-Orgamsvarning.

Eftersom jag har så extremt intressant liv så är det väl bäst att jag summerar helgen så att ni har något att läsa denna Söndagkväll.

Fredag:
Vi blev bjudna på kladdkaka med grädde hos moster Lisa och Kusin Alexander på kvällen.Gott var det,och eftersom det var så gott så innehöll det säkert både en och två kalorier!
Vi kom hem och då fick vi besök av moster Bella och David.När dom for la vi våra sockerpojkar och efter det blev det House.Fan vad jag älskar House alltså!

Lördag:Jag fick sovmorgon och vaknade 8.Härlig start på dagen.Dirket efter att vi ätit frukost satte jag Tony i jobb.Han fick äran att jobba med Liams rum medans jag,mina pojkar,moster Lisa och kusin Alexander for på trakorcity och tittade på skotrar.
Fan helvetes jävlar vad snygg Renegade 550f -11 är.Nästan så att det blev orgasm varning när jag såg den.Sen sån får det bli för mig nästa år.Det bestämade jag dirket jag fick syn på den!

När vi kom hem hade pappan målat Liams rum i en väldigt härlig och lekfull görn färg.Självklart beodrade jag honom att göra massa linjer i olika tjocklekar på två av väggarna.Blev jävligt snyggt det.Det var upp till bevis för min målarkludd,och han klarade det!Jag är så sjukt nöjd över rummet.(Och av Tony också förstås.)

Forsättning följer imorrn.Nu House!

-1 år sedan.

Igår var det 1 år sedan vi fick reda på att Liam bosatt sig i min mage.
Lycka.♥


Lucas har hittat en skoter som han vill ha!

20101031725 (MMS)

Lucas har hittat en skoter som han vill ha!


-Gåstol köpes!

Vi måste snart köpa en gåstol
Så om någon har en gåstol som ni ska sälja får ni gärna lämna en kommentar!

-Veckans alla dagar.

Fredag igen!Snart börjar jag att gråta över att tiden bara springer iväg.Jag hinner ju inte alls vara med!

Måndag gjorde vi inte så mycket.Vi förberedde det sista.Jag fick ju lite problem med klänningen eftersom mina enorma tissar inte alls ville vara instängda.Shit,vilka tuttar alltså.Men tillslut tvingade jag dom att stanna innanför klänningen,så det löste sig!

Tisdag så gifte vi ju oss,så det var ju en ganska speciell dag.Efteråt gick hela familjen på Golden för att äta lite gott.Och efter det gick vi in på Hansens för att köpa lite bakelser som vi åt upp hemma.Sedan hade vi massa mys på kvällen.En helt underbar dag med andra ord.♥

Onsdag
var vi med Manja och hennes två barn på öppna förskolan och lekte.Efter lunch så bäddade vi ner Liam och Oscar i varsin vagn och gick till Badhusparken så att Lucas och Vera fick leka i lekparken en stund.
Tack än en gång för en trevlig Onsdag!
Visst kör vi samma koncept nästa Onsdag?

Torsdag var jag och Liam in till stan för att fika med Erika,Celine och Åsa,Amanda.Och som vanligt var det ju trevligt!En massa surr och självklart lite mat i magen.Aldrig fel!

Idag Fredag då?Jag vet inte vad vi ska hitta på.Men förhoppningsvis blir det ingen tråkig dag!

-Många undrar..

Först vill jag tacka för alla fina kommentarer!Det värmer i hjärtat.Tack så mycket!

Sedan är det ju många som undrat varför vi gifte oss som vi gjorde,och varför vi gjorde det i hemlighet.

Ja,vi hade tänkt att gifta oss till sommaren ute någonstans.Men efter att vi fick vänta 2½ månad på att skriva faderskapet med Liam så bestämde vi oss för att gifta oss före sommaren.
Egentligen var det väl först tänkt att vi skulle "slå till" och gifta oss när Liam döpdes.Men det blev aldrig av att vi gjorde det.

Vi köpte en ny skoter istället för att ha ett stort bröllop.Skotern är liksom våran "bröllopsgåva" till oss själva.Jag lägger helldre 115000 tusen på en skoter än på ett bröllop.Jag älskar ju inte Tony mer bara för att jag har ett stort bröllop.
Och hade vi inte haft barn så skulle vi nog inte ha gift oss.Så man kan säga att vi har gift oss av pratiska skäl.(Klart att jag även älskar honom.Men ni fattar!)
Och varför det blev i hemlighet var för att då känner sig ingen utanför.Då är det inte orättvis mot någon.Men till sommaren hade vi tänkt ha en grillfest eller något för att fira att vi gift oss.

Och det var så vi ville ha det.Vi lägger helldre våra pengar på en skoter.Liiiiiite roligare!

Men nu är vi allafall gifta!


Såhär pigg och glad är våran lilla Liam ju...

20101027720-001 (MMS)

Såhär pigg och glad är våran lilla Liam just nu!(Liam verkar absolut inte ha några planer på att sova just nu.)älskade gladskit!


-Bilder från bröllopet.

Bjuder på lite bilder från bröllopet.♥






















-Sagan om oss.

Sagan om oss.

2001-10-26.
Där är han. Jag har liksom aldrig lagt märke till honom. Visst, han såg ju bra ut. Men för mig har han bara varit min kompis storebror, inget annat. Jag har inte ens pratat med honom.
Men vi börjar prata med varandra, och helt plötsligt sitter vi och kysser varandra.
Shit, vad händer liksom?

2003-06-01.
Vi sitter på golvet i våran lägenhet och äter grillad karré och potatissallad som våran första måltid som sambos.  Det är bara vi och en himla massa kartonger i lägenheten. På något underligt sätt var det riktigt romantiskt att sitta där på golvet i lägenheten och äta.
Jag minns det som igår.

2003-10-26.
Vi har varit tillsammans i två år och förlovar oss på dagen. Två år från den första kyssen. Två år från att vi pratade med varandra för första gången. Vad jag älskar denna kille alltså.
Tänk att vi nu både är sambos och förlovade!
Kanske är det vi livet ut?

2007-08-01.
Vi sover första natten i vårat hus. Känslan av att vakna upp och inse att man köpt hus med den man älskar, det är en helt fantastik känsla. ´

2007-12-22.
Jag smyger ner från sovrummet till toaletten väldigt tidigt denna morgon. Jag smyger upp igen till min älskade som ligger i sängen. Jag väcker honom försiktigt och säger: Grattis! du ska nog bli pappa! Det leendet och den minen Tony gav mig värmer fortfarande i mig när jag tänker på det. Helt fantastikt att vi ska bli föräldrar.
Två ska bli tre.

2008-08-23.
Klockan 06.07 kom han, våran underbaraste lille prins Lucas. Den lyckan jag kände när dom la honom på mitt bröst för första gången går inte att beskriva.

2009-10-30.

Jag och Lucas sitter i köket och väntar på att våran pappa ska komma hem. När han kliver innan för dörren kan jag inte låta bli att le mot honom. Han hinner bara säga hej innan jag glatt utbrister: Grattis, du ska bli tvåbarnspappa till sommaren!
Jag visar honom stickan och vi pussas och kramas och känner bara lycka.
Lycka över att ha varandra. Lycka över att få ge Lucas en lillebror eller lillasyster.
Tre ska bli fyra.

2010-07-14.

Klockan 22.00 kom han, Lucas älskade lillebror, våran lilla prins. Våran Liam. Livet är komplett. Tänk att vi har välsignads med två små underbara killar. Jag är lycklig.

2010-10-26.
Vi säg  JA till varandra i hemlighet och får äntligen kalla varandra man och hustru. Nu är vi en familjriktigt.
Familjen Persson.

Jag kysste en groda och fick en prins.

..Och sedan lever vi lyckliga i alla våra dar..










Lucas är nyduschad och sitter och myser un...

20101026711 (MMS)

Lucas är nyduschad och sitter och myser under täcket.Visst ser det mysigt ut!


Vi ligger på golvet och gymmar!Lägg dock m...

20101025702-001 (MMS)

Vi ligger på golvet och gymmar!Lägg dock märke till mitt hår och Liams min.Bilden är ju klockren!Nu ska Liam äta lite tisse och sova.God Natt på er alla!


-Trött och mycket att göra.

Idag är jag faktiskt sjukt trött.Känns som att jag skulle kunna sova typ 1 år utan att vakna.

Det roliga med varför jag är så trött beror inte på Liam som man kanske skulle kunna tro.Nä,här är det han storebror som stiger upp före tuppen.Liam är en riktig tjuvsovare och brukar sova till 8 typ.Tänk vad mycket egentligen man fick sova när man bara hade 1 barn.
För nu finns det ingen tid till att vila eftersom Lucas inte vilar något på dagarna.Så det är fullt ös från 6 på morgonen till ungefär 8 på kvällen.
Men det är nog även detta bajsväder också.Det är ju fan mörkt dygnet runt.

Förövrigt har jag grymt mycket att göra idag,så att vila ligger väldigt långt ner på do to listan.Eftersom jag alltid väntar till sista minut med saker och ting blir det ofta såhär!

Ja just ja.Det har ju varit helg.Vad har vi gjort i helgen?

Lördagen började med att vi hade morgonmys med pojkarna i sängen.Eller Liam låg och gymma och Lucas trodde nog att våran säng var en hoppborg.
Vid lunch satte vi oss iallafall i bilen för att fara till pojkarnas farfar.Väl där körde vi 4-hjuling vilket Lucas inte alls ville sluta köra.Han blev verkligen arg varje gång vi stängde av den.Eftersom det var så fint väder så tog hela familjen en härlig promenad i skogen.
Mys!

Tack för mig så länge!

-Vintern kommer.

Jag tror nästan att vi är klara med alla förberedelser inför vintern.Liam vinterkläder är nästintill klara.Liam har:En overall från LASSIE som är supervarm.1 par Hestra handskar.En Lindbergs mössa.Det enda som saknas för honom är några duntossor.Jag vet exakt vilka jag ska köpa.Men jag måste vänta tills dom får in i hans storlek.
Underställ och ett fleeceställ har även Liam.

Lucas då.Lucas har:En PoP dress(vinterjacka,täckbyxa)en Verbier overall och nu ska jag beställa en Gneis overall till honom.Det borde väl räcka som vinterkläder?
Han har även 2 par Hestra handskar.Massor av mössor och en luvmössa från Reima som han ska ha under hjälmen.2 par Kuoma skor har han också.Ett par som han ska ha utan tjocksockar och ett par som han ska ha tjocksockar i.
Jag funderar även på att beställa ett underställ från Gneis till honom.Det är viktigt att han inte fryser i vinter när vi ska åka skoter.

Det är ju nästan ett heltidsprojekt att fixa vinterkläder till grabbarna grus.Men dom ska verkligen inte behöva frysa!


Idag kör vi 4-hjuling.

20101023686 (MMS)

Idag kör vi 4-hjuling.


Detta fina halsband har Lucas gjort åt mig...

20101022679 (MMS)

Detta fina halsband har Lucas gjort åt mig på dagis idag.Jag blir alldeles varm i mammahjärtat.<3


Det tar sig!

20101022677 (MMS)

Det tar sig!


-Fredag.

Då var det Fredag igen!Om tiden ska springa iväg såhär fort så är man ju snart 50.

Alltså.Nu är det så att våran lilla Liam hatar tutten (nappen).När Liam vaknar på natten så behöver man ju inte stoppa in tissen dirket i munnen på honom.För ibland vaknar han typ efter 2 timmar,och då är han ju inte hungrig.Men när jag stoppar i tutten i han mun spottar han bara ut den och blir arg.Så det enda sättet för att han ska somna om är att ge han lite tisse.
Han är verkligen en liten tissepojke.Fick han så skulle han nog hänga vid dom hela dagarna!
Men snart ska jag vänja honom med att ta nappen!Det underlättar ju ibland!

Idag har vi inget inplanerat iallafall.

-Skriv en rubrik tack!

Jag och småpojkarna tog en sväng förbi jobbet på förmiddagen.Blev att surra en stund med Fredrik och John.Fan alltså vad mycket man missar när man inte är på jobbet.Det händer ju så sjuk mycket om allt och alla.Och om jag säger såhär.Linbäcks vet allt om alla!
När jag var gravid med Lucas så berättade jag det för en person.Det tog 5 minuter och sedan visste alla!Så ni förstår vad jag menar!
Tur iallafall Fredrik håller mig lite upptaterad så jag vet vad som händer.För ni som känner mig vet att jag är nyfiken.

När vi kom hem åt vi lunch och sedan var det väl tänkt att vi skulle ha städat lite grann.Men hur kul är det?Så istället for vi till Jessica och Zelda i Norrfjärden och drack kaffe och surrade.Mycket trevligare än att städa!

Till middag blev det palt hos mamma,riktigt gott.Jag kan nog inte säga det för många gånger.Men min mamma,hon är det absolut bästa!

Nu ikväll har vi roat oss med att ringa till olika försäkringsbolag.Helt sjukt vad det skiljer sig mellan dom!

Lucas har även hunnit duscha.Det verkar vara hans nya favoritsysselsättning!Och Liam har förövrigt varit i hoppgungan för första gången.Och igår var han riktigt nära på att vända sig från rygg till mage.

Nu sover barnen så jag ska lägga mig i soffan och bara njuta av tystnaden!

Ha en bra kväll!

-Svar på kommentarer.

Anonym om -Tradera,Mallorca och skoter.:
Hur har ni råd med allt?Jag menar, ni har ju flera skotrar och en fyrhjuling va? Och av bilderna att dömma har ni nyrenoverat hela huset.Och du är väl mammaledig?Jag antar att ni har mycket lån.

Svar:
Hur vi har råd med allt?Ja du,vi jobbar som alla andra.Jag har ju inte varit mammaledig hela livet.Och vi har ju 2 heltidsjobb och tjänar väl inte sådär jättedåligt ändå.Och när båda jobbar går det ganska fort att spara ihop pengar.
Om vi har mycket lån?Vi har nog mindre lån en dom flesta som har hus.Med huslånet och vårat billån så har vi lån på 600000 kr,om ens det.Vi har inte lånat en enda krona för att renovera.Och vi har inte heller lånat en enda krona för att köpa skotrar eller andra leksaker.Ska jag vara ärlig så är jag livrädd för lån.När vi skulle låna till våran bil så låg jag sömnlös en hel natt!
Vi har den filosofin att om man ska handla saker så ska man även ha råd att handla.
Flera skotrar?Njae,vi har ju en var.Lät ju nästan som att vi skulle haft sisådär 10 stycken.Och Lucas har en mini 4-hjuling.

Therese,Leo och Isaac
om -Välkommna till oss!:
så fint ni har de hemma, har ni renoverat mkt? sen en fråga, vars har ni köpt soffan? är ute efter en liknande men har inte hittat nån...vad är de för mått på den?

Svar:
Vi har nästan renoverat alla rum nu.Det enda rummet vi har kvar är typ toaletten.Så vi renoverar som något hela tiden.Sen är jag en person som bli less typ tapeter efter typ ett halvår,så då måste Tony tapetsera om lite då och då!
Soffan är inköpt på EM här i Piteå.Men jag såg även att den fanns på deras hemsida.Den heter FORMA BIG hörnsoffa med divan och öppet avslut.

Josefina om -Jag har kommit på det!:

Hej!Vars kommer tapeterna ifrån,vilket märke?Precis de färgerna på den rosa/orange randiga som jag hade tänkt mig!/Josefina

Svar:
Jag vet inte.Jag hittade bilden på GOOGLE.Men jag kan tänka mig att det är någon disney tapet eftersom Mussepigg är avbildad.




-Nu är det klippt!

Jag har klipp mig idag.Väldigt behövligt eftersom jag såg ut som fan själv i håret.Luggen därimot ska jag in med imorrn.Jag blev skitnöjd när jag satt där,men när jag kom hem passade jag inte i det!
Det är jävligt skönt att få sitta där i lugn och ro och bara skvallra med min frisör.Tänk att man uppskattar så lite när man är tvåbarnmorsa!

Efter middagen for jag och Bella med Liam in till stan.Och jag hittade det jag sökte.Mer än så kan jag inte säga.Men inom en ganska snar framtid så kommer ni att fatta varför jag gör vissa saker!Av samma anledning är jag väldigt osocial just nu.Men jag återkommer senare med detta!

Nu sover Lucas och Liam ligger här och luftar snoppen.Imorrn ska jag försöka hinna färga håret iallafall.

Det var allt från mig idag.


-Det faller en tår för alla som har det svårt..

Jag blir så ledsen..
När jag tänker på barn som har det svårt.
Barn som inte har föräldrar som bryr sig.
Föräldrar som slår istället för att ge en puss.
Föräldrar som aldrig uppmuntrar sina barn eller som aldrig berättar hur mycket dom älskar sina barn.
Barn som bor med föräldrar som missbrukar alkohol eller droger.Tänk er hur deras vardag ska se ut?Tänk er hur det ska vara att alltid se mamma eller pappa påtända.
Barn som aldrig får hemlagad mat.
Barn som måste gå med trasiga kläder eftersom familjen inte har råd att köpa nya.
Barn som måste vara föräldrar åt sina föräldrar.
Men mest av allt tycker jag synd om barn som inte får vara barn.

Fast vi bor i Sverige är det nog många barn som far så himla illa..Jag blir så jävla ledsen alltså.Barnen är ju det bästa vi har.
Vi ska vara rädda om våra barn.Dom förtjänar det bästa av alla världar.

När jag tittar på mina barn kan jag inte i min vildaste fantasi förstå VARFÖR man gör barn illa.
Barn kan inte få förmycket kärlek.Man kan inte älska dom för mycket.
ALLA barn förtjänar en trygg och bra uppväxt.
ALLA barn förtjänar att höra hur duktiga och bra dom är!

Jag gör allt för mina barn.Det finns faktiskt ingenting jag inte skulle göra.Jag älskar dom mer än livet själv.Ibland när jag sitter och tittar på dom kan jag inte fatta att det är mina barn.Att jag har fått den äran att få världens finaste barn.
Det är mitt jobb som mamma att ge dom en bra uppväxt och att dom ska få växa upp i en trygg och kärleksfull familj.
I våran familj tar aldrig pussarna slut,eller orden jag älskar dig.

Tänk att en kram från sina barn kan förgylla en hel dag.♥

-Störande del 2.

Eftersom jag i föregående inlägg berättade saker jag stör mig på hos Tony så måste jag nog ändå skriva om saker han stör sig på hos mig.(Eller saker jag tror han stör sig på.)Egentligen är jag ganska perfekt men visst,även en stjärna har sina fläckar eller nått!

♥Jag proppar alltid soppåsen så full att det knappt går att knyta ihop den.Kan tillägga att det är Tonys uppgift att gå ut med soppåsarna så egentligen lägger jag inte så mycket energi på att tänka på att dom ska gå att knyta ihop.Jag proppar på tills det börjar ramla ut skräp.

♥Jag dammsuger hela tiden eftersom jag hatar när det fastnar typ grus och annat skräp som ligger på golvet under mina fötter.
Tony tycker inte att det är “nödvändigt” att dammsuga köket typ femtioelva gånger på en dag.Men jag undrar hur det skulle se ut om han fick bestämma när det var dags för dammsugning?

♥Jag HATAR när kuddarna i soffan glidit ur.Hur ska jag förklara detta.Alltså,när kuddarna man sitter på liksom inte är där dom ska utan typ utanför soffan.Fattar ni?
Det är också en fixidé jag har.Jag skjuter väl in dessa kuddar 10 gånger per dag.Och sitter någon (läs Tony) i soffan när jag ser att en kudde inte är där den ska måste personen resa sig så att jag får fixa till det!

♥Jag måste gå och lägga mig i en bäddad säng.Jag kan gå och bädda sängen 10 minuter före jag ska gå och sova bara för att den ska vara bäddad.Det blir liksom skönare att sova på något sätt.Tony tycker bara att jag är knäpp när jag försöker förklara för honom hur skönt att är att sova när sängen är bäddad.

(Jag hoppas verkligen att ni kan läsa dessa två inlägg med lite humor och kärlek!)

-Störande.


Saker jag stör mig på:


♥När Tony ska leta något så öppnar han tex. skafferiet och tittar in.Han tittar kanske 5 sekunder och konstaterar att saken han letar efter inte finns där.
Men han har hittills aldrig provat att lyfta undan några saker och leta bakom.Jag fattar inte varför det ska vara så svårt att lyfta undan tex. mjölet för att sedan kanske finna det man letar efter.
Är det ett manligt syndrom eller är det bara min sambo som är lite knäpp?

♥Tony har som tradition att vid ungefär 9 på kvällen komma på att han måste tvätta sina arbetskläder.Det slår aldrig fel.Han kommer liksom inte hem klockan 4 och säger,jag ska tvätta mina arbetskläder idag.Utan precis när vi tänkt gå och lägga oss säger han,jag måste ju tvätta mina arbetskläder.
Ännu bättre skulle det ju vara att han gjorde som rutin att tvätta upp dom på helgerna!

♥Dessa olika konstanterande.Vi har en gammal mjölkliter i kylen.Tvättkorgen är typ full,vad mycket tvätt vi har.Shampoot börjat att ta slut.Diskmaskinen är full.Jag skulle egentligen kunna forsätta och göra denna lista väldigt lång.
Ja,men om vi nu har en gammal mjölkliter så tar man ju ut den när man upptäcker det?Om man ser att tvättkorgen är full så sätter man ju på en diskmaskin.Om shampoot är börjar ta slut så köper man nytt.Och om diskmaskinen är full så sätter man ju även på den.
Väldigt enkelt för vissa,svårare för andra.

(Alltså när han då konstaterat dessa olika saker och jag säger åt honom att han ska plocka ut mjölken då.Då gör han ju det.Eller om han säger att diskmasiken är full och jag säger att han ska starta den så gör han ju det.)

Jag själv då?Nä,jag är nog helt perfekt!


-Navelludd.

Nu är iallafall bromsklossarna på bilen bytt.Men den är fortfarande riktigt jävla skitig.Jag ska ta tag i det problemet imorrn.
Fast visst borde det nästan vara personerna som gjort bilen skitig som ska få tvätta av den?
Det tycker lilla jag!

Jag är trött.Faktiskt riktigt jävla trött.Storebror sover,så nu är det bara en liten pojke kvar som snart ska sova.Och när han somnat kommer jag att lägga mig i soffan och peta navelludd.Ska inte röra en hand ens.
Jag ska tvinga Tony att göra en macka och lite fil till mig.Kanske han även får förtugga mackan så att jag ska orka äta den!

Sen kan jag även tillägga att jag fortfarande står och stampar på dessa förbannade 57 kg.Inte för att jag anstränger mig så mycket som jag borde för att gå ner isådär 3-4 kg till.Jag tycker personligen att dessa kilon ska rasa av mig,för det är ju jobbigt att behöva anstränga sig!

Nä,nu har jag inget mer viktigt att berätta för er.Jag svara på kommentarer imorrn!

Nu,söva unge.Sen,Soffan och navelludd!

(Glömde ju att säga att våran lilla Lucas har namnsdag idag.Grattis på dig min älskade lilla prins!)

Jävligt skitig bil sen gårdagen.Bromskloss...

Jävligt skitig bil sen gårdagen.Bromsklossar som är helt slut.Låter fan när jag bromsar.Kör typ vilse i Öjebyn.Lyckat!


-Välkommna till oss!

Välkommna till oss!

Köket:

Hallen:

Sovrummet:

Vardagsrummet:

Tvättstugan:

Nu har ni fått en liten tjuvtitt på hur vi har det!

 


Storebror har just somnat.Jag och lillebro...

20101017630 (MMS)

Storebror har just somnat.Jag och lillebror har just satt på filmen The blind side.Hoppas den är värd att se!


-Bra bloggar!

Ge mig bra bloggar att läsa!

-Prins of nånting.

Igår var Bella och David här och såg film med oss.Det blev Robin Hood.Inte den nya,för den var bara bajs.Utan den äldre,prins of nånting.
Självklart blev det ju också lite godis och chips.Jag var även så generös att David och Tony fick varsin 3,5.Det var riktigt trevligt och mysigt!

Idag kommer våran nya familjemedlem hem.Tony sätter sig snart i bilen och far till Kiruna för att hämta honom.Är jag avensjuk på att han ska sitta i bilen en hel dag?Nä,inte det!
Men är jag lite avensjuk på att Tony får en ny skoter iår?Ja,lite.Men nästa år är det jag!

Ganska sjukt att man egetligen inte bryr sig hur mycket leksaker kostar.Eller bryr sig gör man ju,men så länge man har dom pengarna det handlar om så köper man typ skotrar gladeligen.För om jag säger såhär.Denna skoter kostar ganska många X antal tusen.Många skulle nog tycka vi är dumma i huvudet..Men skoter är ju liksom våran hobby.Och då är det ju roligt att ha nya och bra saker.
Och om man aldrig köper roliga saker,vad jobbar man då för?
Men vi skulle ALDRIG kunna tänka oss låna till en skoter,det är ju helt sjukt ju!Stå och betala av en skoter mitt i sommaren,nä tack.


Här har ni våran nya "bäbis".

-Uppe före tuppen.

Lucas ville inte sova längre än till 05.20.Som han sa till mig:Mamma,jag vill inte vila mera nu.Men bara för upplysningens skulle så hade mamma gärnat vilat liiite längre.
Men sova,det hinner jag göra i graven.Sen att vi inte är uppe till klockan 12 på nätterna birdrar ju säkert till varför jag egentligen inte är supertrött.
Ja somnade faktiskt..Nä,det vågar jag inte skriva ut!Det är värsta pensonärsvarningen på mig!

Vad bra att ni tyckte taperna var fina!Helt allvarligt.Det finns hur mycket tapeter till småflickor.Bara rosa,rosa och rosa.Men till småpojkar finns det typ ingenting!
Och självklart vill ju även pojkar ha fina rum.Men tillslut hittade jag den tapeten.Och jag blev verkligen kär.Och den mörkare blåfärgen i tapeten är samma färg som det är på Mammitmöblerna.
Kan ju inte bli bättre!

Imorrn far Tony upp till Kiruna för att hämta hem sin nya skoter.Det blir roligt!

Vad tror ni?

20101015616 (MMS)

Vad tror ni?


-Fina Liam update!

Liam update.

♥Väger nu 6850g.
♥Är 62 cm.
♥Helammas.
♥Somnar bara vid mammas tissar.
♥Gillar inte att suga på nappar.Tycker inte heller om nappflaskan.
♥Sover väldigt bra.Somnar kring 8 på kvällen och äter 1-2 gånger per natt och brukar göra morgon kring 8.
♥Har börjat skratta högt.
♥Har rullat från mage till rygg några gånger.
♥Har börjat dreggla mycket nu,så snart kommer väl dom första bissingarna upp!

Han är så fin våran Liam.

Vi tar en härlig morgonpromenad till BVC.

20101015614 (MMS)

Vi tar en härlig morgonpromenad till BVC.


-Bajsdåliga!

Typ 100 besökare per dag.Ni är BAJSDÅLIGA på att lämna kommentarer!

Nu är vi ute och kör skoter!

20101014613 (MMS)

Nu är vi ute och kör skoter!


-Troll eller gubbe eller vad det nu är.

När vi vaknade imorse och tittade ut så utbrast Lucas:SNÖ!Jag vill se snö!
Så jag fick snällt öppna dörren så han fick känna och titta på snön som vi hade på bron.Jag drog även fram pallen så att han fick stå och titta snön i fönstret.
När Lucas vaknar efter vilan så hade jag tänkt att vi skulle ut och göra en snögubbe.Jag bara älskar snön.Det är något visst med att vakna upp och titta ut och se snö.Årets första snö.Vacka vinterland!

Lucas är även feberfri idag.Skönt!Jag har äntligen fått tillbaka min lilla busunge.Nu är han sig själv igen!

Därimot.Vi hade tänkt göra vinter på gården i helgen.Typ kratta,plocka undan och byta till vinterdäck.Och jag vet att snön hinner försvinna innan helgen så att kratta gården ska vi nog hinna innan den riktiga snön kommer.

Men vi har fortfarande sommardäck på bilen.Så jag är liksom strandsatt här hemma idag.Och efter att jag kom på att jag inte tar mig någonstans fick jag supermycket sug att göra massor av saker!
Jag funderade där ett tag att själv gå ut och byta däck.Men våran domkraft till bilen är trasig.Och jag vet inte varit pappan lagt universal domkraften.Så det får bli kvällens göra.


Detta troll eller vad det nu är ritade Tony åt Lucas igår.
Lucas tyckte inte om "gubben".Och jag förstår honom!
Tony må vara duktig på att måla,men att rita gubbar är väl inte hans starkaste sida!



-Älskade lillebror 3 månader.

Idag blir våran älskade lillebror 3 månader.♥


Alldeles nykläckt.


Liam 1 månad.


Liam 2 månader.


Liam 3 månader.



-Dagen idag.

Ikväll har hela familjen varit på en liten promenad.Skönt att få komma ut en stund efter en dag inomhus.Men Lucas ville inte alls gå in så han tog sin pappa i handen och gick en runda till.Dom var så söta när dom gick iväg.

Febern vill inte riktigt ge med sig.Ikväll låg den på 38.5 grader.Men förhoppningsvis försvinner den inatt!

På tal om natt så far Tony iväg och jobbar klockan 2 inatt.Parkeringshuset mittimot kvantum ska målas,och det går inte att göra det på dagen eftersom det är bilar där då.Så det ska dom göra inatt.
Roligt värre!

Vi har även börjar projekt skorv på Liam.Jag har smöjt och kammat bort det mesta idag.Men det är såklart lite kvar,men det tar vi imorrn.

Moster Bella har även hon varit här en stund ikväll och läst saga med Lucas.




Mammas prinsar hjälper till att laga middag.♥

-Tonys roliga kommentarer.

Tony kan komma med rätt roliga kommentarer ibland.

Här har vi en:
Jag:Fan,nu måste Liam vakna.Mina tissar sprängs snart.Titta älskling!
Tony:Ja,dom ser verkligen ut som anabolatissar!Hehe!



-40 grader i feber..

Lucas skulle sova hos sin mormor igår eftersom vi skulle på föräldramöte.
Strax före vi skulle börja bege oss till pojkarnas mormor så ser vi hur Lucas ligger och sover i soffan!Och det har aldrig tidigare hänt.
Så redan då började vi fundera över om han inte var frisk.
När vi kommer till mormor så känns han faktiskt väldigt varm.Och han är verkligen jättetrött.Mormor lägger honom redan 18.15 och han somnar med en gång.

Vi for på föräldramötet och kom hem kring 8.Då ringer mormor och jag hör en väldigt ledsen Lucas i bakgrunden.Då har lillhjärtat hela 40 grades feber,fast vi gett honom en alvedon kring 18.
Jag blev riktigt orolig alltså..Och självklart ville jag ju ha hem Lucas.Så Tony for och hämtade mormor och Lucas.

Väl hemma gick jag upp och la honom i våran säng där han somnade nästan dirket.Tony och Liam fick lov att sova i soffan eftersom jag inte ville att Liam skulle väcka Lucas när det är matdags på natten.

Men Lucas vaknade 00 och ville gå och sova i sin säng.Han måste verkligen älska sin säng,och känna sig trygg där.Så jag la ner honom i hans säng där han somnade om lika fort.

Tony och Liam kom upp och natten blev som den brukar.Med lite ätitning för Liam och Lucas sov utan att vakna till klockan 6.30.

Nu på morgonen har mammas stjärna 39 grader.Så idag är vi hemma och försöker friska till oss.


Så här somnade Lucas igår.


Mamma sjuka hjärta.♥

-Jag har kommit på det!

Jag är fan ett geni.Som en blixt från klar himmel slog det mig!
Nästan som att jag bode få nobelpris i kreativitet.

Till saken då.Jag har kommit på vad jag vill ha för tapeter i Lucas rum.Jag har funderat fram och tillbaka på vad som passar till IKEAS mammutserie..
Eftersom det är ett barnrum vill jag att det ska vara lite lekfullt och färgglatt.
Så jag har bestämt att Tony ska tapetsera hans rum med randiga tapeter!Tapeterna kommer att tapetseras liggandes och gå runt rummet.

Hur fint och lekfullt kommer inte det att bli?






-Bilder.

Eftersom Liam bara sover och sover har jag väldigt lite att göra.Nu har jag tömt kameran så jag bjuder på lite bilder!


Lucas kör skoter.


Lucas kör skoter nedför ett stup.


Tar en paus från skoterkörningen.


En bild på mig?

-Tradera,Mallorca och skoter.

Igår kammade vi nästan hem 2000 kr på två saker på tradera.Inte dåligt va?

Det är nämligen så att jag och storasyster börjar sälja iväg alla bäbis kläder.Och det är verkligen inte lite saker!Varför har man typ 4 olika vinterjackor i storlek 80?

Och nu kanske ni undrar vad vi ska göra med alla pengar vi "tjänar"?
Nä,vi ska inte ta dom själv om det är det ni tror.
Vi ska faktiskt åka till Spanien/Mallorca var det tänkt med Lucas och Alexander till våren/för sommaren.Lilla Liam får stanna hemma med sin pappa eftersom han är så liten!
Personligen gillar vi nog båda Cypern mest.Tyvärr är det ju rätt dyrt att leva där.Men jag tror nog att Mallorca blir super bra!
Det är iallafall något jag verkligen ser faremot.Bara börja banta på allvar snart,så att jag är snygg i bikinin.

Annars då?Tony har äntligen hittat en skoter han vill ha.Tror pojken börjar få lite panik nu när han står utan skoter!Den finns i Kiruna så det är ju inte tvärgjort att köra dit.
Men en skoter som enbart är 1 år gammal och enbart gått 105 mil måste ju vara i nyskick.Det står det iallafall på anonnsen.
Så han ska ringa närmare helgen och säga att om killen släpper den för 115000 tusen kommer Tony och köper den!
Hoppas,hoppas!För nu är mina öron trötta att lyssna på en Tony som inte hittar någon skoter!

Ha en bra dag!


Ski-Doo Renegade Backcountry X 800R 2010.

Liam sover gott i mammas famn.

20101011611 (MMS)

Liam sover gott i mammas famn.


-Rubrik?

Ännu en Måndag.Fast eftersom jag är mammaledig är det nästan Fredag hela veckan!

Äntligen kan jag säga att vi är friska.Ingen feber,ingen hosta och Lucas har inte längre ont i örat.Jag känner på mig att detta kan bli en toppen vecka!
Jag vet inte riktigt vad den kommer att bjuda på.Men förmodligen något!

Dessutom måste jag få säga att Lucas är inne i ett väldigt bra sovflow nu.Han somnar 19.30 och vaknar kring 07.30.För oss som är vana att han brukar vakna ring 5-6 är ju detta typ världens längsta sovmorgon!

Lillebror ligger och sover/snuttar/skrattar från klockan 6.Men vad gör det när jag får ligga i sängen till typ 7-7.30?Jag är så nöjd med dessa tider,och jag hoppas dom forsätter.För är mamma pigg och glad så blir dagarna för alla i familjen bra!
En trött och sur mamma vill väl ingen ha?

Idag hade jag tänkt att ta en promenad till dagis eftersom Lucas bara älskar att stå på sin ståbräda.

Nä,nu ska vi måla lite!


Så här ertappade jag Lucas i somras.
Lärt sig av sin pappa kanske?

-Söndag hela dagen.

Jag vaknade på fel sida imorse.Dagen började inte alls bra eftersom jag redan från det jag steg upp var allmänt irriterad.

Men det gick bort när jag och Lucas bakade negerbollar.Det är så himla roligt att baka med honom.Hälften av satserna man gör äter ju Lucas upp.Man hinner knappt vara med!
Men Lucas tycker det är riktigt kul att baka.
Imorrn funderar jag på om vi skulle ha bakat några kärleksmums eller något annat.
Personligen är jag inte så mycket för att baka.Men eftersom han tycker det är så kul så blir det ju som automatiskt kul!

Strax efter lunch kom moster Bella och David hit.Vi bestämde oss för att laga middag ihop så vi for och plockade upp moster Lisa för att sedan fara på Willys.
Vi handlade och sedan for vi till mamma och pappa för att göra maten där.Eftersom mamma jobbar hela helgen hade ju pappa inte så mycket emot att vi gjorde maten där!Kan ju säga att min käre far inte är någon vidare mästerkock!

Maten blev väldigt god!

Nu sitter hela familjen och tittar på Hitta Nemo.Det är snart sängdax för Lucas och sedan är det bara att göra Liam klar för sängen!

Ha en bra kväll.

-Lösenordskyddade bloggen.

-LÖSENORDSKYDDADE BLOGGEN ÄR UPPDATERAD-

-Mamma-pappa tid.

Vi ska alldeles strax göra oss klara för att fara och leka lite på Nimbys.Lucas ska få liten egen mamma-pappa tid hade vi tänkt.
Lillebror ska nämligen få vara hos moster Lisa istället.Dels för att hon tjata väldigt länge om att få låna honom någon timme och dels för att Lucas ska få ha mamman och pappan själv en stund.

Efter att vi lekt av oss ska vi på 1-års kalas hos Max.Tänk att lilla Max redan blivit 1 år.Det betyder att vid ungefär denna tidpunkt förra året bosatte sig Liam i min mage.♥

Ha en bra dag alla där ute,för det ska vi ha!

-1144 kr i månaden för 15 timmar i veckan.

Vi betalar 1144 kr i månaden för 15 timmar dagis i veckan.
Lucas har varit på dagis 4 dagar på 2 veckor.
Så man kan säga att vi ger bort våra pengar.

Visst det är billigt jämfört med andra länder.Men det är ändå helt sjuk att vi enbart betalar 100 kr mer i månaden för en heltidsplats när vi jobbar.

Vissa dagar funderar jag på att säga upp den.Men det vore dumt att göra det eftersom han gillar att vara på dagis.
Fast eftersom jag sällan och aldrig ids fara med honom så kastar vi ju nästan pengarna i sjön.


Liams nya overall med tofflor.Söt va?

20101007599-001 (MMS)

Liams nya overall med tofflor.Söt va?


-Lösenordskyddade bloggen.

-LÖSENORDSKYDDADE BLOGGEN ÄR UPPDATERAD-

-Ring,Ring!

Jag har egentligen inte så mycket på hjärtat idag.

Sitter och väntar på ett telefonsamtal som jag hoppas ska vara posetivt.Annars kommer jag att bli lite ledsen faktiskt.

Lucas är på dagis,Liam sover.Och i övrigt hänger Bella med mig.

Liam måste vara i en period då det bara duger att sitta i famnen.Direkt man lägger honom ifrån sig han skriker han som att kniven skulle sitta i honom.
Men eftersom han även har en storebror så får faktiskt herren skrika en stund ibland.Det är en skillnad från 1 till 2 barn.Nu finns faktiskt inte tiden att ta upp honom så fort han skriker.Håller jag på med en sak till Lucas som kanske tar 1-2 minuter så måste faktiskt Liam vänta.

Ha en bra dag!

-Jobb är kul!

Vi har verkligen inte vara still många minuter en dag som denna!

Eftersom jag nästan börjar bli orolig att dom ska glömma bort mig där borta på jobbet så packade jag in pojkarna i bilen i morse och for dit för att påminna alla att jag lever!
Som tur var verkade alla iallafall känna igen mig!
Det verkar även vara fullt ös där borta,övertid och allt.Jag skulle så jättegärna vilja jobba lite då och då.Så jag sa att det är bara att ringa om det behövs folk efter 4 för då är ju Tony hemma.
Skulle som sagt vara kul att få jobba av sig lite grann!

Vi har även hunnit vara på stan med moster Bellan.Blev därimot inget köp där,men eftersom jag är nog duktig på att handla så kanske det var lika bra?

Nu sover våra sockerpojkar och pappan har kommit hem från jobbet.Nu blir det lite film innan mamman också ska sova!

-Ensam tjej=Jag BESTÄMMER!

Jag har typ nästan bestämt att vi ska ha en familjedag på Söndag.Och vet ni vad jag har kommit på vad vi ska göra då?
Ja,vi ska till IKEA.Visst låter det bra?
Eftersom jag är och kommer alltid att vara ensam tjej i våran familj så är det ju inte mer än rätt att jag får bestämma vad vi ska göra!
Och jag antar att alla pojkar kommer bli nöjd över min briljanta ide!
Tony som verkligen älskar att gå omkring på IKEA och Lucas som verkligen älskar att sitta flera timmar i en bil.
Eller så inte!
Men nu får grabbarna grus bita ihop och följa mamman på IKEA.
Liam därimot.Han följer nog gärna med.Så länge tissarna är fyllda med det goda!

Vilken härlig familjedag det kommer att bli.
Bara att ringa och informera pappan om detta!

-Handla bort det dåliga samvetet.

Eftersom jag fick så dåligt samvete över att jag missat att Lucas haft öroninflamation så försöker jag att handla bort det.





Detta kommer passa lillebror alldeles utmärkt!

Myskväll med lite pyssel.

20101005587 (MMS)

Myskväll med lite pyssel.


-Öroninflamation och dåligt samvete.

Stackars Lucas.Här har han tydligen gått och haft öroninflamation ett tag utan att jag eller pappan märkt något..Snacka om att jag känner mig som en bajsmamma just nu.Jag har skitdåligt samvete över att jag inte märkt något.
Lucas har ju egentligen aldrig sagt något heller.Det var först inatt som han sa att han hade ajajajaj i örat.

Farbror doktorn tittade i örat och sa att det är påväg tillbaka.Han är fortfarande irriterad och det är förståerligt att han har ont när han sover,men att det håller på att läka.
Vi fick ingen pencilin eftersom kroppen verkar sköta om läkningen själv.Men doktorn sa att om han fortsätter att klaga över att han har ajajajaj i örat så kommer vi ju självklart tillbaka.

Vad jag lärt mig av detta?Att Lucas ljuger inte när han säger att han har ont.♥

-Mammas Lucas har ajajajaj i örat säger han.

Lucas har varit väldigt ledsen i början av natten.Och det är verkligen inte likt honom.Han brukar vilja gå och sova,och sedan sova till han vaknar på morgonen.
Men inatt har han varit otröstlig.Jag har suttit med honom och strykt honom över håret.Men han har bara vridit och vänt sig och gråtit.
Och därimellan har han sagt att han har AJAJAJAJAJ.
Men hur mycket ska man tro på vad en 2 åring säger?
Jag trodde att han kanske på sin höjd hade ont i benet typ.Men han blev bara mer och mer panikslagen och grät högre och högre och sa AJAJAJAJAJ och tog sig på höger öra.
Så då klickade det iallafall för Tony.
Så Tony frågade vart han hade ajaj och självklart tog han sig för höger öra.
Stackar liten..

Vi tog iallafall upp honom och gick ner i soffan och satt där en bra stund.Jag ringde även mamma sådär 00.30 på natten för att fråga vad jag skulle göra.
Vi gav honom en alvedon och lite nästroppar och efter en stund slutade han att gråta.Och efter yttligare en stund så somnade han faktiskt om i sin säng.
Och där har han sovit till 06.00 då han vaknade igen och var ledsen.Men har man ont i örat så får man vara ledsen.

Nu när jag frågar honom vart han har ont så tar han sig för samma öra hela tiden.Men som sagt.Det är ju svårt att riktigt "lita" på vad en 2-åring säger.
Men när han ändå säger att han har ont på samma ställe gång efter gång så borde det ju vara något..

Men jag ska ringa farbror doktorn så att dom får titta honom i örat.Heldre att jag är där en gång för mycket än en gång för lite.

Nu tycker jag att mina småpojkar ska bli friska.♥


-Mammas lilla sjukling.

Snuvan och hostan vägrar att lämna Liam ifred.Dom senaste två veckorna har Liam varje natt efter han ätit spytt upp det mesta pga. hosta.
Men nu under helgen som var har han hostat nästan konstant dygnet runt.Han får ingen luft och all mjök han ätit kommer upp.
Varje gång han får sina hostattacker får jag riktigt mycke panik.Han kippar efter luft men får ingen.Det är grymt obehagligt..

Idag fick vi iallafall träffa farbror doktorn som lyssnade på honom och tog lite prover.Ingen feber idag,så då har han ju iallafall ingen infektion någonstans.
Vi fick Bricanyl utskrivet.Så nu hoppas jag på att han ska sluta hosta så himla mycket när han sover iallafall!
Det är inte lätt att vara sjuk när man är liten..♥


Nu sitter vi och väntar på farbror doktorn...

Nu sitter vi och väntar på farbror doktorn igen.Lilla Liam tyckte det inte alls var kul att bli stuken i fingret.


Idag är vi på Nimbys och leker!

20101003584 (MMS)

Idag är vi på Nimbys och leker!


Lucas är redan redo att köra 4-hjuling!

20101002582 (MMS)

Lucas är redan redo att köra 4-hjuling!


-Fredagsmys och ekologiska digestivekex.

Då var helgen äntligen kommen!Jag bara älskar helgerna när hela familjen är lediga.Jag älskar att sitta och dricka kaffe med pappan på mornarna och bara prata svammel.

Varje Fredag är vi på affären hela familjen för att köpa lite gott till Fredagsmyset.Lucas får alltid köra egen vagn på helgerna.Och han är bara för söt när han kör i affären.Han springer absolut inte omkring och racar med den.Han går i lugn takt med oss.Men därimot kan det slinka ner ett och annat i hans vagn om man inte har honom under uppsikt.
Igår hamnade ett äpple och ekologiska digistivekex i vagnen.Därimot så blåvägrade han att ha chipsen i sin kundvagn.Dom kastade han ut och sedan forsatte han att gå.
Sötkorven våran.♥

Vi hyrde även Madagaskar 2 som hela familjen satt i soffan och såg.Men jag tror pappan var mer intresserad av filmen än Lucas.Det gick knappt att få kontakt med honom.Och efter att Lucas gått och lagt sig forsatte pappan att se klart den.

Efter att båda pojkarna somnat släckte vi ner och tände lite ljus och satte på en film.Men vi hann inte se länge innan pappan sov.Och eftersom jag inte ser en rysare själv stängde vi av och gick och la oss.
Jag ska inte säga vilken tid eftersom der är grymt stor pensonärsvarning på oss.Men är man i säng i tid är man inte trött när pojkarna vaknar 6.

Nä,nu måste vi börja klä på oss om vi ska komma iväg denna dag!

Fredagsmys.

20101001581 (MMS)

Fredagsmys.


-Snillet spekulerar!

Funderingar som jag har en Fredag som denna:

Hur kan man bli/vara sjukskriven när man aldrig jobbat?
Jag menar,vad blir man sjukskriven från?

Hur kan man ha råd med ett par silikonbröst när man lever på socialbidrag?
Jag menar,så fett borde ju inte en person ha det som går på socialbidrag,för om man har råd med det borde kanske inte personen få ha socialbidrag?

Varför jobbar det så lite killar på dagis?
Jag menar,vart finns alla killar liksom?

Varför skaffar folk barn när dom vet att dom inte kan ta hand barnet?
Jag menar,det finns väl kondom?

-Knäpp?

Igår fick jag ju för mig att byta gardiner typ överallt här hemma.Jag älskar förändringar av hemmet.Förövrigt var det bara 1 månad sedan jag böt gardiner första gången.Men jag kan fan inte låta bli.

Men nu till det jag egentligen skulle skriva.

Varje gång jag bytt gardiner,köpt nya lampor till fönsterna eller fixat nya krukor till fönsterna så måste jag vänta tills det blir mörkt och sedan gå ut och gå förbi vårat hus.Jag måste se hur alla våra fönster ser ut utifrån.
Tony tycker bara att jag är knäpp och skrattar åt mig!
Ibland kör jag förbi med bilen bara för att se så att det ser bra ut utifrån.Och ser det inte bra ut utifrån så måste jag ändra om tills det ser fint och mysigt ut utifrån också.
Vet inte varför det är så viktigt för mig.Men när jag själv går förbi hus så tittar jag hur alla har det i sina fönster.

Är det bara jag som är så "knäpp"?