Ikväll bakar vi pepparkakor!Fast jag tror ...

20101130859 (MMS)

Ikväll bakar vi pepparkakor!Fast jag tror Lucas äter degen mest!


-Nästan död,fast bara nästan.

Shit så galet dåligt vi alla har sovit inatt.Iallafall jag och pojkarna.Pappan brukar ju sällan och aldrig sova dåligt säger han.
Både jag och Liam har helt plötsligt blivit riktigt förkylda.Liam har haft mycket snor i näsan inatt och därför typ låtit som en gris.Pappan har snarkat typ i mitt öra.Så han har fått sig någon omgång av min armbåge.Lucas har vaknat lite till och från och pratat i sömnen.
Men jag tror stenhårt på typ 50 liter kaffe och sedan är jag nog människa igen!

Pappan steg upp före fan i morse för att bege sig till Umeå.Men det är bara ett hus han ska göra.Och dessutom så var det inte alls stort.Så att han kommer hem redan imorrn.Då har vi något att längta till!

Jag och Tony såg sista Shrek filmen igår.Och shit vad jag grät!Hur normalt är det ens att gråta till en barnfilm?Den var faktsikt bra!

Nä,nu ska det drickas kaffe i detta hus!

Lucas sover men vi ser ändå senaste shrek ...

20101129854 (MMS)

Lucas sover men vi ser ändå senaste shrek filmen.Vuxet,eller hur?


-Måste ha tomtejävlar.

Då var det måndag igen!Här går det undan!

Igår var det skyltsöndag och kallt!Men när det är skyltsöndag så måste man på stan,hur kallt det än är!Och ska vi snacka kallt så kan vi snacka om högst upp på Kirunas slalombacke i slutet av januari iklädd fartdärkt.Det ÄR kallt!

Vi gick på stan med Pär och hans barn.Kusin Alexander,moster Lisa,moster Bella och David.Men eftersom jag inte alls hade någon känsel i tårna efter sisådär 30 minuter blev vi inte så långvariga på stan.Inte det enklaste att gå runt med barnvagn och fyra stycken ungar som springer överallt när det är så mycket folk!

Lucas tyckte att tomten var läskig.Men självklart var det roligt att få paket av honom!

Vi gick på Coop och handlade efteråt.Middagen bestod av Tacos med Bella och David.Och självklart var 1a ljuset tänt.

I veckan då?
Jag har ingen aning.Just nu väntar jag och Lucas på att Liam ska vakna så att vi kan iväg och veckohandla.Och eftersom jag inte hittat en enda tomtejävlen i mina julkartonger så antar jag att jag måste inhandla en sådan.Jag tycker inte tomtar är sådär jättefina.Jag tycker faktsikt dom är lite småläskiga,men Lucas vill säkert ha en tomte så några tomtar får det bli!

Ja just ja.Pappan i familjen far till Umeå imorrn för att jobba.Kul!Eller så inte!Fast egentligen är det inte så farligt.Han blir bara borta en natt.
Därimot en sak som känns mindre kul är att han ska fara till Umeå mellandagarna för att göra det största Älvsbyhuset på sådär 323kvm vägg.KUL JUL!Eller så inte!

Nu tapetseras i Lucas rum!Så jävla fint de...

20101127849 (MMS)

Nu tapetseras i Lucas rum!Så jävla fint det blir!


-Vinterland.

Jag upptäckte själv att det blivit något konstigt med lösenordet till den andra bloggen.Inte ens jag tog mig in.Och jag var verkligen inget minne av att jag bytt lösenord.Konstigt värre liksom.
Men jag lovar att skicka ut det nya till er som vill/kommer att få det!

Vad gör vi annars då?
Igår bakade vi lussekatter,och självklart blev dom ju goda!
Idag har vi inte hunnit göra så där fasligt mycket ännu.Kusin Alexander har varit här och busat på morgonen och nu sitter jag och Lucas i soffan och myser.Liam sover och pappan är i lekrummet och målar för fullt.
När Liam vaknat så hade vi tänkt klä på våra guldgossar och sedan ta en lite promenad.Det må vara kallt ute idag,men det är ju så grymt vackert!

Nä,helt allvarligt så har jag ingen isperation att skriva just nu!

Lucas bakar lussekatter.<3

20101126844 (MMS)

Lucas bakar lussekatter.<3


-Lösenordskyddade bloggen.

-Lösenordskyddade bloggen är uppdaterad-

-Silikontuttar.

Det måste ju finnas någon eller några som läser min blogg som har ett par sillisar.
Och då har jag lite frågor till er:

-Vart gjorde du det?
-Är du nöjd med dom?
-Vart har du ärret?

-Vad kostade dina tuttar?

Jag har mest tittat på Polarkliniken i Umeå,men det är mest för att det är nära dit.Därför skulle jag vilja ha lite heta tips om andra bra ställen!

-Kul,köttfärslimpa och utvecklingsamtal.

Jag blev klar i tid imorse.Inte varje dag det händer!Men dock började jag ju 2 timmar före vi skulle träffas!
Som jag sa blev ju dagen helt underbar.Det var riktigt roligt att träffas flickorna igen!Vi var på Furulundsgården,så dom stora barnen fick leka av sig lite.
Nä,vi måste verkligen träffas oftare flickor!

Till middag blir det köttfärslimpa hos pojkarnas mormor.Tony har ju tjatat om att jag ska göra köttfärslimpa.Och jag hade tänkt göra det.Det var bara att mamma han före mig!
Som Tony brukar säga:Tur jag har svärmor!

Jag har även varit på utvecklingsamtal på dagis.Shit vad vuxet det låter!Allt är då bra.Nu är han ju bara på dagis 3 timmar/dag så jag hade väl inte förväntat mig någon annat.Men kul att höra att det går så bra för mammas stjärna!

På tal om stjärnor.Våran stora stjärna sover,och vi hade väl även tänkt att våran mini stjärna också skulle sova.Men han verkar ha helt andra planer än att sova.
Men vilken tur att mamma är envis och inte ger sig.
Liam kanske inte vill sova.Men Liam SKA sova!
Mamma vinner jämt!

Nä,nu ska jag hoppa på min man!

-Bråttom,bråttom!

Jag hinner inte blogga nu på morgonen eftersom vi ska träffa Madde,Ellie,Alva och Louise,Jack och bäbisen i magen klockan 9.30.Idag blir det öppna förskolan i Beriska.Har aldrig varit där,men det är säkert bra!
Och alla ni som har typ 2 ungar vet att det inte är tvärgjort att göra sig klar!Lucas ska först vägra klä på sig,vägra sätta på sig overallen.Liam burkar ofta vilja tissa på lite när man har det som stressigast.
Så,jag återkommer när jag har lite mera tid!

-Hur tänker jag nu?

Jag har funderat till och från att låsa denna blogg.Och sedan starta en ny blogg där jag kommer att skriva i största allmänhet.Men jag kommer nog inte att lägga ut bilder ovs.Det har egentligen ingenting med att göra att jag tycker att jag blottar mig själv för mycket.Men att ha ungefär 120 unika besökare/dag och jag har som sagt ingen aning om vilka det är som läser min blogg.Det tycker jag är lite skrämmande eftersom jag inte har någon blekaste aning om vilka typ 100 personer är.
Men jag lär återkomma ned detta då jag kommit på en bra ny bloggaderss och fixat till den bloggen också!


-Vad har jag ätit?

Vad har jag ätit idag?
Tyvärr har det väl inte blivit alltför mycket eftersom Liam inte har velat vara någon annanstans än i min famn.

Frukost/Lunch:Ett äpple och en banan.
Middag:Sallad.
Och jag antar att jag lär äta någon macka eller frukt ikväll när barnen somnat.

-Dino Drake och en jävla massa svammel!

Strax före vi skulle gå och lägga oss igår så hör vi Lucas i babyvakten.
-Mamma!Mamma!
Jag gick ju självklart upp till honom då.
Han sa hej väldigt glatt!Och sedan ville han komma.Men jag förklarade för honom att det är ju mitt i natten och mamma,pappa och lillebror sover också.
Lucas nickar förstående och lägger sig ner och jag stoppar om honom.
Sedan säger han något med att han måste sova nu och sedan säger han godnatt.
Mammas stjärna.
Undra om han var vaken eller om han var i sängen.Han var så väldigt lugn och fin!

Idag då?
Ja,jag hade ju som tänkt att vi skulle ta oss våran numera dagliga morgonpromenad.Men det är faktsikt ganska kallt.Men som dom säger.Det finns inga dåliga väder,bara dåliga kläder!
Jag är så jävla less på dessa förbannade småkilon som är kvar nu att jag bara vill spy på dom.Så nu jävlar ska det bort.INNAN JUL!

Jag funderar även starkt på om man skulle ha börjar plocka fram dessa julgjejor.Men först kanske jag måste leta fram dom,för jag han ingen aning om vart dom kan vara!

Igår bytte jag förresten gardiner i köket.Vi har 3 fönster i vårat kök,så vi behöver alltså 3 paket panellängder.Och jag tänker inte gå in på hur jag har mått medans jag har letat efter gardiner till mitt kök.Men det känns som att det var nära att jag skulle åka in på pysket.Jag höll jävlat på att få pyskbryt.Men det löste sig till sist iallafall!

Innan jag avslutar detta inlägg så tänkte jag visa en julklapp som Liam kommer att få från sin mormor och morfar.För övrigt kan jag även säga att jag börjar köpa julklappar nu.Det är enklare att köpa till Lucas än till Liam.Det känns så jävla onödigt att köpa en massa leksaker till Liam som vi redan har.Så att vi har kommit från till att vi ska köpa lite leksaker och sedan sätter vi in några tusen på hans konto istället.
Visst lät det som en bra ide?



Visst var donusarien hur söt som helst?
Jag tror Liam kommer älska att sitta i bollhavet och leka!
(Jag tror och att Lucas kommer att vilja provpröva bollhavet.)

Jag och lillebror ligger i sängen och titt...

20101123841 (MMS)

Jag och lillebror ligger i sängen och tittar på Vakna med The Voice och väntar på att storebror ska vakna.


-Mina föräldrar.

Jag kan väl börja med min kära mamma, född 1960 born and raised i abborrträsk. Min pappa föddes nästan exakt ett år senare alltså 1961. Om jag inte minns helt fel var det väl på högstadet dom först blev ett par, men eftersom mamma var ett år äldre så höll det väl inte så länge, han kunde gott och väl växa på sig nått år. Sen när dom exakt blev tillsammans på riktigt vet jag faktiskt inte. Men 1984 kom Lisa till livet i varje fall, 1986 kom ja och dom gifte sig 6 Juni 1988.Dom har alltså vara gifta i 22 år nu.
Vi flyttade till huset jag bor i nu sommaren 1988.
Det sägs att min käre far "tjatade" till sig ett barn till.Det blev iallafall en Isabelle och inte en Fredrik.

Sen har väl tiden bara gått. Det var inte förns 2006 dom "fick sitt liv tillbaka" då Bella var den sista som flytta ut.om man nu får säga så.Jo, det får man fasen göra.
Dom sålde huset till mig och Tony och flyttade till en bostadrätt på kullen.
Pappas nya motto blev:Litet hus,men mycket statusprylar.

Inte för att skryta men jag hoppas jag lyckas uppfostra mina barn på samma sätt som mina föräldrar uppfostrat oss. Jag säger inte att jag är exemplarisk men dom har verkligen gett allt för oss. Alltid satt oss barn i först och det värdesätter jag mycket.

Det är ganska fränt att när man själv blir typ vuxen och får perspektiv på livet hur mycket man uppskattar sina föräldrar. Det är å andra sidan ganska synd att när man är barn/ungdom så fattar man det aldrig, man verkar fasen inte ha förmågan att tänka på det sättet, eller uppskatta det dom gör. Helt sjukt. Man gick mest runt och tänkte så störda dom var. Så är det ju. Det är ju hemskt när man tänker på hur man varit. Men jag är väldigt tacksam för att marie-louise och ronny är mina föräldrar! För vad som än händer är det dom som kommer stå kvar, det är dom som accepterar mig precis som den jag är. Även om jag än idag är pain-in-the-ass, för det vet jag att jag är.

Och tänk att jag vågar prata med dom om vad som helst, you name it, allt!Och det gör jag! Och hur fasen får man sina barn att lita på en så mycket? Det skulle jag gärna vilja veta, för jag vill att mina barn och jag ska ha samma relation.

(Bella)


Liam i vagnen och Lucas på boben.Vi är ute...

20101122835 (MMS)

Liam i vagnen och Lucas på boben.Vi är ute på en underbart härlig morgon promenad!


Jag tror jag brytit min tå.Det gjorde så j...

20101121834 (MMS)

Jag tror jag brytit min tå.Det gjorde så jävla ont!Det var nästan så att jag var tvungen att lägga mig i fosterställning och gråta en skvätt!


Det blev inte alltid som man tänkt sig..

Idag bestämade vi oss för att fara till Lule,eller Storheden.Det var mycket jag hade tänkt att handla.Typ julklappar,gardiner till mig,en ny matta och sedan hade jag tänkt att vi skulle veckohandla på Coop.
Men det blir inte alltid som man tänkt sig.Eller hur?
Jag hittade bara bajsgardiner,mattan jag hade tänkt ha var slut.Toys r us är en väldigt rörig butik så där hittade jag ingenting.Och på Max var det så mycket folk att vi knappt kom in.
Två hungriga ungar..
Jag fick snällt sätta mig och ge Liam mat i pantrummet på coop.Jättekul och där luktar det ju så himla gott.En odör av gammal öl och allmänt bajsig doft.
Ungen blev iallafall mätt och mamman blev lite nöjde tills jag insåg att Liams ena molo toffel var spårlöst försvunnen.Ja,jättekul!Eller så inte!
Snacka om att det blev en väldigt sur och grinig mamma.Jag blev så jävla grinig att vi for hem.Eller vi for faktiskt på BigBoy.Och efter lite mat i magen blev humöret en aningen bättre.

Jag är fortfarande lite små irriterad över att toffeljävlen är borta och jag måste köpa nya.Och jag är fortfarande lite irrterad över att det inte fanns något som jag ville ha..
Men barnen och pappan skötte sig jättebra.Det var bara mamman som var gnällig.
Jag for även på Dollar för att tröstshoppa lite krimskrams.Och det fungerade.Lite gladare blev jag.

Ikväll har vi spelat Mario och busat med pojkarna.
För om det är nått jag har.Så är det världens bästa familj!

-Det blir bilder idag!

Den har presentera sig själv grejen kör jag bara på veckorna.Jag har inte tid att ägna mig åt den på veckorna.Så imorrn forsätter vi.

Det var ju så grymt längesedan jag bjud på bilder,så det får bli lite bilder i detta inlägg.


Såhär somnar Liam varje kväll.


Lucas kör sin egen Ski-Doo.


Liam hjälper mamma att laga mat.


En trött tvåbarnsmorsa sådär kring 22.00 på kvällen.


Jag och Lucas lämnade pappan och lillebror...

20101120822 (MMS)

Jag och Lucas lämnade pappan och lillebror inne och gick ut en stund!


Kort på pojkarna ovanför soffan.Fint va?

20101119819 (MMS)

Kort på pojkarna ovanför soffan.Fint va?


-Min första kärlek.

Min första kärlek.

Det är ett riktigt svårt ämne detta.Men jag ska verkligen försöka.

Min första kille jag någonsin var kär i var Johan.Vi gick i 5an och hånglade till låten -As long as you love me,Backstreet Boys.
Det var om jag inte minns fel på Martins fördelsedags praty i någon kvarterslokan på typ Saxofon/Musikgränd.
Det var min aboslut första kyss.

Den första killen jag faktsikt var väldigt väldigt kär i var Niklas.Jag var nog 13 år.Jag vet inte varför jag var så jävla kär i honom.Vi var inte tillsammans länge innan han gjorde slut.Men på något konstigt sätt så kommer han alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.

Min absolut första riktiga kärlek var Jens.Jag var 14 år.Vi var inte heller tillsammans särskillt länge.Men ni alla fattar nog varför jag alltid kommer att minnas honom,eller minnas det vi gjorde.

Tony
är min STÖRSTA kärlek.Jag älskar honom så jävla mycket att det inte finns ord att beskriva den kärleken.Jag skulle just fylla 15 år när vi träffades.Det är snart 10 år sedan.Och jag älskar honom mer för varje dag som går.Det pirrar i kroppen när jag tänker på honom.När jag kysser honom blir hela jag varm.
Det kallas med andra ord,äkta kärlek.
Och tänk att våran kärlek har resulterat i dom 2 mest underbara småpojkar man kan tänka sig!
Som sagt,äkta kärlek.

Det gick väl ganska bra det där va?

Imorgon kommer jag att skriva om mina föräldrar.

Vi spelade Resident evil 4 för ett tag sen...

20101118805 (MMS)

Vi spelade Resident evil 4 för ett tag sen.Men eftersom jag bajja i brallan varje gång det kom en zombie så böt vi till Mario istället.Men jag har redan lyckats att dö 5 gånger på mindre än 5 minuter!


Har satt upp väggordet LYCKA ovanför ultr...

20101118794 (MMS)

Har satt upp väggordet LYCKA ovanför ultraljudsbilderna på pojkarna.Fint va?


Sitter och lunchar med underbara Erika!

20101118783 (MMS)

Sitter och lunchar med underbara Erika!


-Vem är jag?(Dag 1)

Jag heter Emmeli Maria Persson.
Jag föddes 16 November 1986.
Jag är 155,7 cm över havet.
När jag ställer mig på vågen visar den jämt 56 kg.
Jag har blåa ögon.
Jag har ingen aning om vad min hårfärg egentligen är. Men jag antar att den är råttfärgad.
Jag har smala fingrar. Min vigselring är 15,5.
När jag inte ammar så ekar det väldigt tomt i BHn.
Jag har storklek 36-37 på mina skor.


Jag är snäll, och jag bryr mig om andra.
Jag är en känslomänniska.
Jag blir fort arg,men det går över direkt.
Jag brukar säga vad jag tycker.
Jag har dyslexi,så jag är helt värdelös på att läsa.
Jag har kiss och bajshumor.
Jag är öppenhjärtlig.
Jag är inte blyg.


Jag skulle dö för min familj tusen gånger om.
Mina systrar är sånna där änglar.
Min mamma och pappa är fantastika.
Min man gör mig lycklig.
Hur fantastiska mina barn är går inte att beksriva i ord.
Jag älskar att sitta och dricka kaffe med mina vänner.


Jag älskar att köra skoter.
Jag jobbar som snickare.
Jag trivs av att bara jobba med killar/gubbar.
Jag är en pojkflicka.
Jag körde crossare innan vi fick barn.
Jag älskar snön och blir lycklig av att titta ut och se snö.
Jag har tävlat i slalom i många år.
Jag är ganska värdelös på att laga mat faktsikt.
Jag hatar egentligen att köra bil.
Jag är en morgonmänniska.Men morgonhumöret kunde vara bättre..


Jag
är livrädd för lån.
Jag har typ 5 olika sparkonton.
Jag gillar pengar.
Jag tror visst att pengar gör oss lyckligare.
Jag har mani på att göra om och renovera.

Vad tror ni om detta då?

Imorgon kommer jag att skriva om min första kärlek,spännande!

-Vem är jag?

Jag har tjuvat en lista av Madde som jag tyckte verkade jätterolig.
För just nu saknar jag verkligen insperation!

Imorgon kommer jag att börja!
Välkommen tillbaka då!

Detta är dom olika ämnerna

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här
saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


-Paaniiik!

Tack för alla gratulationer!

Min födelsedag blev väldigt bra.Smörgåstårta till middag och marängtårta till efterrätt.Och presenter!
Jag är nog fan fortfarande mätt.Känner att jag skulle ha behövt gå en mil eller två för att förbränna lite utav kalorierna jag stoppade i mig igår!

Alltså.Till något helt annat egentligen.Jag har typ världens störta problem just nu!
Nu är det så att min pappa ska tatuera in oss och våra barn på ryggen.Och han ska lämna in alla bilder på Fredag.Och jag har fortfarande inte hittade någon blid som jag vill att han ska tatuera in!Jag menar.Man vill ju vara nöjd med bilden eftersom den ska ju liksom sitta där hela livet.
Men jag hittar ingen,och jag har paaaaaniiiiiiiik!
Måste ju försöka fixa en typ idag!

-Hurra,hurra,hurra!

Vad är det för dag idag?För det är ingen vanligen dag för det är Emmelis födelsedag!
Hurra,Hurra,Hurra!

(Vill ni ha mitt kontonr för att sätta in lite pengar åt mig så går det givetvis bra!Säg bara till.)


Jag 13 år.


Jag 10 år senare..

Nu går det utför!

Liam tränar brottning en kväll som denna!

20101115769 (MMS)

Liam tränar brottning en kväll som denna!


-Helgen hela veckan!

Då har helgen kommit och gått.
Vad har då hänt i mitt väldigt händelserika liv?

I Lördags var vi på IKEA.På ett sätt hatar jag att gå med Tony på IKEA.Han är liksom så..ointresserad är nog rätt ord.Fast på ett sätt är han det inte.Men har är inte en sån där roligt typ att ha med sig.Men det är ändå roligt att göra saker tillsammans!
Och eftersom jag hela tiden ska ha med mig honom så får jag ju skylla mig själv som han så fint säger.
Vad handlade vi då?
Ja,allt till Liams rum och lite till.Liams rum börjar ta form.Helvete så förbannat fint det blir.Jag är superduper nöjd över rummet.
Det enda egentligen som saknas är myshörnan med kuddar och 2 stycken väggtexter.Sen är det klart.Och självklart kommer det bilder!

I Söndags  var det ju farsdag.Egentligen hatar jag alla sånna här typ farsdag,morsdag,alla hjärtansdag m.m.
Varför måste man liksom koncentrera sig på en dag?Allt är ju så uppenbart då.Att man typ ska köpa en bukett blommor eller några lotter.Det är väl ändå roligare att få en blomma en helt vanlig tråkig Tisdag?Eller att man bakar en tårta en Fredag?
Och förövrigt så vet ju redan Tony och min pappa att dom är världens bästa pappor!

Jag var och handlade i morse med grabbarnagrus.Det var typ jag och alla brödnissar som höll på att packa upp bröd i hela affärn.Härligt.
Men alltså.Eftersom jag nu är en "fattig hemmafru" så har jag börjat inse att mat är dyrt.Nu handlar jag kanske inte den billigaste maten heller.Men ändå.En jävligt tråkig utgift är det.Jag menar.Man äter ju upp pengarna.Köper jag en lampa så har jag ju kvar den efter 1 månad.Men jag har ju inte kvar maten en månad.
Skitsamma,mat är dyrt.Bara att konstatera.

Och vet ni vad?Jag skulle ha behövt sånna där väggord från Presenten typ Kärlek och Lycka eller vad det nu står på dom.Så jag tycker någon kan fara och köpa sånna åt mig.Det är så långt från Öjebyn till stan..

Slänger upp lite bilder på mina favoritkillar!


Lucas ville testa leka bäbis imorse.


Liam ser kanske inte sådär jätte road ut.Men Lucas ligger på golvet i bakgruden och skrattar!


Älskade storebror!Det är roligt att snurra lillebror runt,runt!


Syskonkärlek på högnivå.Lucas gör roligare saker och Liam skrattar åt det!
Älskade ungar!♥



-4 månader.

Grattis älskade Liam på din 4 månaders dag!

Detta har vi firat med en smakis av potatis och tissemjölk.
Men detta med fast föda verkar inte vara Liams grej.Äckligt var nog bara förnamnet!
Tacka vet jag mammas tissemöjlk.Det är grejer det tänkte nog Liam.

Lillebror brukar sova denna tid.Men ikväll...

20101113765 (MMS)

Lillebror brukar sova denna tid.Men ikväll är han busig!


-IKEA.

Jag är vaken,är ni?
Tony tvingade nästan mig att ta sovmorgon idag.Men jag har verkligen inte tid med att sova!Jag måste ju sitta här och få all den insperation jag kan innan vi far.

Kring 8 ska vi fara och lämna Lucas hos sin mormor och morfar.Sedan bär det av till IKEA för oss övriga.Lucas tycker inte det är sådär jättekul att sitta i bilen flera timmar,så istället får han vara och busa med mormor och morfar.
Tony är väl inte heller lika exalterad som jag är över att fara på IKEA.Men han får finna sig i till att följa!
Liam då?Ja,han hänger med mig!Så länge jag har mjölk i tissarna så gillar hon nog mig mest!
Eftersom jag är ensam tjej i familjen så är det väl inte mer än rätt att jag får bestämma.Alla mina pojkar kommer ju att ha hur mycket tid som helst till att göra "killgrejor".

Vad ska vi handla då?
Ja,allt möjligt faktsikt!Liams rum är ju helt klart.Så det blir inredning dit.Alltså.Helt allvarligt.Mina pojkar kommer nog ha dom finaste rummen som finns när vi är klara.Jag känner att jag är så himla supernöjd!
Och lekrummet kommer bli guld.Nästan som att man själv skulle vilja leka där!

Och självklart kommer det ena och det andra också att glida ner!
Nu ska jag börja packa och fixa allt vi ska ha med oss!

Ha en bra dag alla!

-Dessa julklappar!

Jag har börjat kolla på julklappar åt våra pojkar nu.Men det är så himla svårt!
Jag köper ju likom saker åt dom hela tiden.Jag väntar ju inte till jul för att tex. köpa en hammare till Lucas.
Tycker jag att Liam ska ha en gåstol så väntar jag ju inte till jul för att köpa honom en sådan.
Så nu är ju frågan vad man ska köpa?
Känns som också bara dumt att köpa saker bara för att.Jag vill ju att våra pojkar ska tycka om det vi köpt.

-Tankar från toaletten.

Lucas sitter i badet (han ska bada jämt nuförtiden),Liam ligger på golvet och "leker" med sitt babygym.Jag sitter på toalettstolen och dricker kaffe.

Så man kan säga att detta är tankar från toaletten.

Jag ska först säga att jag älskar mina barn över allt annat.Tänkte bara säga det först så att ni absolut inte tror något annat!

Allvarligt nu.Jag kan omöjligt förstå dessa personer/mammor som VILL vara hemma hela livet.Alltså personer som vill vara hemmafuar.
Okej,om Tony tjänade sådär 100000 kr i månaden,så kanske jag skulle jobba 25% eller nått.Men att jag skulle sluta jobba helt,det finns inte!

När Lucas var 8 månader gick jag tillbaka till mitt jobb.Och det är bland det bästa jag någonsin gjort.Första dagen har extremt jobbig.Det erkänner jag.
Tony var hemma med Lucas och jag jobbade.Jag hade en sådan jävla energi när jag kom hem från jobbet.Jag hann börja sakna Lucas på jobbet.Jag vill göra hur mycket som helst med honon när jag kom hem.Det var tråkigt när han skulle gå och sova.Jag ville ju vara med honom!

Och erkänna nu alla,när vi är hemma med våra barn så kollar vi på klockan och tänker:Fan 1 timme kvar innan det är läggdags..
Inte nu alla dar,men många.

Och att få fara på jobbet och vara Emmeli.Inte vara mamma-Emmeli.Alltså.Få vara sig själv.

Och det roliga med allt det här när jag gick tillbaka och började jobba var att det var många som höjde på ögonbrynet.
Liksom.Hur kan du,hur vill du lämna ditt barn för att återgå till jobbet.Det var många som inte fattade varför jag gjorde det.
Men samtidigt så fick Tony höra från många.Vilken bra och duktigt pappa du är som är hemma med ditt barn!

Varför blir pappor duktiga så fort dom tar ut pappaledighe?
Och varför blir mammor dåliga så fort dom återgår till jobbet?



Lucas är ute och kör sin lillebror i dockv...

20101110761 (MMS)

Lucas är ute och kör sin lillebror i dockvagnen!


-Kaffe och pepparkakor.

Jag tog aldrig en promenad till dagis igår.Jag fegade ur.Det kändes så himla kallt ju!
Jag tog iallafall bilen igår och lämnade Lucas på dagis.Sedan for jag vidare till Lina och söta Amanda på Holmen!Alltså.Snacka om en sockersöt liten flicka Amanda är.Som en liten karamell!
Lina kokade kaffe och sedan satt vi och drack kaffe,åt pepparkakor och surrade om allt mellan himel och gjord i typ 3 timmar!
Riktigt trevligt!

Idag är det inte alls lika kallt ute.Antigen klär jag på oss och sedan går vi ut och leker en stund på morgonen eller så kanske vi skulle fara en sväng förbi jobbet.Har ju nästan lovat Fredrik "LINDBÄCKS STEKARN" Öhlund det!
Och Lucas tycker ju det är riktigt roligt på mammas jobb!

Nu ska jag iallafall försöka hoppa i duschen!

Jag vet att man inte ska lära sina barn at...

20101109759 (MMS)

Jag vet att man inte ska lära sina barn att rita på sig själv eller på någon annan.Men jag och Lucas hade så himla kul när han ritade "krokodiner" på mig!


-Spotify.

Jag har ÄNTLIGEN fixat Spotify!
Nu vill jag att ni pepprar mig med bra musik!

-Kaaaallllt!

Jag fick verkligen en sovmorgon i morse.Lucas vaknade klockan 7,och det för verkligen inte till vanligheterna.I vanliga fall brukar han vilja stiga upp kring 5-6.Liiite väl tidigt om ni frågar mig.Men nu idag blev jag nöjd när klockan visade lite mer!
Jag tog Lucas till våran säng och där hade jag och småprinsarna morgonmys i sängen till strax före 8.Riktigt härligt!
Tänk att jag fick världens vackaraste barn!♥

Därimot.Faaan vad kallt det är idag.-15 var det klockan 8.Tony är så himla duktig på göra upp eld innan han far till jobbet.Tyvärr är jag inte fullt lika duktig på att sätta in mer ved i kaminen när det behövs så det slockar alltid för mig!
Jag hade tänkt ta en promenad till dagis idag.Men ska jag vara ärlig så lockar det väl inte alls sådär jättemycket.Men om graderna går ner till 8-9 grader så tar vi oss en promenad.
Och efter jag lämnat av Lucas på dagis går jag och Liam till Lina och dricker massor av kaffe.Det brukar vara våran sysselsättningen när vi träffas.Massor av kaffe och massor av surr!
Massor trevligt med andra ord!

Till något helt annat förresten.Som ni alla vet så håller vi ju på att renovera i pojkarnas rum.Vi håller även på att göra ett rum där uppe till lekrum.Och jag har ju kommit på hur jag vill ha det i lekrummet.
Jag tänkte mig blått tak.Och sedan sätter man upp en sån där soltaklampa som finns att köpa på IKEA.Och sedan målar man vita moln i taket.
Och på väggerna tapetserar eller målar vi (läs TONY) en sagoskog.
Hur lät det?
Visst lät det riktigt mysigt?

-Då blev det kväll.

Ikväll har vi varit och busat med kusin Alexander.Snacka om att Lucas har saknat honom!Lucas lyser alltid upp som en sol när han träffar Alexander när han varit hos sin pappa!
Och dom bråkade nästan inte en enda gång.Klockrent!
Vi skulle även äta kvällfika hos dom.Men pojkarna har som ingen ro att sitta stilla när dom är med varandra.

Och nu är det kväll.Storebror sover och pappan håller just nu på att göra lillebror redo för sägen.Men eftersom Liam "måste" snutta sig tills söms så brukar han ändå aldrig somna före 9.
Han somnar så fint vid tissen och direkt jag lägger ifrån mig honom vaknar han.Sådär håller vi på ungefär 3-4 gånger innan han somnar på "riktigt".

Imorrn hade jag tänkt att ta en promenad med pojkarna till dagis.För när jag lämnat Lucas ska jag gå förbi Lina som har köpt hus på holmen och dricka lite kaffe!

Men nu ska jag se Böda Camping.Och självklart försöka få Liam att snutta sig till sömn!

Ha en bra kväll alla!

-Frågor om barn.

Nu kan jag ju bara utgå i från mig själv.Och jag har ju bara pojkar.

Men det är vissa saker som slår mig om och om igen.

Men Lucas vad har du där då?Och då ropar han glatt,EN SNOPP!Och sedan skrattar han.
Samma sak händer när han är med mig när Liams blöja ska bytas.Då brukar jag fråga.Men vad har lillebror där då?Och Lucas ropar lika glatt,EN SNOPP!Och sedan skrattar han!
Direkt Lucas blöja åker av så är han ju där med handen.Det är ju förmodligen ganska spännande.
Och jag bryr mig inte.Jag tycker inte man ska hålla på och säga att det är något fult och att dom inte ska vara där och röra.Klart man ska vara stolt över vad man har!

Men då frågar jag mig själv.

Skulle jag hålla på på samma sätt om jag hade en flicka?Skulle jag fråga lika glatt vad hon har mellan benen som jag frågar Lucas?
Skulle jag inte bry mig om hon var där och petade,som Lucas petar på sin?

Alltså.Jag vill gärna tro att jag skulle uppmuntra min flicka lika mycket som jag uppmuntrar mina pojkar.

VARFÖR är pojkarnas snopp något "roligt" medans flickornas musar är något "dåligt"?Varför får inte flickor vara och känna efter som pojkarna får göra med sina snoppar?

Det är helt sjukt tycker jag.

Hur gör ni som har flickor?
Och vad tycker ni?


-Helg.

Här hemma myser vi bara på.
Igår gjorde vi premiärturen med bob och pulka med småpojkarna.Det var väldigt uppskattat från Lucas sida.Han verkligen älskar sin SkiDoo bob.Fast vem gör inte det?
Liam sa väl inte så mycket.Han satt mest tyst i sin pulka och såg väl inte allt för exalterad ut!

Vi grillar hambugare ute idag till lunch.Det var meningen att hela familjen skulle vara ute och grilla.Men Lucas vägrade att sätta på sig handskarna när han skulle ut.Så då fick han vara inne.Har man inte på sig handskar när det är kallt så får man vara inne.Och eftersom han är lika tjurig som mig så stannade han inne i stället.Så nu sitter pappan ute och grillar själv.

Ja just ja!Nu är andra väggen i Liams rum randigt målad.Det rummet är nästan klart.Det enda vi väntar på är egentligen dörrbladet.Och sedan blir det ju en sväng till IKEA också!

En annan sak då.Kanske det är dags att börja köpa julklappar.Vad tror ni?

På mysig morgonpromenad med alla mina pojkar!

20101106752 (MMS)

På mysig morgonpromenad med alla mina pojkar!


Soffmys framför House.Lägg märke till hur ...

20101105751 (MMS)

Soffmys framför House.Lägg märke till hur mina fina sockar förskönar Bilden!Vad gör ni ikväll?


Dagens outfit består av en skön tröja.Ännu...

20101105745 (MMS)

Dagens outfit består av en skön tröja.Ännu skönare onnarbyxor och ett par söta sockar med tusenfotingar på.Om jag är trött och slö Idag?JA!


-Borta.

Min inperation till att blogga är borta..

-Minnen!

Vad som hände med babyvakten?
Ja,den ville inte fungera som jag ville.Och då blev jag väldigt arg och hade sönder den!Så nu fungerar den inte alls.Visst,lite onödigt kanske det var.Men det var en väldigt skönt känsla inom mig medans jag hade sönder den.
Gjort är gjort!

Idag har jag träffat underbara Erika!Så jävla kul alltså!Vi har inte träffats på massor av år men äntligen fick vi träffas igen!
Vi pratade en massa minnen.Shit vad mycket som kommer tillbaka.Vi har verkligen gjort så himla mycket tillsammans.Att man kan glömma bort en del saker.
Vi hade så jävla kul alltså!Fan,vi levde verkligen livet!På både gott och ont!Men det blev människor av oss också.Men jag hoppas inte att mina pojkar kommer att göra alla saker man själv har gjort!

En annan rolig sak är att Jannice ÄNTLIGEN tagit körkort.Så idag kom hon förbi själv med deras bil!Jag är så glad att du äntligen tagit det nu!
Grattis än en gång!


Kolla in tjejen alltså!Jag tror inte jag någonsin fatta hur många timmar på gymmet Erika spenderar!
Hur "vältränad" tror ni jag kände mig när tjejen med denna kropp steg in i mitt hus i morse?
Jävligt coolt alltså!Jag var tvungen att studera henne på en och två gånger!

Jag är arg.Någon som har en babyvarkt att ...

20101103742 (MMS)

Jag är arg.Någon som har en babyvarkt att sälja?


-Sammarbete?

Idag kommer pappan förhoppningsvis hem.Hem ska han,han får väl bara måla lite fortare!
Om man frågar Lucas så är pappan på affären.Det spelar ingen roll vart man är.Så länge man inte är hemma är man på affären.Enligt Lucas alltså!

När det gäller att sova så tycker faktsikt jag att småfisarna kan samarbeta lite grann.Typ somna sammtidigt på kvällen och vakna ungefär sammtidigt på morgonen.Visst låter det som en superbra idé?
Tyvärr är det nog bara jag som tycker det.
Lucas som aldrig brukar sova länge än till klockan 6 sover ännu!Och klockan är ju 6.40.Men eftersom storebror tar sovmorgon så var det Liams tur att fixa så att morsan skulle stiga upp kring 05.40.Och Liam som brukar vara en riktigt tjuvsovare och sova till 8 ibland.
Jag tror dom sammabetar grabbarna grus!
Men akta er,för om 15 år så kanske mamma gör igen!
Men vilken tur att det är värsta pensonärs varningen på mig eftersom jag aldrig är uppe länge än till 10 typ.


För övrigt har mina småfisar han gått och blivit lite förkylda.Jag förundras hur mycket snor det ryms i en liten bäbisnäsa.

Jag höll ju på att glömma att säga att min barndomskompis Erika kommer och hälsar på mig nu på morgonen.Vi hade väl tänkt ta oss en liten promenad och bara surra en massa.Det var ju typ tusen år sedan vi sågs.Det ska verkligen bli kul!
Men eftersom Erika är värsta träningsfreaket och jag är värsta godisfreaket så kanske jag inte vågar visa mig och min "misshandlade" kropp!

Nä,kaffe nu!


Liam sover gott i mammans och pappans säng...

20101102734-001 (MMS)

Liam sover gott i mammans och pappans säng när pappan är borta!


-Lösenordskyddade bloggen.

-Lösenordskyddade bloggen är uppdaterad-

-Lösenordskyddade bloggen.

Eftersom statistiken inte riktigt stämmer överrens med antalet lösenord jag gett ut på min lösenordskyddade blogg så kommer jag att byta lösenord.
Sen undrar jag varför man ger ut ett lösenord.Jag menar,jag vill ju inte att alla ska läsa den.DÄRFÖR är den ju lösenordskyddad.

Alla som vill fortsätta läsa den kan ju gärna säga till!

-Irriterande saker..

Det finns väldigt många saker som jag irriterar mig på!Om jag skulle skriva ner varenda liten sak så skulle det ta typ flera dagar iallafall.
Men eftersom jag känner mig lite små irriterad denna morgon så tänkte jag att jag ska dela med mig lite av vad som irriterar mig.

Gravida personer som röker.Jag blir lika illa beröd varje gång jag ser det.Personligen tycker jag att det är jävlat vansinne.Jag menar,det handlar om nio ynka månader.Det klarar alla!

Pappor som verkar skita i sina barn efter att förhållandet tagit slut.Varför blir det så?Har man som pappa någon sorts jävla ångerrätt på sina barn?Är pappor glada över att slippa ta ansvaret?Tycker pappor att det sä skönt att bara vara pappa när det passar dom själva?
Nu är ju inte alla pappor såhär,men väldigt många tror jag.När ett förhållande tagit slut verkar det som att det är mammans barn,inte pappans.Varför?
Bara för att man inte lever tillsammans så kan man väl ändå hjälpas åt?
(Visst,det kan ju finnas orsaker till varför det blir som det blir.Men nu pratar jag om ett förhållande där man gjort slut för att man kanske inte älskar varandra längre ovs.)

Barn utan regler.Alltså,jag är verkligen inte för fri uppfostran.Jag blir galen när jag ser hur vissa barn beter sig.Och föräldrarna bryr sig inte ens.Om ett barn alltid får som det vill,hur blir det när barnet ska börja skolan och får höra nej?
(Sen att vi alla någongång inte har orken att säga nej till vissa saker är en sak.Men barn som aldrig för höra ett nej är det faktiskt synd om.)

Folk som hela tiden klagar på allt.Alltid förkylda,har alltid ont.Alltid är det nått.Konstigt att vissa ALLTID är sjuka och andra aldrig är sjuka.Det måste vara grymt jobbigt att gå igenom livet och bara typ tycka synd om sig själv.Nä,ryck upp er för fan.Livet är för kort för att bara klaga!

Jag slutar nog nu.

-Har egentligen inte tid.Men bilder får ni!

Egentligen har jag hur mycket att skriva.Men jag orkar inte skriva allting just nu.Det kommer,kanske ikväll om min småpojkar vill sova!
Jag är nämligen ensam mamma i veckan.Pappan är i Umeå och målar.Och när man är ensam mamma hinner man blir man fort avbruten mitt i skriveriet.Och det jag ska berätta för er vill jag helst skriva sammanhängade.Så det får bli när buspojkarna sover!

Istället bjuder jag på en himla massa bilder.
-Lucas-

Lucas kör sin skoter.


Läser mammas bok.


Kör 4-hjuling.


Sitter på en Mini-Z.


Nybadad Lucas.Titta på Lucas panna.


Lucas konstverk i hans rum.Tur vi ska tapetsera om!

-Liam-

Somnar bäst vi mammas tissar.

En trött kille!


Liam sitter i Babybjörn.


Våran söta rumpnisse premiär sitter i vagnen!




Målning i Liams blivande rum.Kommer bli skitbra!



En vägg är färdig!fint va?jag är supernöjd...

20101101730 (MMS)

En vägg är färdig!fint va?jag är supernöjd!Ett riktigt barnrum!