjd!

♥-slagen låg på 144slag/minut,samma som Lucas om jag inte minns fel.
Undra vad som kan gömma sig i magen.Pojke eller flika?Jag börjar nästan att tveka själv!


SF-måttet
låg på 27!Vilket gör att jag denna gång hamnar över på kurvan.Men inte konstigt,men tankte på att våran bäbis tydligen har rätt mycket vatten att simma i.

Blod-värdet låg på 114,vilket är lite lite.Men eftersom jag absolut inte vill äta järntabletter så ska jag äta blodpuddig morgon/middag/kväll.Skämt åsido!Måste nog börja ta tabletter iallafall..

Vikten då..Egentligen vill jag inte alls prata om den.Jag blir allmänt jävla deppig varje gång jag ställer mig på vågen..Men den visar iallafall +7kg från inskrivningen.Jag har alltså gått från 53-60kg på typ 25-26veckor.Här går det undan!Jag börjar bli en dunderklump..




-Bröllop

Med tanke på att jag och Tony varit tillsammans i 10år 2011 så skulle det ju sitta bra med att gifta sig.
Eller hur?
Vi,eller snarare jag har börjat prata rätt mycket om att vi kanske skulle "slå" till och gifta oss nästa år.

Men vi kommer inte att gifta oss här.Vi kommer inte att bjuda sisådär 100 personer eller något likande.
Jag vill absolut inte ha som alla andra,jag vill verkligen komma ihåg vårat bröllop som något äventyrligt och speciellt.
Därför kommer vi att gifta oss i fjällen,på skotrarna,kanske i skoterkläder,med våra barn.Dom som vill komma och har skoter får gärna göra det.Men huvudsaken för mig är att gifta mig med den mannen jag älskar.
Jag vill ABSOLUT inte ha något "sagobröllop".Fast att få gifta mig i fjällen,med snö runtomkring,med mannen jag älskar,det är mitt alldeles eget sagobröllop.

Och istället för att lägga ut många många tusentals kronor på ett enda bröllop blir det nya skotrar istället för oss.Det blir "våran" bröllopspresent.



- Men alltså..

Nog för att jag älskar vintern.Men snälla!Nu får det tametusingen sluta snöa!Snacka om att man blir allmänt deppig när man tittar ut och det bara öser ner.
Och en till sak som gör mig extra deppig är att Tony far till Umeå imorrn igen..Jag tycker det är grymt jobbigt när han är borta.Fast han kommer hem på Tisdag.
Denna dag har inte varit den bästa.Jag har bara allmänt känt mig nere.Just nu känner jag mig allmänt fet och allmänt bara BLÄ!Allmänt jävla risig helt enkelt.

Förresten så ska jag till BM imorrn.Vi hoppas på bra nyheter.Men som sagt,så länge det inte blir värre är jag nöjd.Bara lite tråkigt att inte kunna göra något.

Men alla ni som är hemma om veckorna är hjärligt välkomna på kaffe eller saft!

Jag funderar starkt på att hoppa i sängen redan nu..Denna dag har som sagt inte varit den bästa,men jag hoppas på en bättre dag imorrn!

-Magen


V.26


-Boyz´n in the hood

Igår fick jag äntligen mina filmer jag beställt!Tyvärr en vecka sent,men bättre sent än aldrig.

När Lucas somnat blev det en nostalgitripp delux!Jag har bara beställt filmer som vi såg när vi var sisådär 13-14år.
Inser ni hur många minnen som kom krypande igår när jag låg och tittade på filmen:Boyz´n in the hood.Helvete vad vi nötte den filmen alltså!Och fortfarande efter "alla" dessa år är den lika bra.
Och nog attsingen gråter jag lika mycket i slutet nu som jag gjorde första gången jag såg den!
Jag säger bara,NOSTALGI!Underbart!

Någon som har sett den?
Om inte,se den!


-Lite frågor

Har era barn ro att sitta och titta på tv?

Lucas har inte ens prövat i 5minuter att titta på någont barnprogram på tvn.Personligen tycker jag inte att barn ska sitta och titta på tv hela dagarna.Jag tycker inte man ska använda tvn som en barnvakt.Men någongång skulle det vara skönt om han kunde sätta sig ner i åtminstonde 10minuter och titta.Speciellt när har har vaknat så tidigt på morgonen den senaste tiden.
Jag håller egentligen inte det sådär jättefarligt att han inte vill sitta still.Vi är väl ingen tv familj.
Men jag är bara nyfiken om det bara är våran pojke som är helt ointresserad av denna apparat?

Kan era barn sova i eran säng?

Lucas har rent ut sagt sovit riktigt bajsdåligt den senaste tiden.Fast nu har det börjat ordna upp sig.Han kan ju faktiskt sova till 06.30,och det har ju tame tusigen blivit lite av en sovmorgon.
Men jag tror att det är ganska många olika faktorer till varför han sovit dåligt.Den största "orsaken" är nog att han slutat med tutte.Visst,helt underbart att han inte använder det längre.Men vissa nätter/tidiga mornar har jag bett till högre makter att han ska ta tutten och somna om,vilket han inte gjort.

Men vi har även testat att ta honom till våran säng.Men dirket han hamnar där så börjar han att busa.Han verkar förknippa våran säng med lek och bus.Inte en enda gång har vi fått honom att somna om i våran säng tidigt på morgonen.
Förstå mig rätt nu.Jag skulle inte vilja att han bara sov i våran säng.Men när han vaknar 04.30 så skulle det vara skönt om han kunde somna om 1-2timmar i våran säng.Och jag skulle inte hålla det farligt att han sov någon timme i våran säng.


-Jag är en liten bitterfitta

Jag gör inte många knop på dagarna.Börjar känna mig smått frustrerad över att jag inte får göra något.Jag är ju van att ha typ tusen saker att göra.Jag är ju van att klaga på att dygnet har för få timmar.Nu är det ju nästan så att dygnet har för många timmar.

Fundrar på om jag skulle ha tagit tag i mina ögonbryn.Fast eftersom jag slarvat bort min lilla spegel blev det ju genast svårare,eller jobbigare.Jag måste sitta uti något fönster så att man ser alla små rackarns hårstrån.

Bädda sängarna ska jag väl också kunna göra.Jag bara älskar att gå och lägga mig i en bäddad säng.
Undra om man skulle ha tagit ut en stol och bara sitta i det fina vädert och njuta en stund.

DÄRIMOT skulle jag ha behövt på affären för att inhandla lite kaffe.Dagarna har tendens att bli smått tråkiga när det inte finns något kaffe att dricka.

Nu ska jag verkligen sluta gnälla.Nästa inlägg jag skriva kommer att vara mycket mer uppmuntrande,jag lovar!Jag vill verkligen inte att denna blogg ska bli en sådan där gnällblogg.För om det är något jag verkligen hatar så är det bloggar där det bara klagas hela hela tiden.
Ryck upp er!Det ska jag göra!

Alla som känner för att komma och dricka kaffe är hjärligt välkommna.Ingen har ju sagt att jag måste vila munnen från prat.Jag är lätt UTTRÅKAD!Jag gillar verkligen inte att vara tyst!

Ps,Vad tycker ni om min nya design?,Ds

- L u c a s -

Även denna dag har gått i lugnets tecken.Förvånande?
Jag börjar ju nästan bli duktig på att softa.Nä,men vad att göra?Som sagt,jag skulle kunna ligga blixt stilla i 10 veckor så länge lillasyster/lillebror stannar i magen.
Men jag och lilleman har iallafall varit ute en liten stund i eftermiddag.Vi satt på skotern och låssades köra.Så även när vi var ute tog jag det lungt!

Lillman har iallafall somnat nu.Jag har just gjort lite te och ska sätta på filmen Changeling.Hoppas den är bra!

Imorrn är det ännu en ny dag.Antar att även den dagen kommer att gå i lugnets tecken.

Jag fick förresten några klockrena bilder på lilleman när han åt mellis!

Visst är han underbar!♥




- B i l d e r -


Nya fodväggen i vardagsrummet


UL bilder på Lucas och lillasyster/lillebror.



Hall uppe.



Sovrummet.Riktigt mysigt och skönt med ryamattan.



Älskade bilder i sovrummet.


Är så grymt nöjd över dessa bilder.♥

- N e g a t i v -

Egentligen känner jag inte någon större lust att skriva.Men några rader ska jag nog få ner.

Ännu en ny dag.Ännu en dag närmare en ny vecka för bäbisen.Just nu räknar jag väldigt mycket i veckor.Mitt mål är just nu 28 fulla veckor.För jag vet att det är barn som fötts då och överlevt.
Kanske lite drastiskt,men man vet ju aldrig.Bättre att vara förberedd på det än att gå och tro att allt är frid och fröjd när det inte är det.
"Problemet" med mig är att jag grubblar väldigt mycket när jag är själv.Och eftersom jag är själv hela dagarna så grubblar jag VÄLDIGT mycket.Och oftast målar jag fan på väggen..

Att inte få göra så mycket är inte heller sådär jätte upphetsande.Att ta bort mina promenader från mig är som att ta bort spriten från en alkolist.Det är på mina promenader jag får den energin jag behöver.Är jag sur när jag går är jag glad när jag återvänder hem.
För mig är det svårt att inte göra någonting.Eftersom jag oftast har 1000 järn i elden,och gillar att ha det så.Så är det väldigt svårt att bara ligga ner på dagarna och inte göra någonting.

Fast det som skär mest i hjärtat är att inte kunna leka med Lucas på det sättet man brukar.Han förstår ju inte varför mamma inte kan springa omkring med honom på bobben.Eller varför vi inte kan fara ut och köra skoter han och jag.Ibland får jag riktigt dåligt samvete och känner mig som världens sämsta mamma.När jag sätter sig på sin bob och vill åka och det enda jag säger är nej.Det liksom skär så otroligt mycket i hjärtat.

Fast om jag så måste ligga 10veckor till så är det ju värt det.Så länge bäbis stannar i mammas mage gör jag vad som helst!

Idag funderar jag ändå på att lägga mig ute i solen en stund.Bara för att få lite solljus på mig.

Tack förresten för alla värmande kommentarer.Det värmer så otroligt mycket.Puss på er alla!

- S u n d e r b y n -

Jag har just kommit hem från ett dygn på Sunderbyn..
Allt började med att jag fick magsjuka.Men mitt i allt kändes det verkligen som sammandragningar.Och bäbisen hade inte heller varit särkilt aktiv som den brukar vara.Jag ringde upp på förlossningen och självklart ville dom att vi skulle komma in.

Och man tror ju att allt ska vara bra och att man ska få fara hem..

Vi fick göra en ctg-kurva,men då hittade hon inte bäbisen hjärtslag.Då fick jag ännu mer panik..Kändes som att hela livet stannade upp.Tänk om..

Men vid UL´et så fick vi se den lilla krabaten.Lillhjärtat slog så fint och bäbis verkade må väldigt bra i mammas mage.Mycket forstervatten har den omkring sig.Och BM uppskattade att bäbis väger ungefär 700g.Så underbart skönt att få höra.♥

Sedan ville dom kolla så att livmodertappen är som en ska.Men det visar sig att det bara är 2cm kvar av den..
Trodde helt allvarligt att mitt hjärta skulle stanna.Så rädd som jag blev då..
Dom satte mig på dropp och jag fick även en bricanyl spruta som skulle lunga sammandragningarna.

På kvällen fick jag göra ett nytt och det såg iallafall inte värre ut.Stablit kan man väl säga.
Men eftersom det inte är sådär jättebra att bara ha 2cm kvar av tappen fick jag spendera natten där.

Snacka om att tankarna for runt runt när jag låg där på kvällen.Gråtattacker kom och gick.Tänk om..Men tillslut lyckades jag iallafall somna..

Och imorse gjorde dom ett nytt UL och det ser likadant ut som igår.Så länge den inte "försvinner" mer är jag nöjd.
Jag fick iallafall fara hem men har stränga order att inte anstränga mig.Och om jag känner minsta lilla sammandragning så ska jag ringa upp dirket.

Lilla bäbis,jag hoppas att du vill stanna i mammas mage iallafall 10-12veckor till.♥

- L ö r d a g -

Man känner sig ju nästan utvilad idag!Tänk att man nuförtiden tycker att det är sovmorgon klockan 06.30.Det trodde jag då inte att jag skulle tycka för 2-3år sedan.Men hela denna vecka har lilleman sovit rätt bra.Vi ska inte klaga.Han har iallafall inte vaknat 04.00-04.30 som han har gjort den senaste tiden.

Idag blir det inte så mycket pådrag.Vi hade tänkt att fara in en snabbis till staden för att inhandla lite nya kläder till oss alla!
Och bara för att hitta på nått.

Men nu ska jag börja göra mig klar så att pojkarna slipper vänta på mig!


- F r e d a g -

Då var det äntligen helg igen!Och som jag längtat.Det börjar gå allt tyngre på jobbet nu.Inte för att jag har ont någonstans och foglossning har jag inte heller.Vilket jag aldrig haft,inte när jag väntade Lucas heller.Vilket vi i sin tur är väldigt glad över att slippa.
Men..Det går så förbaskat tungt att börja sig ner hela tiden.Jag är ju liksom van att vara en liten sprätt,inte en VALLEVALROSS som jag känner att jag är just nu.Allt jag ska göra tar dubbelt så lång tid.Och eftersom jag har jävligt kort stubin så brinner det många gånger för mig..
Nästa vecka ska jag bara jobba med sådant som är högt upp!Eller så kanske jag städar,för det kan jag iallafall!
Jag ska inte klaga,men lite måste man ju faktiskt få gnälla!

Jag undrar om Lucas har en liten släng av magsjuka eller..Han har inte spytt,men han bajsar bara "gult vatten".Ingen matlust har han heller.Men vi HOPPAS att han inte åker på någon vinterkräksjuka och vi HOPPAS att han enbart ätit något olämligt.Jag tror på det sistnämda,eller jag hoppas på det sistnämnda!

Jag och lilleman har även vi varit riktigt duktiga nu i eftermiddag.Vi har hjälp våran pappa och skotta lite.Enda fusket är att Tony kan köra snöslunga och jag skottar förhand!
Men jag ser det som träning!

Ikväll blir det väldigt lungt.Blir en film och eftersom det är Fredag så får vi äta godis och chips!

Hoppas ni alla har en riktigt mysig Fredagskväll!

Älskade unge!♥



- A l l m ä n t -

Det blev pizza hos Lucas mormor och morfar idag.Fast tråkiga jag tog en sallad som vanligt.Bara för att man redan är nog tjock behöver man ju inte göra sig ännu tjockare.Man måste ändå tänka lite grann!
Och jag gillar faktiskt sallad.

Vilket jävla väder det är ute förresten.Nu är jag less på att det ska snöa såhär.Man har ju verkligen ingen lust att göra någonting alls.Och jag som verkligen behöver min 30-60min promenad per dag måste ju avstå.Visst,man kan ju trotsa vädret och ge sig ut ändå.Men vet ni vad,det är jag absolut inte alls sugen på!

Jag hoppas verkligen att det är massor av folk som vill hitta på saker med oss när jag slutar jobba!Vill absolut inte bara sitta hemma.Hoppas att det är massor av andra mamma/blivade mammor som också är hemma!

Lillprinsen är för övrigt inte riktigt frisk.Han har inte ätit något idag på dagis och det till middag åt han inte heller sådär jättemycket.
Det forsar snor från näsan.Fast jag tror bara det är en liten dip!Han har ju varit snorig sedan han började dagis,så personligen tror jag inte det är särskillt allvarligt!
Så länge han ändå inte har feber!

Nä,nu ska lillprinsen så bada.Perfekt tidsfördriv såhär på kvällskvisten!

- H J Ä L P -

ÄR DET NÅGON SOM HAR EN SÅDAN LAMPA,OCH SOM ÄR SUGEN ATT SÄLJA TILL MIG?





- J a h a -

Då var det klart.

9 April kommer jag att jobba min sista dag på ganska länge.Från och med 10 April är jag avstängd från jobbet.Känns rätt konstigt faktiskt.Men i mitt jobb kan det ju faktiskt hända ganska mycket.Och bara att gå 7-8timmar varje dag är ganska ansträngande och upp och ner från bockar,det är fort man trampar snett och ramlar.Och det vill vi ju inte ska hända.Och jag vill heller inte bara känna mig ivägen.Jag vill ju kunna göra allt jag brukar göra,och det kan jag absolut inte göra.Så om man ser det på det sättet känns det väl rätt okej att sluta.
Jag kommer ju tillbaka om ungefär 1år ju!

Undra vad man ska hitta på då om dagarna?

- B o r t a -


Just nu är detta så jäääääävla långt borta..

- L e v e r -

JAG LEVER!
Jag har kunnat äta en HEL måltid utan att få värsta magknipen och befinna mig på toa en timme i sträck!Snacka om framsteg!
Som sagt,jag har funderat över hur mycket bajs en tom mage ändå kan ha.Med tanke på hur mycket som kommit ut och med tanke på hur lite som kommit in.
Men jag borde ha renast min kropp rätt bra i dessa två dagar!

Denna kväll kommer bestå av att jag tittar på tv utan att behöva springa på toan var femte minut.Och denna natt hade jag tänkt att sova utan att ha tusen bajsattacker!
Som sagt,efter regn kommer sol!
Nä,slutpratat om bajs.

Helg imorgon då.
Jag ska försöka tvinga Tony att skotta fram grillplatsen så att vi ska steka pannkaka med souvas till lunch på Lördag.Fast det kanske är lättast om vi alla hjälps åt=jag säger hur Tony ska skotta också skottar han!
Det brukar bli så.
Tony sägeribland att jag skulle passa bra som diktator,vet inte om jag ska ta det som en komplimang eller?Hehe!

Nä,nu ska vi hoppa i badet och sedan blir det sängen för lillprinsen!

- B a j s -

(Känsla läsare varnas!)

Jag har magsjuka,eller rättare sagt bajssjuka.Jag har inte spytt en enda gång,men därimot så bor jag nästan på toan.
Igår var det som värst,och natten har väl inte varit sådär funny,funny.Har väl suttit på toa halva natten känns det som.
Fast eftersom jag är panisk rädd för att spy,så är jag ändå glad att jag "bara" bajsar.
Jag borde ha bajsat för ett år framöver nu..

Jag känner mig ändå piggare idag,och hoppas och tror att jag är på bättringsvägen.