- M o l n -

Inse vilken chock jag fick imorse när hela familjen vaknade halv 9?Lilleman har sovit från halv 7 igår till halv 9 idag!
Jippie säger jag bara!
Det är ju nästan över en vecka sedan han sov mer än 1-2 timmar i sträck utan att vakna.Jag börjar se solen bakom molnen nu.
Lilleman har säkert ganska mycket sömn att ta igen efter en vecka utan..

Maten då..
Där går det också framåt.Han har ju lite ont i munnen,men nu kan han ju faktiskt äta lite grann.Han drack 1dl välling i morse och 1dl blåbärssoppa i morse.Det är med än vad han drukit på en hel dag denna sista veckan.
Som sagt,solen är nog där bakom molnen!Redo att komma fram!

Men har han fortfarande ont ikväll så är pappan hemma imorrn.

Eftersom denna vecka har varit en jävla skit knull vecka på många olika sätt så var jag tvungen att muntra upp mig själv igår.
Jag beställde nya tapeter till sovrummet,perfekt sätt att må lite bättre!
Så till veckan från vi dom och till helgen åker dom upp.
Har jag sagt att det är praktiskt att vara sambo med en målare?

Ut med dom gamla tapeterna,IN med dom nya!



- B r i s t e r -

Jag tror nästan vi börjar vara på bättringvägen faktiskt.Lilleman äter ju inte sådär jättebra och han sover ännu sämre.Men fast han inte äter tycker jag att han ändå är rätt pigg.Tror verkligen på att dessa blåsor är på sluttampen nu!

Natten har varit lite jobbig,men så är det ju att ha barn.Jag ligger och har pepptalk med mig själv i sängen om nätterna.
-Sova,det kan man ju göra i graven!Det fungerar faktiskt!
Fast jag är mest förvånad över att Tony sover som en stock.Jag vaknar ju dirket Lucas gör ett litet läte ifrån sig,medan Tony nästan skulle kunna sova sig igenom en jordbävning.
Men jag fick sovmorgon imorse.Det finns inget mysigare än att vakna till att Lucas står i trappen och ropar på mamma!

Sen har det hänt rätt mycket i veckan som jag inte tänker skriva om här.Men veckan har varit riktigt jobbigt på många olika sätt.Nu ser vi framåt,och tillsammans kommer vi att klara av allt!
Tur att vi har världens bästa familj.Som hjälper varandra,och finns för varandra.
Men vissa gånger känns det som att hjärtat brister..

- S u n e s -

Visst att febern har gått ner.Men dessa jävla blåsor vill verkligen inte försvinna.Eftersom Lucas varken kan äta eller sova för att det gör så ont så blir han ju en vääääääldigt ledsen pojke.
Jag är väldigt ont i mina öron efter många dagar med en ledsen pojke.

Men nu är det helg och det betyder att både mamma och pappa är hemma.Vilket jag tycker känns väldigt skönt.Men jag tror (hoppas) att dessa blåsor är påväg bort,eftersom febern sakta men säkert börjar gå neråt.

Jag hoppas verkligen att han sover bra inatt,hoppas kostar ju ingenting.Alla i familjen skulle nog må bra av en god nattsömn.Men jag vet att det kommer,det är bara att försöka härda ut!
Det blir bättre,när lillprinsen blir frisk.

Tony är på Sunes och köper middag åt oss.Vi har inte hunnit äta det än eftersom vi hade rätt mycket att göra nu i eftermiddag.

Trevlig helg på er allihopa!

- V i r u s b l å s o r -

ÄNTLIGEN börjar febern att ge sig.37,5 nu på mogonen.Tyvärr är ju dessa virusblåsor i munnen kvar.Vilket gör att han verken äter eller dricker sådär jättemycket.
Han har nog väldigt ont i sin lilla mun.Men vi hoppas att dom vill försvinna vilken dag som helst nu.
Han sover väl inte sådär jättebra på nätterna heller,men jag antar att han vaknar för att han har ont.

Nu ska jag gå och duscha iallafall.

- B l å s o r -



Jag ringde VC imorse eftersom lilleman haft mellan 39-40 grader i feber i snart 4 dygn.Så dit ska vi få komma klockan 3 idag.Efter att jag pratat med kvinnan på VC fick jag se att lilleman har blåsor på tungan.Så där har vi nog svaret på varför han har feber och varför han verkar ha så ont i munnen.
Jag hoppas verkligen vi får med oss nått supermedel hem från doktorn!
Är det någon som haft sånna här blåsor i munnen?

Nätterna här hemma är inte alls roliga.Alla i familjen är trötta.Men nu fattar man ju varför lilleman vaknat till och från i 2 nätter.
Så supermedel för blåsorna och en god natts sömn,det är verkligen något jag hoppas på.Fast man kanske inte ska hoppas på förmycket..

Ett till problem är all denna snö.Eftersom Tony jobbar har ju inte han hunnit skotta.Och eftersom Lucas har feber och är sjuk ska han ju inte vara ute.
Vad att göra?Jag tar mig nog inte till VC om jag inte skottar infarten..

Nu ska jag gå och titta till Lasagnen.

- F ö r f r å g a n -

Jag har kommit på mig själv med att jag är väldigt insnöad på L namn.Alltså namn som börjar på L.Vet inte om det beror på att Lucas börjar på det och att det skulle liksom vara coolt om båda barnen började på samma bokstav.
Eller så kanske jag helt enkelt bara gillar L namn.
Jag kan nästan med 99%säkerhet säga att lillasyster/lillebror kommer att få ett namn som börjar på L.
Vad har ni för namn till era barn,eller vad tycker ni om för namn?

Sedan kan jag avslöja att vi eller rättare sagt Tony fått en förfrågan.Jag säger vi eftersom om man nu tar på sig detta kommer det ju att påverka hela familjen.
Förhoppningsvis på att bra sätt!
Eftersom han fick veta detta idag så har vi inte hunnit prata om det.Men det ska vi göra när lillprinsen somnat för kvällen!

- U n d e r s t i m u l e r a d -

Varning för ett mindre positivt inlägg.

Varför skulle jag ens kunna tro att febern skulle ha försvunnit till idag?Redan nu har han 39.2 så jag antar att febern kommer att stiga lite under dagen.

Inatt har det inte blivit sådär jättemånga timmars sömn.Jag har väl fått ihop sisådär 3-4timmar.Resten av natten har jag legat och hoppats på att han somna om efter att han vaknat och varit ledsen.
Men klockan 3 vaknade han för att inte somna om i mer än 5min åt gången.
Jag gav iallafall upp halv 6,då steg vi upp.

Hur känner jag mig en morgon som denna då?
Ja,trött,lättirriterad,trött igen och grymt understimulerad.
Måste jag vara hemma en dag till tror jag nästan att jag hamnar på pysket.Kanske att ta i något.Men just nu är jag väldigt lite positiv.

Jag ska dricka kaffe nu så kanske återkommer jag med att lite roligare och positivare inlägg senare!

- N ä -

Nä,febern vill verkligen inte ge mig sig alltså.Nu är den uppe i 40grader.Eftersom Lucas aldrig haft så hög feber tycker jag att det är lite läskigt.Han får denna feberfrossa emellanåt också.
Det verkligen skär i mammahjärtat när våran älskade lillprins inte alls är frisk.
Men vi tycker verkligen att febern får ge sig nu.
Stick iväg dumma dumma feber från min pojke!

Vi får väl se hur många timmars sömn det blir inatt också.Jag ska väl inte förvänta mig att jag ska få sova bra.Men man vet ju aldrig.

Jag skulle ha tagit en promenad ikväll.Men jag är rätt slut efter den dag med en mycket ledsen kille.Jag hoppas verkligen att han ska vara på bättringsvägen imorrn.
Men nu ska jag lösa lite korsord och försöka slappna av en stund..

- U p d a t e -

Läget här hemma är samma som i morse.Febern har inte gått ner något,snarare att den gått upp lite grann.Det har varit lite gnälligt och lite ledsamt här på förmiddagen.Men när man är sjuk får man ju gnälla,och vara lite ledsen.
Ingen mat fick han heller ner nu till lunch.
Jag har iallafall fått honom att sova en stund.Tog en väldans tid att få honom att sova,men eftersom det är tyst nu så måste jag ju ha lyckats.
Vi får väl se hur länge han sover..
Till middag tror jag att det blir blodpudding.Mest för att Lucas tycker det är väldigt gott.Jag vill ju gärna att ha ska få i sig lite mat iallafall.

Jag tror jag känt bäbis sparka.Fast man kan ju aldrig vara riktigt säker om det är bäbis.Men jag tror det.Tycker jag känner igen "sprattelen" från det jag väntade Lucas.

Nä,lunch till mig var det ja..

- S j u k s t u g a -

Halv 6 i morse när våran familj steg upp visade sig att Lucas hade 38,5 i feber.Så tyvärr blir vi hemma idag.
Visst är han lite snorig,men personligen tror jag att denna förkylning/feber inte är sådär jätte allvarlig.Imorrn är han säkert på banan igen.(Iallafall hoppas hans mamma verkligen på det!)
Eftersom jag inte tycket det är jobbigt eller speciellt tråkigt att jobba så tycker jag att det är jobbigt och tråkigt att vara hemma från jobbet.
Och Lucas är ju inte på bästa humöret när han är sjuk,så jag tycker dagarna blir så låååånga.
Men nästa gång är det pappans tur.Jag tackar för att vi kör varrannan gång alltså!
Jag har inte många sjukdagar på mina 5årLindbäcks.Visst,ibland kanske jag skulle ha varit hemma men jobbat ändå.Men som sagt,jag tycker inte om att vara hemma när jag egentligen ska jobba.

Nä,nu ska jag försöka fixa lite frukost åt oss.

- U t v e c k l i n g -

Lucas har fått dille på sockludd.Ja ni läste rätt,sockludd!
Om man frågar honom om han har något sockludd sätter han sig ner på golvet,sliter av sig sockarna och börjar leta mellan tårna.
Och finns det något så måste mamma eller någon annan ta bort det.
Hur sött är det inte?
Man kan verkligen inte hålla sig för skratt!

Och ikväll fick jag nästan "världens chock",lite lätt överdrivet kanske.Men överraskad på ett postivt sätt.
Jag börja nämligen sjuna Imse Vimse Spindel för lillprinsen.Och allt eftersom jag sjunger så gör han alla rörelser till låten!
Så underbar liten människa alltså!
Nu går det verkligen fort i utvecklingen.Jag tycker det händer nya saker varje dag!
Håll i hatten,snart är han 15!

Nä,nu promenad!

- S j u k ? -

Idag kring klockan 10 ringde dom mig från dagis.Lucas hade 38,5 i feber.Och eftersom det var Tony som var hemma förra gången så var det min tur nu.
(Vi kör varannan gång som ni kanske förstår.)

Jag for iallafall och hämtade honom.Fast inte vet jag om han är sådär jättesjuk.Kan dom ha kollat fel på tremometern?Han är precis som vanligt.Ingen rast och ingen ro!
Så imorrn blir det dagis igen!

- F r ä m m a n d e -

Idag har vi verkligen inte fått så mycket gjort.

Men dagen började med att hela familjen var ute på promenad runt kvarteret.Och då blev vi bjuda på kaffe och kaka av grannen.
Och det går ju inte att säga nej till.

Sedan gick vi hem och gräddade lite plättar till lunch och vi hann just äta klart så kom fam.Jensen på besök.
Vilket alltid är lika trevligt!
Barnen fick busa av sig med varandra lite!

Just efter att dom farit kom Bella och David till oss.Eftersom dom hade varit ut igår så fick det ju bli pizza till middag.
Gott eller vad?
Så det blev pizza och en massa surr och allt och ingenting.
Dom for kring halv 6.

Så det kanske är ganska förståerligt att vi inte hunnit med sådär jättemycket idag.Men eftersom det är kul att ha främmande så gör det inte sådär jättemtycket!

Dessutom är golvvärmen i hallen inkopplad nu.
Vilket betyder att inget mer blött golv!

Nu ligger lilleman och ska sova eftersom det är måndag imorrn.Och mångar betyder dagis för hans del och arbete för hans mamma och pappa!

Nu ska jag lägga mig i soffan och käka lite sura äpplen!

- G o t t -

Jag pratade just med Tony.Robban och han har redan hunnit köra 8mil.Helt otroligt alltså!Just nu var dom uti Flöttu,fast jag tror inte riktigt dom vet vars eftersom dom inte kört leden.
Får väl se vilken tid vi får hem våran pappa idag!
Han kommer när han kommer!

Jag och lilleman har hunnit vara ute en stund på förmiddagen.Fast eftersom han vägrade att ha hanskar på sig gick vi in.
Eftersom både jag och Lucas är lika tjurskalliga så kan det uppkomma ganska roliga och komiska situationer eftersom ingen utav oss ger oss!
Han må vara envis,men ack så underbar våran lilleman är!

Eftersom Tony är ute och kör skoter hela dagen så tänkte jag passa på att testa göra en ny gryta till middag.
Vad passar bättre än en varm (och förhoppningsvis) god gryta till middag efter en heldag ute?

Jag slänger ut receptet på grytan förresten!

Lyxig Helggryta.

Portioner: 4

Ingredienser:

1 st fläskfile
1 paket bacon
1 finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liter kantareller el blandsvamp
2 dl vispgrädde
2 dl lätt creme fraiche
ölkorv
Salt, Peppar ev soja


Gör såhär:

Skär baconet i bitar och stek dessa. Häll över i en gryta, stek sedan fläskfilen i skivor, löken m vitlöken, svampen var sak för sig och häll över till grytan. Häll på grädden och creme fraichen låt puttra en stund. Krydda efter behag med salt och peppar ev även lite soja. Skiva ner en eller par ölkorvar (bestäm själv styrkan på korven) och låt dessa puttra med en stund. Servera med ris och en god grönsallad!
(receptet har jag hittat på icas hemsida)

Visst lät det hur gott som helst?

- F l i k k a -

En liten fjuttig arbetsdag till och sedan är det helg!Lite underbart va?Det roliga när man jobbar är att man verkligen uppskattar när helgerna kommer.När man var mammaledig visste man ju knappt vilken dag det var.
Håller ni inte med?

Tony ska ut och köra skoter på Lördag.Det unnar vi våran underbara pappa att göra.Jag och Lucas ska nog klara oss själva en dag.Vi ska nog kunna roa oss!
Hoppas det inte är sådär jättekallt så att vi också kan vara ute med Lucas fränaste BOB.

På Söndag var det iallafall tänkt att hela familjen ska fara ut med skotrarna för att grilla lite.
Mysigt,eller hur?
Bara det inte blir sååååå kallt!

Jag kan även medela att jag börjar tro att det ligger in liten flicka i min mage.En liten L......
Vet inte varför,det känns bara så.Men det kan ju hinna ändras under resans gång.Men just nu tror jag iallafall det!
Lucas måste nog vara världens sötaste kille alltså!
Vi kallar ju magen för lillasyster(än så länge iallafall).Och efter lite träning så klappar han nu så sött på mammas mage och säger hej hej!
Hur underbart är inte det?

Jag har just kört 7km på Orbitreken.Behöver jag säga att jag är helt slut i kroppen.
Nu blir det duschen och sedan ska jag titta på lite antikrundan!

Lucas och mormor har likadana skotrar.Nästan iallafall!


Lite coolare,massor sötare!
Klart pojken ska köra SKI-DOO!

- O N T -

Jag är trött,vilket inte alls är ovanligt nu för tiden.Men det kan ju faktiskt också ha något med att göra att jag legat i migrän i över 24timmar.
Helt allvarligt trodde jag att jag skulle dö.Eftersom jag aldrig haft migrän tidigare så är det lätt bland det värsta jag någonsin varit med om.
Bara att ta sig till toaletten var ju en kraftansträning utan dess like.Alla som har barn vet ju att det inte är så enkelt att vara sjuk när dom är hemma.
Men en stor eloge till våran älskade pappa som fick ta allt ansvar för hemmet och för våran guldgosse dessa 2jävla dygn.
Jag kände mig verkligen som världens sämsta morsa som inte ens orkar hålla sitt barn.

Men nu är jag på banan igen!Bara lite trött,men det går ju iallafall över om några år.När barnen blivit stora och vi får sova igen!HeHe.

- I n r e d n i n g s b i l d e r -

Tänkte lägga ut lite bilder på nya inredningsdetaljer hemma hos oss.
Nu när jag äntligen har en kamera tänkte jag att det var på tiden ni fick se hur det ser ut hos oss nu!
ENJOY!


Lucas lilla lekhörna i köket.

Hylla med väggord i köket.


Byrån i hallen.


Trädet i hallen.
(Kablarna som kommer ut ur väggen försvinner i veckan.)


Min älskade EK-trapp!
EK is the shit!


Snygg trapp va?


Hylla i trappen.
(Hyllan ska egentligen vara i EK,men jag har inte hämtat den än.)




- H u r t i g a -

Klockan är bara halv 10 ännu,men jag och lilleman har redan hunnit städa toaletten.Våran pappa håller på att sätta upp vårat nya (förbannat dyra) räcke i trappen.

Snart får vi besök av mamma,pappa,Lisa och Alexander.Dom skulle köra skoter hit,så jag och lilleman ska när som helst klä på oss och sedan bege oss ut.
Måste ju passa på att vara ute nu när det är ljust och inte alltför kallt!

Jag har egentligen ingen aning om vad denna dag kommer att erbjuda.Jag tror vi tar det som den kommer.

Imorrn ska vi iallafall på Max dop.Så jag måste fixa med presenten och fixa lite kläder idag.

Nä,nu går vi ut!

- N a m n -

På tal om ingenting så måste jag få berätta detta.
Jag och Tony är nämligen rörande överrens om namn,både killnamn och tjejnamn på den nya bäbisen.
Alla namnförslag jag kommit med har gått hem hos Tony.Och så var det inte riktigt när vi väntade Lucas.
Nu när jag tänker efter så var det nog bara namnet Lucas vi var riktigt överrens om förra gången!
Så nu sitter vi här med två pojknamn och två flicknamn.Men under graviditetens gång kanske det kommer att ändras både en och två gånger.
Men just nu.just nu är vi iallafall överrens!

- L ö s e n o r d s k y d d a t -

Jag har funderat både hit och dit på detta ett tag nu.Jag tror jag kommer att göra så att min blogg är lösenordskyddat.
Jag tycker ändå att jag har rätt många läsare,men ingen som lämnar någon kommentar.
Personligen tycker jag att det börjar kännas obra.Jag har ju ingen aning om vilka det är så läser.Skulle som kännas skönt att veta på ett ungefär vilka det är som läser min blogg.
Jag vet inte om man skulle haft denna blogg som en "öppen" blogg och sedan haft en "stängd" blogg,där jag vet vilka som läser.
Jag har inte bestämt mig ännu,men det lutar väl mer och mer åt att ha denna blogg lösenordskyddat.

Är det någon som förstår hur jag tänker?


- B ä b i s m a g e n -

Tänkte bjuda på en magbild den första magbilden av bäbis!
Eftersom jag inte är någon mästerfotograf så kanske dom inte är dom bästa!


V.15

V.15

V.15

Och självklart bjuder jag på en bild av våran älskade lillprins!



- V.15 -

Igår var jag och Tony på IKEA.Lucas fick stanna hemma och vara med sin mormor och morfar.Lucas tycker inte det är sådär jättekul att sitta i bilen flera timmar och sedan sitta i en kundvagn.
Lisa och Pär var också där.Även dom utan pojkar.
Får man säga att det är ganska skönt att bara vara vuxna ibland?
Det blev en massa småköp,och lite småmöbler till hallen uppe och till trappen.
Tyvärr hade dom ingen lackhylla i ek,så det fick vi gå hem utan.
Men det är väl inte så länge innan vi åker dit igen.

ÄNTLIGEN är trappen klar,det enda som saknas nu är skyddräcket där uppe.Vilket förövrigt är en svinigt jävla dyr histora.Trodde jag skulle dö när jag fick höra priset.
Men vad ska man göra,vi måste ju ha ett..

Idag ska våran pappa ut och köra lite skoter med några.Jag och lilleman hade väl också tänkt att gå ut.Men vi kommer att köra Lucas Ski-doo bob istället!

Idag går vi förövrigt in i V.15,tiden bara spinger iväg.Det är inte så många veckor innan det är dags för UL.
Och magen ja,det syns redan.Om man jämför med när jag väntade Lucas så har jag redan nu större mage.
Men bilder kommer kanske senare idag.



- T r ä n i n g -

Jag har börjat att träna.Eller ja,jag cyklar iallafall.Lånade hem mammas träningscykel i Måndags,så jag har bara hunnit cykla två gånger.Men det är riktigt skönt,och riktigt svettig blir man allt!
Men jag skulle verkligen vilja ha en sån där Orbitrek.Om någon har en sådan att sälja så får ni gärna säga till!
Inget godis på veckor heller,nu är det stopp!Finns ingen anledning till att stoppa i sig godis var eviga dag.
Det har ju som sagt blivit en och annan karamell under julen,men nu är vardagen åter.Men på helgerna får man äta allt.Då var man svulla som bara den.Men nu är det verkligen stopp på veckorna!
Jag tänker verkligen inte gå upp 20-30kilo under graviditeten.Hur kul är det liksom att ha 20kilos övervikt i juli?
Inte speciellt kul va?
Jag vägde in mig på 52,6kg på inskrivningen på MVC,och jag sagt stopp vid 65kg.Det är ju ändå typ 12-13kg.Mer än så behöver man inte gå upp.Mer än så vill jag verkligen inte gå upp!
Jag har förövrigt inte vägt mig sedan inskrivingen och har egentligen inget behov av det.Man känner ju själv liksom.Jag vill må bra,och kunna göra saker fast jag är gravid.
Jag tror det är väldigt farligt att inte röra på sig,tror man får mer "ont" då.

Nu sover Lucas,så jag ska slänga mig på cykeln och cykla en mil tror jag!

- B a r n v a g n s j u n g e l -

HJÄLP!
Vi har lite smått börjat kollat runt på olika syskonvagnar nu.Det är ju oftast så lång leverenstid så vi hade väl tänkt beställa en efter att vi varit på UL.
Men nu kommer den stora frågan.

Vad ska vi ha för vagn?


Vi är ju Emmljunga frälsta,men tyvärr så tycker vi att deras syskonvagn är så himla klumpig.Man vill ju faktiskt kunna gå i butiker.
Sedan har vi ju denna Urban Jungle,som vi också tycker är fin.Men den är ju också så himla bred,vilket är ett stort minus!
Men då kommer vi till Phil&Teds syskonvagn.Det verkar ju helt suverän.Jag blev smått förälskad i den när jag såg den.Men det finns ju tre olika modeller på den.Och självklart 3 olika prisklasser.
Men eftersom jag inte känner någon som har en sådan vill jag veta om ni hört något om den eller om ni kanske har en själv?
Jag skulle vilja veta lite för och nackdelar om just den vagnen.På barnensHus säger dom ju såklart att den är jättebra.Och på olika forum som jag läst på har den fått fina betyg.
Men jag är ändå lite osäker!
Jag behöver verkligen hjälp.Jag har riktig stor beslutsångest alltså!

Jag fastnade verkligen mest för denna vagn.

Vad tycker ni?