-Kanske ska skaffa fler barn?

Imorse när hela familjen satt i soffan och myste så fick jag bara för mig att säga såhär till Tony.
-Nä,men nog tycker jag att vi ska skaffa 1 till barn.Så att vi får 3 barn.Om vi blir gravida igen när Liam är 1 år så är det ju typ 2år mellan alla barnen.
Tony sa fort nej.Jag hann knappt säga min mening klart innan han sa nej.
Och helt allvarligt så vill jag inte heller ha några mer barn.Båda två känner sig som "klara" med det.Vi har två friska underbara småpojkar.Och jag är så nöjd,och Tony också.

Med två barn ryms dom på varsin skoter.Dom behöver inte trängas i bilen.Dom har en förälder var.Jag vill även kunna ägna tid till mina pojkar.Ju mer barn man har,ju mindre tid till varje barn.

Och en sladdis är verkligen inte att tänka på.Jag vill ha mina barn nära varandra så att dom har glädje av varandra.Och om 5 år när pojkarna börjar bli stora och man kan börja göra saker igen så tror jag att varken jag eller Tony är speciellt sugen på en "sladdis".

Och nej,jag känner inget sug att "testa" få en flicka.Jag skulle aldrig kunna skaffa barn bara för att jag vill ha ett speciellt kön.
Det är nog som dom flesta säger,att jag är en pojkmamma.

Att få flickor,det får mina syster stå för!

Hur är det för er?
Hur många barn vill ni ha?
Skulle ni kunna tänka er en sladdis?

-Lucas,mästermålaren!

Självklart ville Lucas hjälpa sin pappa att måla.Och självklart fick han det.
På med "arbetströjan".Han fick en pensel och en liten bruk med färg,och vips var hela han vit!Men vad gör det,vi har ju dusch!Huvudsaken är att det är roligt!Och riktigt duktig var han också.Nästan duktigare än sin pappa!


Målarmästarn!

Det var roligt att få måla själv.

Lillhjärtat nyduschad och redo för sängen.

-Då,Nu.

Lillebror är redan 2 veckor gammal.Tänk vad tiden går fort.Det gäller att ta tillvara på varje sekund så att man inte missar något!

Än så länge sover han riktigt bra om nätterna.Äter 2gånger per natt,så jag känner att jag inte ska klaga än!Liam har även börjat vara vaken lite då och då under dagarna.Roligt att få se han ögon ibland också!
Fast inatt har han knorrat lite hit och dit.Så idag är första dagen jag känner mig lite trött.Men vilken tur att det finns kaffe!

Lucas är bara för söt alltså.Han vill så jättegärna hålla lillebror hela tiden i soffan.Och då säger han;Komma mig.Så självklart lägger jag dit lillebror i hans famn.
Lucas hinner hålla ungefär 10 sekunder innan han säger;Bibbi(bäbis),bort!
Visst är han för söt?

Nu är det bara 1 vecka kvar innan allvaret börjar om.Lucas börjar då på dagis igen och pappan ska efter 5 veckors semester börja om att jobba igen.Det betyder jag att jag och Liam kommer att vara ensamna 3 timmar per dag då.
Jag hoppas verkligen att jag får ha Lucas mellan 13-16 på dagis istället för 8-11.
Är det någon som vet när Myrans förskola öppnar igen?
Skulle ju behöva prata med någon och höra hur det fungerar.


V.39

Sista magbilden.1 Timme före Liam kom.
2Veckor efter Liams födelse.
Lite hull finns ju kvar.
Men när semestern är slut så börjar allvaret!
Då är det 55kg som gäller!

-Två änglar.

Förr så var jag alltid på väg
Jag försökte fånga en dröm
Och jag trodde jag visste, vad jag ville ha
Ni har väckt mig ur min sömn

Plötsligt så var världen helt ny
Allting stanna upp när ni kom
Och jag såg er och visste av hela min själ
Att nu börjar allting om

Himlen måste sakna två änglar
Två finns här hos mig och vilar i min famn
Himlen måste sakna två änglar
Dom ligger tätt intill mig, så trygga i min famn
Kan det vara sant att jag får älska er?
Två av himlens änglar har landat hos mig..

-Mössa.

Nu har även lillebror fått en namnmössa.


-Syskonkärlek.
Älskade pojkar.

-Sömn.

Lucas sov till 08.10 imorse.Det var verkligen inte igår,men han får gärna forsätta med det om han vill.Vi klagar inte!

Våran lillfis då.Jag ska inte heller klaga på hans sovrutiner än så länge.Inatt åt han tisse klockan 22.00,01.30 och 04.30.Sedan sov han till 09.00 då det var dags för tisse igen.

Jag känner mig faktiskt riktigt utvilad.Och skönt är det.För man vet ju vad komma skall!Inte alla dagar man lär känna sig såhär pigg.Så nu är det bara att njuta!

Pappan och Lucas är ute och bygger och skruvar.Medans jag och lillebror just ätit lite tisse.Jag hade tänkt att lillebror skulle sova en stund nu så jag kan gå och bädda våra sängar och städa undan lite.
Sedan ska vi också gå ut och hjälpa till.Det duger verkligen inte att sitta inne när det regnar.


-Bilder på älsklingspojkarna.

Lite blandade bilder på mina älsklingspojkar.


Lucas älskar att krypa in i torktumlaren.

Världens bästa grej.

Liam gungar.

Liams första bad.

Liam i sin regnbågsdräkt.

-Svensbylidja.

I Lördags gjorde vi en dagsutflykt med familjen Jensen till Svensbylidja.
Det uppskattades av pojkarna!


Inte det enklaste att få tre killar att sitta still samtidigt.

Lucas.

Vi kollade på kossor.

Och på grisar.

Någon kvarn tittade vi också på.

Vi hade verkligen en slagen hjälte i bilen när vi for hem!

Tack för en trevlig dag!

-Förlossningsberättelse.

Eftersom jag ofta har myror i brallan bestämmer jag mig för att ta en promenad där kring 8 snåret.Tony tvingar nästan mig att ha med mig telefonen,eftersom det faktiskt kan hända något.Jag skrattar bara åt honom men tar ändå med mig telefonen mest för att göra honom lugn.

Jag
går på toa och pissar och byter trosskydd.Och sedan beger jag mig ut på en prommis.Jag hinner inte gå många meter innan jag känner mig riktigt jävla pissnödig igen.Jag ringer till mamma för att surra medans jag går.
Vi pratar medans jag går.Men jag hinner bara kanske 200-300 meter från huset då det känns som att en ballong mellan benen sprängs.Det blev blött i byxan,blött på skorna och blött på gatan.Lite chockad säger jag till mamma i telefonen att jag tror vattnet gått.Mamma säger bara att hon är påväg och sedan lägger hon på.
Jag står där,känns som att jag inte riktigt hängt med.Men jag ringer Tony och säger att vattnet nog gått,och det enda han frågar är vart vi har BB-väskan och att jag ska skynda mig hem.Inte så behagligt att gå när man är dyngsur.

Mamma
kommer i samma sekund som jag kommer tillbaka på gården.
Eftersom det gick så fort med Lucas efter att vattnet gått så hoppade vi in i bilen direkt och började bege oss till Sunderbyn.
Väl i bilen ringde jag förlossningen och sa att vi var påväg.
I bilen började jag faktiskt få lite ont,men inte speciellt ont gjorde det.Jag ringde till dom jag lovat att ringa när vi åkte in.Men efter gammelstan så började de kännas som att bäbisen skulle komma ut.Det trycke verkligen neråt.Kändes nästan som att jag hade en basketboll mellan benen.

Vi kom till Sunderbyn 21.00.Det var verkligen en pers att gå från bilen.Varje steg jag tog så kändes det nästan som att bäbisen var ute.Och värkarna började bli väldigt täta nu,fast jag kan inte säga att jag hade jätte,jätte ont.Men visst,dom kändes.När vi kommer in på förlossningen får jag gå och pissa eftersom jag kände mig grymt pissnödig.Och efter jag pissat får vi gå in i rum 5.Klockan är nu kring 21.10 och våran barnmorska har just börjat sitt pass.Jag får även berätta för henne att jag tror vattnet gått och att förlossningen med storebror gick väldigt fort.Jag börjar känna mig bajsnödig vid denna tidpunkt.
Barnmorskan vill gärna känna hur mycket öppen jag är,vilket hon gör.Det visar sig att ja redan är öppen 7cm.Hallå!7cm,och jag har enbart haft värkar sedan 20.10.Jag fick verkligen en chock när hon sa det.Jag har ju inte ens haft en enda förvärk!


Men därimot visar det sig att vattnet inte alls här gått.Utan att det är "första" hinnan som gått.Tydligen har man två hinnor.Men hon sa att när vattnet går,så kommer detta att gå väldigt fort.
Barnmorskan kopplar på en ctg kurva på mig och som får ligga med kanske 5min,sedan vill jag gärna röra på mig.Men jag hinner bara ställa mig upp så sätter jag mig ner igen.Det kändes verkligen som att bäbisen hade huvudet ute.Aldrig har jag känt ett sådan tryck.
Jag hinner bara lägga mig ner så känns det återigen som att en ballong mellan benen sprängs,och det börjar liksom forsa vatten!Barnmorskan och undersköterskan sliter av mig trosorna och sätter mina ben mot deras höfter.
Jag tror att klockan var kring 21.45 när vattnet gick.Jag minns att dom sa till mig att 3-4 ordentliga krystvärkar och eran bäbis är ute.Så jävla ont det gjorde alltså!Men så jävla skönt att få börja krysta.Jag krystade och krystade och helt plötsligt var huvudet ute.
Och helt plötsligt hör jag hur våran lillebror skriker.Exakt 22.00 kom våran underbara lillebror till världen!

Det är en sådan underbara känsla att få se sitt barn för första gången.Det går inte att beskriva.Tårarna bara forsade på oss båda.Aldrig har jag känt mig så stolt som jag gjort när pojkarna föddes.
Det är värt all smärta i världen.Att få se sitt barn som legat i magen så länge är helt fantasiskt.Tänk att vi gjort honom.
Så perfekt.Så underbar..


Det är en sådan upplevelse att få föda barn.Aldrig trodde jag att när jag gick ut på promenad den kvällen att jag 2 timmar senare skulle få ha lillebror på bröstet.

(Eftersom allt bara tog en timme så hann vi bara ta 2 kort innan Liam kom)

(Lucas förlossningsberättelse)


-Solsken hos mig.

Snacka om att jag blev riktigt rädd i morse alltså!Satt i sängen ammade lillebror och helt plötsligt hör jag värsta mullret.Jag hinner knappt lägga ner Liam i sängen så börjar det att blixtra som bara den!
Eftersom jag inte alls gillar åska så kunde jag ju inte sova.Lucas vaknade 07.00,så jag steg upp med honom medans mina två andra killar som till 08.00.

Dagen har spenderats djupt in i skogen.Vi har varit och hälsat på hos pojkarnas farfar.Storbror fick självklart ha med sig sin fyrhjuling,så det blev endel körande.Han börjar sakta men säkert fatta detta med att svänga.Han är så himla duktig våran älskade storebror!

Det blev även en massa lek för Lucas med grannpojken och två andra småpojkar.Det är verkligen roligt att han har kompisar där!Och att dom är lika gamla är ju ett plus.
Eftersom båda två har en fyrhjuling så är det väl bara en tidfråga innan dom börjar köra tillsammans!

Våran älskade lillebror gör ju inte så mycket väsen av sig.Bara han får lite mammatisse och får en ny blöja när han bajsat så är han nöjd.Och jag njuter,för jag vet att den kommer en dag då ingenting kommer att göra honom nöjd!

Igår åt han 22.00 och sov till 03.30 för lite påfyllning.Och sedan vakande han 06.30 för ännu en tank.Och efter det vaknade han 08.00.
Så som sagt,än klagar jag inte.Så länge det vara njuter jag!

Storebror sover nu och lillebror ligger med oss i soffan och filosoferar.Snart är det dags för jamas och lite kvällskäk och sedan ska han också få sova som sin storebror.


-Lika som bär?

Lika som bär?


Storebror Lucas 1v.

Storebror Lucas.

Lillebror Liam 1v.

Lillebror Liam.

En sak är iallafall säker,Jag har världens vackraste pojkar!

-Lycklig bubbla.

Imorrn blir lillebror en hel vecka!Tiden rusar verkligen iväg.Det gäller att ta tillvara på varenda liten stund!

Livet är verkligen komplett nu.Jag kan absolut inte vara lyckligare.Jag har världens finaste pojkar,och pojkarna har verkligen världens finaste pappa.

Lillebror sover,äter,bajsar och ibland är han vaken en liten stund.Han sover bra på nätterna,och jag njuter så länge det varar!
Igår gick vi och la oss 22.30 och lillebror vaknade 03.30 för lite käk.Sedan vaknade han en gång till kring 06.30.Storebror vaknade 07.30 så då gick jag upp med honom för att få liten egentid med han.Pappan och lillebror sov till 08.30.
Det gäller att njuta,så länge det varar!

Vi har även varit på BVC idag för inskrivning.Och han är helt perfekt,fast det visste vi ju redan.Vikten ligger på 3785g så han har börjat gå upp igen,han har dock inte hunnit upp till sin födelsevikt.

Storebror bryr sig egentligen inte så mycket om lillebror.Fast när vi kom hem från BB och jag skulle amma honom så säger storebror:INTE BITA MAMMA!Hur sött är inte det?
När lillebror ska äta vill storebror gärna vara hos sin mamma.Men självklart är det ju en omställning för honom också.Han har ju haft sin mamma och pappa alldeles själv i snart 2år.

Men som sagt.Jag har verkligen världens finaste pojkar.
Jag kan absolut inte vara lyckligare!

-Lillebror Liam.

Tack för alla gratulationer!

Våran älskade lillebror Liam kom 14 Juli,klockan 22:00.
Vågen visade 3850g,längden 50cm.

Älskade,Älskade Pojkar.♥


Välkommen till världen älskade lillebror!

20100715047 (MMS)

Välkommen till världen älskade lillebror!


-Fyrhjuling!

Äntligen har vi hittat en fyrhjuling åt våran älskade lilleman.Pappan och morfarn var och hämtade hem den idag,och självklart har vi hunnit köra lite.
Gasningen har Lucas stenkoll på,men det är styrningen som är snäppet knepigare för honom.Men övning ger färdighet!

Pappa och Lucas.

Världens godaste killar!Det blir nog denna hjälm.

Nu fattas bara en ny cross/skoterhjälm.Men hur enkelt är det att få tag i mitt i sommaren?

-Nä.

Nä ingen bäbis än.Och det känns nästan som att jag börjar ge upp hoppet..

-04.00

Idag ska vi på My´s dop!Eftersom jag fortfarande är på tjocken så har jag absolut inga kläder att ha på mig.Så jag får ta det jag har.Känns väldigt tråkigt eftersom jag har så otroligt många söta sommarklänningar.
Vilken tur att mina pojkar iallafall kommer att vara fina!

Lilleman ville göra morgon redan 04.00.Vilken tur att jag är snäppet envisare än honom och fick honom att somna om kring 05.00.
Och då sov han faktiskt till 07.30.
Jag tror att hans farovit mening just nu är:Tycker inte om sova.
Tror jag ska påminna honom om det när han är sisådär 15-16 år!

Svar till Anonym:
Eftersom bäbisen är klar i redan v.38 så tycker jag att den redan kunnat komma då!Lucas kom en vecka för tidigt så jag hade aldrig förväntat mig att behöva gå över någonting.Och vadå stress?Om du läser inlägget igen så står det att vi längtar så otroligt mycket efter lillasyster/lillebror,så självklart vill vi ju att den ska komma!
Skulle vara mer konstigt om vi inte ville det,eller hur?
Sen kan jag även meddela att det inte är speciellt kul att vara höggravid +12kg i mitten av Juli.Det är faktiskt lite jobbigt.
-9 Juli.

9 Juli,dagen vi längtat efter i 9 månader.Men vi for fortsätta att längta eftersom lillasyster/lillebror verkar vara en envis en!
Vi längtar efter dig!

-BM.

Jag har varit på besök på min BM idag.Och jag är rätt nöjd med besöket.Det händer iallafall saker med min kropp!

Jag måste få säga att jag är ganska stolt över min kropp.Jag verkar ju inte känna av värkar denna gången heller.

Jag är iallafall öppen minst 2cm,och hon kände även lillasyster/lillebror huvud med fingrarna.Fosterhinnan buktar ut.
Så det enda jag egentligen går och väntar på är att vattnet ska gå.
Men min BM sa att dirket vattnet gått eller den första värk jag känner så ska jag åka in.Hon tror nämligen att det kan gå riktigt fort även denna gång.
Men inte mig emot!

Nu ska vi se lite film!

-Amma?

Nu är jag riktigt irriterad på min kropp.Varför kan inte jag börja få lite värkar som alla andra?Jag känner absolut ingenting.Jag kan göra nästan vad som helst.Igår var hela familjen ute och cyklade en timme.Och inte en enda känning!

Jag ska iallafall till BM idag klockan 3.Ska försöka övertala henne att röra om lite i grytan!Nu får det börja hända lite!

Eftersom det börjar närma sig så kommer ju alla tankar och funderingar upp.

Och helt allvarligt så vet jag inte om jag vill amma.
Jag kommer att amma på BB för att annars blir det väl ett jävla liv.Men jag vet allvarligt inte om jag kommer att amma när vi kommer hem.
Personligen tycker jag det är sååååå grymt överreklamerat att amma.
Visst,om det fungerar utan problem är det ju bra.Men med tanke på att det inte alls fungerade med Lucas så förväntar jag mig inte att det kommer fungera nu.Och jag kommer absolut inte att kämpa för att det ska fungera.
Visst det är mysigt,men man kan göra minst lika mysigt när man ger flaska.
Jag ser mer fördelar med flaska än vad jag gör med ammning.

1.Dom ligger inte och småsnuttar på en flaska.
2.Om dom skriker så vet man att dom inte är hungriga.
3.Dom äter inte lika ofta.
4.Både mamman och pappan kan stiga upp på natten.

Som sagt,det är så jag känner.Och NEJ! man är inte ens sämre mamma bara för att man inte ammar!

-Dumma kropp!

Vi är hemma igen.Och vi har inte med oss lillasyster/lillebror.Det måste vara en väldigt envis liten bäbis där inne i magen.
Eftersom jag inte blöder något mer och inte heller har några värkar så behövde vi ju inte vara kvar.Alltså,jag har inte haft en enda värk!
Snacka om att detta är enda gången man verkligen längtar efter att få ha lite ont..

Men förmodligen är det på gång allt.Så vi kanske åker tillbaka redan idag,det vet man ju aldrig.Men jag ska iallafall passa på att mysa med lilleman nu!

-Förlossning kanske?

Jag har börjat blöda nu.Så nu åker vi till Sunderbyn!

-.....

Man vet aldrig vad som händer..

-Härligt!

Båda pojkarna sover än.Det är bara mamman i familjen som är vaken.Ganska skönt att få vakna till själv först.
Lucas skippade helt lunchvilan igår,och han var aboslut inte på dåligt humör på kvällen.Därimot somnade han så fort han la ner sitt lilla huvud på kudden!Och han sa till och med -Sova.Annars brukar han säga -Inte sova.Så jag tror nästan det är dags att börja plocka bort lunchsovet.

Gårdagen var helt underbar.Först gick hela familjen på kyrkmarknaden.Personligen tycker jag att det hör sommaren till.Nu känns det som att sommaren är här!
Lucas fick självklart en ballong,som fortfarande är hel!
Till middag blev det grillat hos Lucas mormor.Moster Lisa och kusin Alexander var också där.Vi åt grillat och glass i solen.Pojkarna badade och busade på som vanligt.
Vi kom hem kring 18.30,och då blev det välling och sängen för lilleman.

Idag ska det ju också vara bra väder.Jag ska banne mig testa våran syskonvagn idag.Och eftersom lillasyster/lillebror inte har behagat att komma ut än så får jag låna Kusin Alexander!Jag tror även det blir att fara en sväng på Hammenviken för ett dopp.Det kommer nog pojkarna att tycka om!

Nä,kaffe nu i min ensamhet innnan boysen vaknar!

-Snart så..

Ingen lillasyster/lillebror än.Snacka om att vi bara går här hemma och längtar.Men jag har stora förhoppningar om lillasyster/lillebror vill komma under helgen.

Iallafall är det sista arbetsdagen för pappan idag.Efter denna dag är vi lediga hela 5veckor tillsammans.Hur underbart är inte det?

Jag lovar att hålla er uppdaterade om hur det går!

Ha en bra dag alla!