30/9-08

Igår var jag, Lucas och Jessica till Skellefteå och hälsade på Lisa och Lucas kusin.Vi gjorde iallafall stan och självklart blev det lite nya kläder till Lucas.Och jag ska ju inte köpa nått eftersom jag har hur mycket som helst ju!Men det är ju så himla svårt att låta bli.
Det blev iallafall lunch på stan och lite shopping.Som sagt var det iallafall riktigt trevligt!
Men eftersom jag och Lucas aldrig är stilla så har jag bestämt att idag ska vi inte lämna gården.Någongång måste man ju vara hemma också!

Lucas har inte heller varit på sitt bästa humör igår kväll.Jag har råkat smittat när honom med lite snuva,så det är ju inte så konstigt om han är lite gnällg.Men nu halvsover han iallafall.

På tal om Lucas kusin Alexander.Man kan inte fatta att det händer så mycket på ett år.Det är ju exakt ett år mellan dom och Alexander springer ju på förfullt och har börjat prata lite grann!Och han är ju inte stilla en sekund ens.Så man vet ju vad man har att vänta sig!
Det går så himla fort allt!Det gäller att ta vara på tiden iallafall.
Och Alexander är hur söt som helst med Lucas.När man har Lucas brevid honom så lägger han sitt huvud om Lucas och bara gosas!

Jag håller faktiskt på att städa lite grann men det stannade som upp.Ska faktiskt gå och renbädda allas sänger nu.Köpte mera jättesöta påslakan och örngott åt Lucas på IKEA.


Jag älskar denna bild på Alexander och Lucas.




28/9-08

Jag måste erkänna att jag har en sambo som är prylbög.Det räckte inte med att ha isvatten och ismasikn i kyl/frys.Nu har vi även införskaffat en kran.Men det är inte vilken kran som helst.Det kommer kolsyrat vatten från den.Så man behöver aldrig "göra" kolsyrat vatten länge.Nu behöver vi bara skruva på kranen.Fiffit va?

Okej,lite onödigt.Men jag måste faktiskt hålla med om att det är lite coolt!
Tony har dille på att ha sånna "statusprylar" som han såå fint kallar det.Men han är faktiskt ganska söt när han blir så exalterad av vissa saker!


Klockrent!

28/9-08

Hjärtat smälte nyss när Lucas log för mig!Helt underbart!

Tänkte lägga ut några nya bilder på prinsen och från stugan förra helgen.



Prinsen börjar ju bli stora killen!


Lucas myser med gammelfarfar.


Morfar är helt slutkörd!

26/9-08

Jag skulle vilja ägna detta inlägg till min kära mamma.


Jag måste ha haft tur som fick en mamma som hon.Hon gör vad som helst för oss.Direkt jag ber henne om något så är det aldrig några problem.Hinner hon inte just när jag ber henne så gör hon det direkt hon har tid.Jag vet inte hur många gånger tex. hon har hämtat mig mitt i natten.Jag vet inte hur många gånger hon har kastat sig i bilen och farit och köpt det jag bett henne köpa.

Med mamma kan man prata med om allt,hon lyssnar och är man ledsen så håller hon om en.Mamma märker direkt när jag är ledsen eller arg.Och berättar jag inte varför så börjar hon må dåligt.Hon är så underbar.

Det kan inte ha varit lätt alla gånger att ha tre tonårsflickor under samma tak.Och eftersom pappa har ett jobb där han är borta mycket så har han ju varit tvungen att vara borta många veckor.Men mamma har både jobbat och tagit hand om tre flickor som bara slåss.
Men är det nån som skulle ha klarat det är det min mamma.

Och nu när man själv fått barn är jag så otroligt tacksam att ha en mamma som henne.En som alltid ställer upp.Hur stressigt hon än har det.Som igår när man bara skrek så ringde jag henne och på fem minuter var hon här och hjälpte till att mata Lucas.
Jag tror inte hon vet hur himla glad jag är för att hon alltid finns där,över att hon alltid lyssnar.Och ibland när man vill vara liten igen så sitter hon bara och kramar mig.

Ibland får jag så himla dåligt samvete över hur jag har behandlat henne vissa gånger.Det enda hon har velat och vill är att vi ska ha det så bra som möjligt.Att vi ska vara lyckliga.Hur jävlig jag än har varit så har hon alltid ändå funnits där.Hur många fula ord jag sagt till henne har hon alltid sagt att hon älskar mig.

Allt har blivit så mycket klarare nu när man själv är mamma.
Allt hon gjort och gör är av kärlek.
Det är nu man inser hur mycket hon älskar oss.

Så egentligen skulle jag bara vilja säga tack mamma.
Tack för att du ALLTID finns när jag behöver dig.
Jag älskar dig så oroligt mycket.
Tack för att du finns!


Mamma och Pappa i Fjällen.
Jag älskar er!



25/9-08

Nu är jag T R Ö T T.Det har inte varit världens roligaste kväll eller eftermiddag idag.

Jag kan iallafall börja med att det var riktigt roligt att vara på IKEA idag.Handlade som vanligt en del,det är så svårt att inte göra det!Allt är ju så billigt.Lucas var hur snäll som helst hela tiden vi var där.Han fick till och med käka uti köksavdelningen.Inte alla barn som fått göra det!

Men vi kom väl hem kring halv tre,och sedan dess har Lucas varit vaken och inte alls varit på bra humör.Jag har ammat och ammat.Känns inte som att man gjort annat ikväll,men Lucas har bara skrikit.Vi var förbi Jannice och Robban och mina föräldrar kom också förbi dom.Men Lucas var ju som sagt inte alls på humör.
Som tur är så har jag fått nutramigen (mjölkersättning.)av min syster.Tack för det!
Jag ringde mamma och berätta hur det var,och hon kom hit och gjorde lite "välling".Eftersom vi aldrig har gjort det så har man ju ingen aning hur man göra.Men mamma gjorde iallafall det och han åt!Lucas måste ju ha varit hur hungrig som helst hela kvällen..
Stackars liten..
Men nu känns det skönt att veta att han är nöjd och belåten.Men tror ni det var en kille som var trött?Han brukar aldrig vara vaken så länge.Men från halv tre till halv tio på kvällen.Inte dåligt för Lucas som bara är 5veckor.
Nu har han iallafall somnat i sin säng!Vad jag älskar den pojken.

Nu tackar jag för mig idag,ska gå och lägga mig med mina killar!

25/9-08

Vad jag har blivit dålig på att uppdatera.Men det känns som att tiden inte riktigt räcker till för det.Man han som fullt upp ibland alltså.Eller,det kanske bara är jag som är påhittig.Är som aldrig hemma dagarna utan jag och Lucas är mycket ute och flänger!

Igår for jag,Lucas och Lucas mormor och hälsade på min syster och Lucas kusin.Dom är så himla söta tillsammans.Och Alexander har riktigt benen fulla av spring!Dom har nog oslagits mycket!

Just nu håller jag på att göra mig och Lucas klara för en tripp till IKEA.Det blir också att fara med Lucas mormor.Man måste ju hitta på nått roligt att göra när man är hemma!Jag ska väl inte köpa nått spec.lite små grejor bara.Men som sagt så är det ju roligt att ha något att göra.
Och att ha barn är ju inget hinder heller.

Ikväll blir det nog att fara och hälsa på Jannice och Robban.

Men i helgen vet jag faktiskt inte vad som händer..Men alltid nått.

Nu ska jag iallafall göra det sista innan mamma kommer.

23/9-08

Har egentligen ingen lust att skriva idag.
Ibland känns livet så orättvist..Men efter regn kommer solsken säger dom!Ge aldrig upp!

En bra nyhet är iallafall att Lucas växer så det knakar,hela 53cm och 4195g!Han var 47cm och 3130g när han föddes,så han växer himla bra!
Han är ju faktiskt hela en månad idag.Tänk vad tiden går fort.Vad jag älskar den pojken!

Nä,det får bli allt för idag,Ska ladda upp nå bilder från helgen.Men det får bli imorrn eller nått..

20/9-08

Imorse for vi upp till Lucas mormor och morfar till deras stuga.Jag har väl inte gjort så fasligt mycket idag,skönt att bara ta det lungt.Tony och pappa har varit ute och fiskat men det var då utan framgång.
Till lunch stekte vi pannkaka och renskav i eldstaden ovanför elden.Riktigt jävla gott!Just nu håller min kära mami på med middagen.Det blir helstekt renbog och hakkebakkpotatis.Jag skulle kunna leva på enbart renkött.Finns absolut inget godare.
Lucas har mest sovit hela dagen,han har tendes att bara sova när vi är borta!
Ikväll blir det väl att umgås och säkert basta lite grann också.Det är så himla skönt att bara komma bort ett tag.
Nä,nu ska jag forsätta att allmänt bara mysa med familjen!

Här kommer några bilder på våran stuga.Riktigt mysigt!



Stugan vintertid.


Badtunnan.


Bastun.


Utsikt från stugan.

19/9-08

Nu imorse när jag stod i duschen så kollar jag ner på mina S T O R A behag,och upptäcker att ett bröst är större än det andra!Såg faktiskt ganska kul ut,men jag hoppas för gudsskull att det inte forsätter att vara så!

Igår var det bad för Lucas del,han blir så lugn när han kommer i badet.Men det är ju bra att han verkar tycka om vatten iallafall.

Jag kan också medela att dopinbjudningarna är klara och nästan alla skickade,känns bra att vara ute i god tid.Jag och mamma satt och klippte och klistrade hela förmiddagen igår.Men jag är riktigt nöjd över resultatet.Nu gäller det bara att planera vad man ska bjuda på ovs.Men det är faktiskt ganska kul!

Nu på morgonen skulle väl min lilla Fredrik kika förbi,alltid lika roligt att träffa han.Blir ju inte lika mycket nu när jag inte jobbar.Ska bli så kul när han flyttar in i sin lägenhet i Öjebyn.Då blir det ju inte alls långt!

Ihelgen far vi nog upp till Arvidsjaur.Lucas mormor och morfar har stuga där,och jag hade väl tänkt bli lite ompysslad!Det är faktiskt ganska skönt att få¨vara mamma och pappas lilla flicka ibland också.Men nu verkar det bara vara Lucas som gäller!



Ganska harmonisk va?:)

17/9-08 (Nu blev det iallafall rätt!)

Skrev fel datum igår..Men det var då ingen som verkade uppafatta det!

Igår var Lucas faktiskt ganska gnällig,spec. på kvällen.Men det är ju kanske inte så underligt om morsan inte har nått käk att erbjuda.Jag ammade säker honom i närmare 1-2 timmar i går kväll.Som tur var har vi ju mjölkersättning hemma som vi fick av Lisa.För det är ju på kvällarna jag iallafall har lite mat.På morgonen och på dagarna är det oftast inget problem.Men tillslut måste han ju ha fått i sig nått eftersom han somande med tutten i munnen.
Han hade förmodligen magknip också,det smattrade på bra i blöjan om jag säger så.Man skulle nästan kunna tro att det är en fullvuxen karl som pruttar!

Vi såg iallafall Irene Huss, Guldkalven igår.Jag tyckte det var bland dom bästa Irene Huss filmerna.Jag kan rekomendera den!

Idag verkar då Lucas mycket gladare.Men det kan ju fort ändras,det vet ju alla som har barn!För just efter att jag matat Lucas så kommer nog magontet i blöjan.Det var ju inte lite bajs kan jag ju säga!Men det är ju bra att det kommer ut!
Han såg nästan nöjd och belåten ut efter det iallafall!

Däremot vet jag inte vad denna dag bjuder på.Har inte planerat något,föutom att jag ska ta en promenad till apoteket.Kanske blir det film hos Lisa och Pär ikväll.

Nu ska jag iallafall hoppa i duschen,känns som att jag har varit på värsta spykalaset.Om ni fattar vad jag menar!

Jag hinner nog ladda upp lite bilder:




En m y c k e t mer harmonisk Lucas idag.
Mammas ögonsten!




Nya gardiner i köket.
Snygga va?



Jag bara älskar den här spegeln.



Hallmöblerna.

15/9-08

Sitter här efter middagen och är riktigt mätt,blev faktiskt fläskfileé till middag idag.Det var riktigt gott faktiskt.

Idag har ju jag och Lucas varit i Norrfjärden hos Jessica.Vi gjorde kycklingsallad till lunch och efter det var vi och gick en "skogspromenad".Det var riktigt trevligt idag.(Som alltid).

Nu blir det att plocka undan middagen och sedan sätta sig och se klart Highlander.Jag orkar aldrig se en hel film en kväll.Så det blir jämt att vi ser hälften ena kvällen och resten kvällen efter.

Lucas har faktiskt varit lite gnällig idag,men han kan ju också ha dåliga dagar som alla andra!
Nu är han i allafall hos pappa.

Nä,detta duger inte!

15/9-08

Jag vet att jag var varit dålig på att uppdatera vad som händer i mitt liv dom senaste dagarna.Men ibland räcker inte tiden riktigt till,om ni vet vad jag menar!

Igår så var min kära mor här och putasade fönster och bytte gardiner!Hon är guld värd!

Senare på dagen var Lina och hennes dotter Amanda här och sen kom även tant Jessica.Hon käkade middag med oss och sen for Tony till Pär och spelade.
Så jag och Jessica gick till hennes föräldrar och visade lilla Lucas.Och självklart tyckte dom han var gullig.Och goasde med han!
Jag var väl hemma kring halv nio och då kom också Tony hem,så vi satt på Highlander.Rikigt bra film!

Så nu är jag och Lucas påväg till Norrfjärden och ska hälsa på tant Jessica.Vi ska ta en promenad och laga lite god lunch!

Jag kanske hinner uppdatera ikväll!

13/9-08

Mys i soffan med mamma.


Söt som socker!


Världens finaste kille!
Mammas och Pappas mirakel helt enkelt.

13/9-08

Idag är våran lilla Lucas redan 3veckor.Tiden går så himla fort alltså.Och jag tycker han växer för varje dag.Det ska bli riktigt kul att se hur stor han har blivit när vi ska på en månadskontroll!
Lucas har faktiskt också sovit ganska bra inatt.Vi steg iallafall upp kring halv åtta.Inte dåligt,det är ju nästan sovmorgon nuförtiden!

Ja just ja,jag har ju bokat dopet.Det var inte det lättaste att få en tid kring nov/dec.Det är ju så mycket i kyrkan då,men med lite tur fic kvi i allafall en tid före jul!Så nu ska vi sätta oss ner och se hur många vi blir och sedan blir det att börja skicka ut inbjudningskorten.Ska bli himla kul att pyssla med det!Har hittat världens finaste låt som vi ska ha med på dopet.Ska bara gå och flörta in mig hos grannen eftersom han både spelar gitarr och sjunger.Måste nog ringa och höra var klänningen är också.Så inte Simon har den i Örebro.Skulle kanske inte vara så lyckat?

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på,Tony steg precis upp så jag ska ta en min riktigt härlig dusch nu.Men det blir väl iallafall att umgås med familjen eftersom det inte hinner bli så mycket sånt nu på veckorna när Tony börjat om att jobba!Men vi kanske far en sväng och hälsar på svärfar,vem vet?

Här har ni låten,hur fin som helst.Eller hur?

http://www.youtube.com/watch?v=Ye8Xw_i_JGg

12/9-08

Nu har vi tagit fram babygymmet,men han är nog lite liten än för att förstå vad det går ut på.Men han är otroligt söt när han ligger där iallafall!
Nu ikväll blir det mys med familjen med en bra film och karra!


   
Mammas och Pappas prins!




12/9-08

Idag har jag och Lucas varit och flägnt.Iallafall nu på förmiddagen.
Klockan åtta var jag och hämtade upp Tonys farmor eftersom hon skulle och ta några prover på vårdcentralen.(Hon har diabetes.)Efter att hon gjort det så for vi hem till henne och fikade lite frukost och drack kaffe och surrde på om allt möjligt.
Sen for vi in till stan och käkade lunch,mycket gott!Och gick på några affärer och hon köpte sig en ny jacka.Vi var väl tillbaka kring 12 och då följde jag med henne hem och drack lite mer kaffe och surrade.
Hon är så himla söt,helt underbar!
Jag kan sammanfatta det med att det har varit en jätte mysig förmiddag.Och förhoppnings vis ska den forsätta vara mysig!

Så nu sitter jag här och Lucas sover,men han ska väl äta snart.Men det känns om att jag skulle ha behövt vila ett tag.Men direkt jag lägger mig ner så kommer han att vakna!

Men nu ska jag iallafall gå och göra lite nytta kanske!

11/9-08

Idag blir det att fara till Norrfjärden och hälsa på Jessica.Vi ska väl ta en promenad och sedan ska vi gå och käka lunch på Toppen.Ska bli riktigt trevligt.

Igår gjorde jag och Lucas inte så mycket på dagen.Jessica var här en stund och gullade med Lucas.Senare efter att Tony kommit hem från jobbet var vi in till stan en sväng.Köpte faktiskt två fotoalbum.Har ju faktiskt börjat framkalla en massa kort nu!Det är på tiden iallafall.

Nä,nu måste jag hoppa i duschen och försöka hinna göra mig klar innan Lucas vaknar!


Så söt!
Lucas blev lite trött efter maten i morse!
(Älskar hans pyjamas han har på sig!)

9/9-08

Idag är jag faktiskt lite T R Ö T T.Lucas har nog haft lite magknip inatt och inte alls sovit så bra som han brukar.Det blev väl kring 4timmars sömn inatt plus att jag har vilat lite nu på morgonen.
Inge kul alls att se sitt barn ha ont,fast han har ju inte skrikit,han har mest bara gnott.Om ni förstår vad jag menar.Men förhoppningsvis så ska han väl inte ha ont i magen hela dagen.

Jag har så svårt att lägga mig ner och vila när jag precis har kommit igång.Måste bli bättre på det alltså.För jag somnar ovaggat på kvällarna.

Jag har iallafall hunnit städa både sovrummet och vardagsrummet nu på morgonen.Så man får ju faktiskt saker gjorde när man stiger upp tidigt iallafall!

   
Sovrummet nystädat!

   
V-rummet nystädat!


Världens bästa sak!
Vatten och is!

8/9-08

Jag har iallafall hunnit städa köket nu på förmiddagen.Gått igenom kylen,frysen och skafferiet också!Men det får räcka på städfronten för idag!

  
    

ÄNTLIGEN ser köket ut som det brukar!
   

8/9-08

Nu är vi tillbaka i verkligheten,Tony har återgått till jobbet och nu är jag och Lucas själva.Lite skrämmande faktiskt,men jag tror ändå att det ska gå rätt så bra!Tony är ju ändå bara på Djupviken och målar,så han är ju nära oss iallafall.Det känns också spännande!Och roligt förstås!
Nu gäller det bara att hitta på saker,så att man inte sitter och möglar sönder i soffan!
Fika på stan någon?

Nu iallafall så hade jag tänkt att röja upp lite här hemma,innan Lucas vaknar.Ska iallafall försöka damsuga lite.Det är så roligt att ha det fint!

6/8-08

Kusinerna Alexander och Lucas.



Sötaste Kusinerna.



Visst är dom underbara?



Underbara.



Jag tror dom kommer hitta på mycket bus tillsammans!

6/9-08

Blev inte att sova så länge idag..Klockan halv sju var Lucas utvilad.Så det var ju bara att stiga upp!Men ska jag vara ärlig så känner jag mig inte spec. trött.Men ska nog ändå försöka vila när Lucas somnar!Så man är lite pigg senare idag!

Ja just ja,såg att vi var med i tidnigen idag också!Han är såååå söt!
Och tänkt att han redan är två veckor idag,tiden går fort!

Nä,funderar starkt på att köra ett varv med damsugaren..

5/9-08

Igår så badade vi och filade naglarna medans Mamma och Lucas såg idol.(Det var väl kanske mest mamma som såg.)
Det är så himla mysigt att ha Lucas i famnen och bara sitta och mysa i soffan!
Tony höll iallfall på med att installera våra nya element!En redig karl!
Idag har det iallafall varit full rulle.Vi har varit en sväng in till stan,och jag hittade världens sötaste pyjamas som jag var tvugen att köpa!Sedan var vi och hälsade på Tony farmor,och fick en jävla massa fika med oss hem!Guld värt!Hon är bara för söt!
Sen så har både Lucas mormor,farfar,kusin och Marcus varit här och hälsat på!Riktigt trevligt måste jag säga.
Ikväll så har jag faktiskt gjort plankstek,och det var så gott!Sedan har det egentligen bara varit mys i soffan för hela slanten!
Men nu är det dags att hoppa i sängen känner jag,och jag hoppas att Lucas vill sova länge imorgon!


Men några bilder ska jag ändå ladda upp!



Snygg Mössan!



Pappa och Lucas myser.



Lucas och Pappa badar.



Mamma och Lucas myser.

Jag älskar en mina killar!




4/9-08

Ni som har barn eller väntar barn.Var det planerat eller kom det som en "överraskning"?

4/9-08

Jag kan väl börja med att säga att mamma är lite trött idag.Det har inte blivit sådär jätte mycket sova inatt.Men jag antar att det tillhör livet!Vi vaknade halv sex och Lucas ville absolut inte somna om.Men jag tror det är den där jävla snuvan.Vill bara att den ska försvinna.Tycker så synd om honom när han är så snorig.Sen är man ju lite orolig också.

Igår var vi ju i skellefteå,och det var grymt trevligt.Dom har grymt god mat på O´Learys.Sedan blev det tårta och fika hos syster.Mycket gott!

Nä,har inte tid att skriva nått mer nu eftersom Lucas absolut inte vill sova!

3/9-08

Jag vill börja med att gratta en av mina kära systrar som fyller hela 18år idag!Inte dåligt,tyckte det var nyss hon var en liten rumpnisse!Men tiden går ju som sagt fort.Snart är väl Lucas 15år!Så nu kring 4 så blir det att bege sig till Skellefteå eftersom båda mina systar bor där.Så ska vi ut och äta på O´Learys,hela familjen.Riktigt gott ska det bli!Tycker även det är riktigt roligt när hela familjen träffas och umgås.Blir ju mer sällan nu när två bor i Skellefteå som sagt.Plus att Lucas får träffa sin kusin.Men kan kanske inte bryr sig så mycket!

Idag har vi iallafall varit på BVC.Och nu har vi iallafall fått bevis på att han äter bra.Han väger nu hela 3340g,och när han föddes vägde han ju 3130.Så han går då upp i vikt som han ska.Man har ju varit lite oroligt nu när han är lite täppt i näsan att han inte ska få i sig nått.Men vad tur att mamma hade fel!Men snuvan vill ite riktigt släppa än,men jag hoppas att den gör det snart!
Sen så har han ju lite gegg i ena ögat,men det enda man får höra är att det är normalt.Och att det kommer bli bra snart.Det är tårkanalerna som är för tråga.

Har förresten hunnit vara in till stan med mamma en sväng också.Jag lämnade faktiskt mina killar själva en stund.Första gången faktiskt jag var utan Lucas sedan han föddes!Men det hade då iallafall gått bra utan mamma!



2/9-08

Inatt har man väl inte sovit sådär jätte bra och kanske inte så länge heller.
Som sagt,Lucas är ju lite förkyld och har lite svårt att sova.Sen tror jag att jag inte har så mycket mjölk på kvällarna.Ammade Lucas rätt länge igår innan vi skulle sova,men han var ändå inte nöjd.Vi gick nog och la oss king 22,och kring 12 tror jag Lucas lyckades somna.
Men det är väl så det är att ha barn?Man har ju hela livet att ta igen sig.Det är ju bara det att det gör så ont i mamma-hjärtat när han är så snorig.
Men förhoppningsvis ska väl förkylningen ge sig snart.Han har iallafall inte haft någon feber!

Igår kom iallafall min Mamma och Pappa hem från Cypern,känns faktiskt grymt skönt.Det är ju alltid en trygghet att ha mamma i närheten.Man kan ju alltid ringa och fråga om det är något.

Höll ju på att glömma att våran BVC sköterska var på besök hemma hos oss igår.Gick igenom lite saker och så.Så imorgon ska vi till BVC med Lucas och väga honom.

Nu tror jag att jag ska lägga mig ner en stund innan Lucas vaknar igen!