- H e l g e n -

Denna helg har varit helt fantasik!Den blev inte alls lika lugn som jag trodde.Vi har inte varit hemma en enda dag.Men vad gör det när man gör roliga saker.

Igår bestämde vi oss för att besöka Grannarna på deras stuga uti Trundön.Sagt och gjort.Där blev det kaffe och en massa surr ute i det underbara vädert.Efter att vi kommit hem bar det av till Lucas mormor och morfar för att grilla.Oj så gott det var!Träffade även lillasyster som varit i Turkey i en vecka.Blir nästan avis på att hon är så brun!Vi kom hem strax efter sju,så då var det bara att lägga lilla älsklings Lucas.
Själv halvsov jag mest på soffan hela kvällen.

Idag har vi haft en heldag hos Lisa och Pär.Och självklart är det alltid lika trevligt som vanligt.Har även denna dag varit ute hela dagen!Vi bjöds på grillat idag också.Men vad gör det?Grilling skulle jag kunna äta hur mycket som helst.Det är alltid lika gott!
Vi kom hem strax efter sju nu ikväll.Så har badat Lucas.Och han är verkligen en liten virvelvind i badet.Toagolvet var hur blött som helst.Fast det gör ju inte heller något.
Lucas har varit på strålande humör hela helgen.Och han var verkligen varit ute hela dagar.Och kryper gör han även som en galning.
Det går verkligen fort nu alltså.Han står ju hela tiden.Så snart hoppas vi att han ska börja gå!

Ikväll blir det inte att göra mycket.Har starka funderingar att redan nu hoppa isäng.Det är ju jobb imorrn som gäller.Och det gäller ju att få sova sina timmar.Så jag orkar umgås med min underbara familj efter jobbet!


- H e l g -

Tiden räcker inte riktigt till just nu för att blogga så mycket.Den lilla tid jag har efter jobbet vill jag ju spendera med min underbara familj.Men nu är det iallafall helg och underbart väder ute!
Vi har varit ute hela morgonen och nu ligger Lucas i vagnen ute och sover.Vi har gungat och ätit gräs.
Så underbart att få stiga upp med honom idag alltså!
Det är ju när man jobbar man verkligen uppskattar dom små sakerna.
Lucas har även hunnit bli ritkgt duktig på att krypa,han är så söt när han far här som en virvelvind!Och nu ställer han sig upp överallt!Det gäller verkligen att passa vad man har på borden.Men det är så himla roligt!Det händer så himla mycket nu.Jag längtar så fruktansvärt tills han börjar gå.Då ska vi verkligen vara ute hela dagarna!

I helgen blir det nog inte sådär jättemycket att göra.Vi ska mest bara vara familjen.Ikväll ska vi och grilla hos Lucas mormor och morfar och imorrn blir det nog en heldag med Lisa,Pär och deras grabbar.
Men nu ska jag iallafall sätta mig ute en stund innan det är dags att ta tag i dagen!

(Bilder kommer sen,jag lovar!)

- U n d e r b a r t -

Även denna dag har gått bra på jobbet.Nu är det ju bara 1 liten ynka dag kvar tills det är HELG!Veckorna går verkligen fort alltså!
Jag måste även få skryta lite om min underbara älskade sambo!Han gör verkligen ett toppenjobb här hemma!Förutom att han är med Lucas hela dagarna så bäddar han alla sängar,städar så att det är riktigt rent och snyggt när jag kommer hem.Maten står även på bordet klockan fyra.
Hur underbar är han inte?
Nu när jag vet att han "kan" så är jag riktigt glad att jag börjat om att jobba.Han visar verkligen att han vill vara hemma.Det värmer så himla mycket alltså.

Ikväll har jag bara ägnat mig åt Lucas.Vi har varit ute sedan klockan 6,men nu är det dags för sängen för den lilla älsklingen.Jag har tagit en massa kort också som jag tänkte lägga upp om jag hinner senare!

- O n t -

Hur ska jag beskriva hur jag mår?ONT I KROPPEN beskriver nog det mesta just nu!Jag är ju aboslut inte van att bära riktigt tunga saker 8timmar i sträck.Inte heller gå i 8timmar.Men det går nog om!Lite ovant bara.
Hela jag är lite ovan.Vet ju knappt hur man tittar på en ritning!Hehe.
Men det går bra!Jag är faktiskt lite stolt över mig själv.Jag stiger ju ändå upp halv 6 varje morgon och jobbar till 4.Och sedan är det ju fullt ös hemma hela kvällen!
Jag vill ju umgås med Lucas allt vad jag hinner!

Det går även bra på hemmafronten.Pappa Tony gör verkligen ett lysande jobb!Jag faktiskt ändå glad att jag börjat om att jobba.Vi har verkligen mer förståeende med varandra nu.Det är ingen dans på rosor att vara hemma,och det är ingen dans på rosor att jobba hela dagarna heller.Nu förstår jag att Tony kan vara trött vissa kvällar,och han kan förstå att jag har varit trött vissa kvällar.
Därimot har jag märkt att folk höjer lite på ögonbrynen när jag säger att pappa är hemma.Alla tror vi har honom på dagis.
Är det verkligen så ovanligt att pappor är hemma?Tycker nästan det är lite skrämmande!

Jag lovar att jag ska bli bättre på att skriva.Iallafall en gång per dag,men det känns som att tiden inte rikitgt räcker till just nu.Allt är ju så nytt!

Måste även säga att det redan hoppat ut lite grodor ur min mun på jobbet.
Det finns ingen Måndag i V.28!Bara så att ni vet!Hehe.

Nu ska jag försätta änga min tid åt Lucas!

Puss på alla er där ute!

- F ö r s t a d a g e n -

Första dagen på jobbet.Första dagen utan Lucas.Det gick mycket bättre än vad jag trodde.Fast nog längtade jag efter honom hela dagen.Imorse var det riktigt jobbigt,men det gick.
Den som säger att det är enkelt att skiljas från sitt barn ljuger!
Jag som trodde att jag skulle få börja lite "soft",men icket!Jag har gått an hela dagen allså!
Det var ändå rätt kul att få träffa alla och ha lite "vuxentid".
Det har även gått jättebra här hemma hörde jag!Men gissa om Lucas blev glad av att se sin mamma?
Nu har man verkligen någonting att längta hem till.

Nu ikväll har vi varit ute i gräset hela familjen.Det blev även en liten prommis.Nu ska jag och Lucas gå och bada!Det gäller att ta tillvara på tiden nu!

- J o b b i g t -

Då börjar sista dagen i "frihet" att lida mot sitt slut.Vi har verkligen haft en härlig söndag.Vi har bara varit med varandra,med Lucas i centrum förstås.Vi har varit ute och cyklat hela familjen nu ikväll och då stannade vi på en lekplats och gungade lite med Lucas.
Vi måste verkligen få upp våran gunga här hemma nu!
Vi har haft det riktigt mysigt idag.
Nu ikväll har jag bara varit med Lucas på golvet,och mysit i soffan med honom.Jag vill suga in så mycket Lucas det bara går nu så att jag klarar mig imorrn.

Jag har även hunnit "packa" alla saker jag ska ha med mig till jobbet imorrn.Kändes rätt konstigt att göra matlåda till mig.Jag vet att det kommer att gå bra,fast sjävlklart känns det jävligt jobbigt också.Att helt plötsligt ska jag inte vara med honom på dagarna.Paniken sitter i mammahjärtat!
Jag hoppas att jag kan sova inatt,och att väckarklockan fungerar imorrn!Inte roligt att komma försent första dagen på ett år.

Nu ska jag nattan våran underbaraste lilla prins.För när han vaknar imorrn kommer inte hans mamma vara hemma.Då är ju hon på jobbet.

- P a n i k e n -

Paniken är riktigt stor just nu..

- S i s t a d a g e n -

Sista dagen idag då.Imorrn är det verkligen dags.Det känns så jävla overkligt.Tror inte jag kommer att sova många timmar inatt.Jag kan inte förstå att jag ska vara så himla nervös.Det kommer ju att gå hur bra som helst!

Vi har iallafall spenderat helgen i Arvidsjaur med Lucas mormor,morfar,gammelfarmor och gammelfarfar.Vi har fiskat och tagit det lungt.Riktigt skönt med andra ord.
Men nu är vi hemma och det är tusen saker jag måste ta tag i innan imorrn.Måste verkligen fixa allt känns det som.Plocka fram alla kläder jag ska ha göra matlåda m.m.

Nu ska jag sluta svamla och börja göra lite saker här hemma som måste göras.


- S j u k -

Jag lever,men det är inte mer än så.
Riktigt kul att vara sjuk sista dagarna jag är hemma.NOT!
Återkommer när jag börjar bli människa igen.

- S k e l l e f t e å -

Dagen har faktiskt spenderats i Skellefteå.Jag och mamma fick för oss att fara och hälsa på systrarna.Sagt och gjort.Vi satte oss i bilen och for ner.Vi åt tårta eftersom storasyster fyller år den 27.Men jag jobbar ju då så vi hinner nog inte ner just den dagen.Lucas fick träffa kusin Alexander som för övrigt alltid är lika söt.
Det blev mat från Max och mycket prat!Riktigt trevligt var det.
Vi har just kommit hem.Så nu ska Lucas få lite vällning och sedan blir det att hoppa i sängen för hans del.
Jag därimot ska se UglyBetty!


- S o l i g t -

Natten har varit bra.Vi gjorde morgon kring 07.00,men då har vi sovit hela natten.Och när man vaknar till detta fina väder kan man ju inte göra annat än att le.
Jag började se Pretty Woman igen,men jag hann inte se mycket innan jag somnade.

På morgonen har vi mest mysit med varandra.Vi har varit i Lucas rum och lekt och allmänt bara busat.Även en lite prommis har vi hunnit med.
Nu sover lilla hjälten.Men när han vaknar blir det att ta sig en cykeltur till mormor för att hälsa på.Vi har ju inte träffat henne mycket den sista veckan,så vi måste ju ta igen lite grann!

Men när våran pappa kommer hem ifrån jobbet blir det att fara och handla.
Det blir nog även en och annan cykeltur eller prommis ikväll också med våran pappa!
Tony jobbar sista dagen imorrn.Sedan är han pappaledig till mitten av September.
Jag antar han är rätt arbetstrött just nu,men han skulle då inte jobba hela dagen imorrn.



- U n d e r b a r a D a g -

Dagen har varit helt fantastiskt.Den började med att vi tog oss en cykeltur på morgonen runt Öjebyn.När vi kom hem åt vi gröt och sedan fick Lucas sova.När han vaknade åt vi lunch och efter det gick vi på en promenad i det vackra vädert.
Behöver jag ens säga att jag njuter för fullt?
Nu sover våran lilla hjälte.
Ibland vet jag inte vad jag ska göra med all kärlek jag har till Lucas.Jag trodde aldrig att jag skulle kunna älska någon så mycket som jag älskar Lucas.Det finns ingen annan som gör mig så lycklig och glad som Lucas.

Ikväll har även Lucas mormor och morfar varit här.Mormor har ju varit i Skottland hela veckan,men kom hem igår.Och vi har saknat henne.Hon hade med sig presenter,och så mycket för det!

Nu ska jag också varva ner lite grann framför tvn innan det är dags för att krypa till kojs.

- S i s t a V e c k a n -

Sista Måndagen jag är ledig..Behöver jag säga att paniken sitter i mammahjärtat?
Lilla Lucas har verkligen blivit stor.Igår ställde sig upp vid diskmaskinen,och nu ska ha ställa sig upp hela tiden!
Denna vecka ska jag bara njuta av Lucas,bara vara med honom.Allt annat kommer att komma i andra hand.Direkt jag börjar prata om att detta är sista veckan är tårarna många.Aldrig i hela mitt liv trodde jag att det skulle vara såhär jobbigt att "lämna" bort honom.Jag vet att han kommer ha det minst lika bra med pappa,men detta är ändå en rätt jobbig tid för mig.
Verkligenheten har kommit tillbaka..
Jag är ju inte van att inte vara med Lucas,jag är ju van att ha honom vid min sida varje dag.Och jag har aldrig varit borta från honom i hela 8timmar.Och nu ska jag börja vara det varje dag.
Lucas har blivit stor..Det är bara att konstatera.
Det går som inte att sätta ord på alla känslor som finns hos mig just nu.Tiden har verkligen bara rusat iväg.Det kändes så himla långt borta nyss.Men nu sitter jag här.
En vecka kvar..

Nu ska jag sluta skriva och ägna mig åt Lucas.

- S ö n d a g -

Det blir inte fiske för oss idag.Vi vet inte ens vart vi har spöna.Men nästa helg ska vi nog fiska.Vi kommer ändå att hinna fiska oss less denna sommar också tror jag!
Istället ska nog hela familjen bara vara ute i solen och umgås med varandra.Det är ju ett sådant underbart väder att man bara inte kan sitta inne.
Jag väntar egentligen bara på att Lucas ska vakna och Tony ska komma hem från apoteket där han har varit och införskaffat solskyddsfaktor åt Lucas.Jag ska iallafall hoppa i duschen nu,och sen ska jag klä på mig något riktigt sommrigt var det tänkt!

Hoppas ni alla får en lika härlig dag som vi ska ha!

- S o l -

Nästan hela gårdagen spenderades hos Lisa och Pär.Vi åt en himla god smörgåstårta medans alla småkillar åt korvstroganoff som tant lista gjort.Jag och Lisa var ute med barnen medans Tony och Pär höll på i källaren.Sedan blev det läggdags för alla pojkar,och då passade Tony och Pär på att testa Resendt Evil5 och jag och Lisa for och köpte massa karra.Sedan såg vi melodisjunget,och sedan kring 12 började familjen Persson/Lundberg bege hos hemmåt.
En väldigt Lyckad Lördag!
Och ett grattis till Pär som blir 26 idag!

Idag ska vi iallafall vara ute.Kanske kanske blir det att testa fara och fiska,men vi har inte bestämt någonting än.Men nu ska vi gå ut och njuta av det underbara vädert vi har idag!

- P i g g -

Jag vaknade 10.10 imorse.Så himla skönt att få vakna av sig själv.Mina pojkar steg tydligen upp 07.30.Men jag behövde verkligen denna sovmorgon,jag känner mig som en helt ny person nu.Lucas har somnat för sin lilla lur och Tony har begett sig till Lisa och Pär.Jag ska ligga i soffan ett tag till innan det är dags att börja ta tag i saker.Efter att lilleman har vaknat far vi också till Lisa och Pär.
Men nu ska jag slänga mig i soffan igen!

- T R Ö T T -

Jag är så himla förjordat trött.Jag har varit som en zombie hela dagen.Humöret har väl inte heller varit riktigt på topp.Men jag hoppas verkligen Lucas vill sova bra och sova länge imorrn!Jag skulle verkligen behöva det.Det blir en väldigt tidig kväll för mig.Direkt Lucas somnat ska då jag hoppa i sängen.

Vi har ändå hunnit med rätt mycket idag.
Stan,ÖB och Lantmanna.Inte dåligt med tankte på hur trött jag känner mig.

Men nu ska jag iallafall tillbringa lite tid på golvet med våran lillaälskling!

- S o m n a d e -

Vi somande om!Just efter att jag skrivit inlägget insåg jag att jag inte skulle vara vaken den tiden.Så jag böt blöja på Lucas och sedan gick vi upp till sängen.Lucas som älskar att ligga i våran säg gjorde det även denna gång.Han är som en liten mask,han är verkligen överallt!Han var på sin pappa flera gånger.Som tur var skrattade bara Tony när han kom.Men tillsist somande Lucas som en slagen hjälte mellan mig och Tony.
Det är verkligen mysigt att ha sina båda killar i sängen med sig.
Vi vaknade iallafall kring 7,fast vi steg inte upp förrän 07.45.Så nu känner jag mig rätt utvilad ändå.Jag är redo att ta tag i dagen!
Det första som står på schemat är att bada Lucas.Han har just ätit banan alldeles själv,så ni kan jag tänka er hur man ser ut?
Nu blir det raka vägen till badet!

- T r ö t t -

Vad har hänt med våran pojke?
Lucas som alltid sovit så himla bra!Nä,klockan 4 gjorde vi morgon.Det värsta är att Lucas är hur pigg som helst.Just nu sitter han på golvet och leker.Han är inte ens tendens till gnällig,alltså är han ju pigg.Det var inte ens lönt att försöka få honom att somna om.Han hade redan gjort morgon.
Nu har han sovit dåligt hela veckan och vaknat före fan,så jag hoppas verkligen att detta väder snart.Lucas är pigg,men inte hans mamma.Mitt huvud duckar,men den är nog förmodligen för all sömnbrist som jag inte är van att ha.
Nä,detta är inte sådär jättekul.Men jag vet att det går över.Men jag vill inte stiga upp klockan 4 på morgonen.
Ett plus är ju att han är glad,och inte gnällig.Fast skulle han vara gnällig så skulle det ju vara ett tecken på att han är trött.Så jag vet egentligen inte vad som är bäst?

- J a a a a a a a a -

Vi har verkligen varit på språng hela dagen idag.Eller,vi har ju bara varit hos moster Jannice.Fast vi var där hela dagen!
Vi kom kring 10.30,så jag la Lucas i vagnen dirket och sedan gick jag in.Det blev surr,surr och åter surr.Mest gamla minnen faktiskt.Shit vad vi har levt loppan!Nu när man tänker tillbaka så kanske man inte alltid var sådär jättesmart.Men en sak kan jag säga er!Vi har haft det skitkul under alla år!
Lucas vaknade kring 12.30 så då blev det lunch både för han och för oss.Tack för maten än en gång.
Sedan gick vi en lååång prommis.Vi gick mest och tittade på hus och surrade som vanligt.
Sedan körde vi lite bil och kring 16.00 började jag och lilleman att bege oss hem!

Men det mest underbara idag har varit att få titta på lilla bäbismagen!Och det syns verkligen!Hon är riktigt söt om magen alltså.Jag längtar tills det börjar leva om lite där inne!Det känns ju nästan som att jag är gravid!Hehe!
Vi,eller jag bestämde att det är en pojke i magen.Eftersom jag ska ha en flicka nästa gång skulle det ju passa bra om dom också fick det nästa gång!
Fast blir det en liten flicka nu så är det ju klart vem Lucas ska gifta sig med!
Jag kan nog inte förklara för någon hur glad jag är!Jag längtar så otroligt mycket till kring den 7nov.Nästan lika mycket som Jannice och Robban!
Men tack för idag!Riktigt roligt!Det blev så mycket skratt att jag har ont i munnen nästan!


- G r a v i d -

Jag har någonting otroligt stort att berätta för er.Någonting jag vetat en längre tid,men har inte kunnat säga något.Jag blev så himla glad av detta besked att tårarna bara forsade ner.Som jag har väntat och längtat efter denna dag!

Min absolut bästa kompis Jannice och hennes Robert ska ha en bäbis!

Jag har velat skriva det många gånger,men det är först nu jag kan göra det!Vi som skulle ha barn tillsammans.Det har jag och Jannice sagt sen vi var små.Och med bara ett år mellan barnen kan man ju säga att vi ändå kommer att ha barn i samma ålder!
Nä,jag är så otroligt glad för eran skulle!Och Lucas som kommer få en kusin till!


Än en gång:Grattis till lilla bäbisen!

- T r ö t t -

Nu är jag trött.Dag har vi varit igång hela dagen.Vi bla.varit och hälsat på G-farmor en ganska lång stund!Och självklart blev jag och Lucas hur bortskämda som helst där!
Efter att pappan i familjen kommit hem for jag och klippte mig.Jag har ju tänkt spara ut litegrann,så jag klippte bara det jämt.Sedan kom Lucas morfar förbi på middag.Och nu ikväll har hela lilla familjen varit ute på prommis,och det var grymt skönt.
Men nu är jag trött och ska hoppa i sängen.
För imorrn på morgonen bär det av till Bersika för att vara med Moster Jannice,kul!

- S y s s l o r -

Lilleman har just somnat,och jag ska börja ta tag i alla sysslor jag har.Solen har ju äntligen tittat fram,så det blir nog en liten cykeltur efter att Lucas har vaknat.
Men först måste jag dammsuga och även göra pannkakan.Jag tycker pannkakan är mycket godare när det fått stå ett tag!
Och sen var det ju klippning,och jag längtar!Men eftersom jag tänkt spara ut lite grann,så blir det bara att fixa till det lite.Fast vi får ju se hur länge jag orkar spara.Jag har aldrig haft längre hår än ner till halsen.

- O n s d a g -

Igår var Lina och Amanda på besök hos oss.Det blev surr och promenad med vagnarna.Amanda har fått låna Lucas Bumbo eftersom vi inte behöver den längre.Och hon gillade att sitta i den så!Lucas var väldigt intresserad av Amanda,men jag tror inte det var ömsidigt!Lucas är så alla vet väldigt nyfiken av sig!

Vi hade hade även middagsfrämmande och det blev att äta kycklingwok.Jag förvånar mig själv faktiskt i köket.Jag är nog inte sådär jävla dålig som jag tror att jag är!
Lucas farbror var här igår och hjälpte Tony att fylla massa säckar med sågspån i gårdshuset.Det är så roligt att träffa honom,och Lucas verkar tycka om honom.

Sedan kom Lisa,Pär och sötpojkarna på besök.Så då blev det också en massa surr.Och Lucas och Seth lekte verkligen tillsammans.Dom låg på golvet och ja,lekte typ.Det kommer bli roligt när Lucas kan gå,för det är ju bara 1,5år mellan dom!Dom kommer nog få roligt tillsammans.Jag tänkte ta kort,men självklart hade jag inga batterier i kameran!

Lucas sov förresten bara en gång igår.Från 10.15-12.20.Och sen var han vaken till 20.00,men han somande dirket vi la honom i sängen!Sötungen våran!

Lucas har sovit lite oroligt inatt,och gjorde morgon 06.30.Självklart var jag lite trött,men det börjat faktiskt gå över nu.Idag har vi inte så mycket inplanerat,vilket faktiskt är ganska skönt.Därimot ska jag klippa mig 16.30,och det behövs verkligen.Lucas morfar ska äta middag med oss idag,men det blir nog bara pannkaka.Lucas mormor är ju i Skottland denna vecka,och det är ju inte roligt att äta själv!

Nu ska jag och Lucke gå upp och bädda alla sängar innan vi ska bege oss till Affären!

- J o b b i g t -

Vet ni vad som skrämmer mig mest nu när jag ska börja om att jobba?

Jo,jag vet att detta är sista veckorna jag någonsin kommer att vara hemma med Lucas hela dagarna.Självklart ska jag ta ut lite längre ledigheter och vara mammaledig.Men det känns som att det inte är samma sak.Denna tid kommer aldrig att komma tillbaka.Jag kommer verkligen komma ut i verkligheten igen.Jag "får" inte längre vara i min och Lucas "lyckliga bubbla".
Lucas har blivit så stor,och allt har gått så fort!Men samtidigt känns det som att jag tagit tillvara på denna tid.Jag har massor med roliga minnen som jag kan tänka på när det går tungt på jobbet.
Eftersom jag jobbar till 16.00 varje dag är jag så rädd att han ska "glömma" bort mig.Självklart kommer han ju inte att göra det.Men det blöder ändå i mitt mammahjärta när jag tänker på det.Jag "måste" lämna ifrån mig honom nu.Men en sak är säker,jag kommer tillbringa all min vakna tid åt Lucas efter jobbet.På något konstigt sätt känns det även som att jag "sviker" Lucas.Man är ingen bra mamma om man börjar om att jobba.
Men samtidigt vill jag ju ge denna underbara tid till Tony.Att Tony ska få se och få vara med Lucas som jag har fått vara under en lång tid.
Jag vet att det kommer att gå hur bra som helst.Men det är riktigt jobbigt i mammahjärtat alltså.Det har ju varit jag och Lucas sedan Dec-07.Och nu känns det som att banden klipps.
Nu kan jag verkligen förstå att det är jobbigt för alla pappor som "måste" jobba.

Det är så svårt att förklara,men det måste ju finns någon annan som känner igen sig?


- L i s t a -

Vad heter ni? Emmeli och Tony.
Hur träffades ni? Ja,Tony är ju storebror till en kompis som jag var mycket med förr.
Hur länge har ni varit tillsammans?
Snart 8år
Är ni förlovade? Ja.
Bor ni ihop? Ja.Vi flyttade ihop när Tony gick ut Skolan och började jobba.
Har ni barn? Ja,världens underbaraste och sötaste Lucas.
Har båda körkort? Ja.
Isåfall, vem kör bäst? Jag såklart,fast Tony håller nog inte riktigt med där!
Kommer du ihåg er första kyss? Ja,ett minne för livet!
Vem sa "Jag älskar dig" först? Tony faktiskt.
Vem är äldst? Tony,fyra år äldre.
Vilka stjärntecken är ni? Jag är Skorpion och Tony är Jungfru.
Vem fyller först på året? Tony.
Håller ni i handen på stan? Ja,men nu är det lite svårt eftersom vi har barnvagn.Men förr så.
Vem är längst? Tony.Det är inte svårt att vara längre än mig.
Vem sjunger bäst? Jag.Och jag sjunger helt värdelöst.
Var nån av er oskuld när ni träffades? Nä.
Kände ni varann innan ni blev ihop? Nej
Vad har ni gemensamt? Både älskar skoter,båda älskar att renovera.Båda älskar Lucas och vi älskar ju varandra!
Blev du kär i första ögonkastet? Nej.Jag har ju träffat honom massor med gånger innan.Fast jag hade aldrig pratat med honom.
Har ni någon speciell låt? Ja.Boston-More than a feeling.Vi nötte den just innan Lucas kom!
Har ni några "frikort"? Nä.
Har ni stora framtidsplaner? Ja,vi tycker det.Men vi är ju svenssons.
Har ni gråtit i varandras armar? Ja.
Har ni varit utomlands tillammans? Nä,inte än.
Vilket är ert bästa minne? När Lucas föddes såklart.Och när vi plussade på stickan och när vi var på UL.
Vem lagar bäst mat? Jag.Men det är upp till bevis nu när Tony ska vara hemma!
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Är med Lucas och busar.Sedan när han somnat är vi bara tillsammans.
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Ja,vi pussas nästan jämt!
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Nä,typ 2km.
Blir du lätt svartsjuk? Det beror på.
Brukar ni bråka? Nä,inte bråka.Egentligen är det bara smågnabb.Men det är väl oftast jag som tjafsar!
Ringer eller SMS:ar ni mest? Ringer,Tony hatar att skriva sms.
Vilken är hans finaste kroppsdel? Ögonen och axlarna!
Brukar nån av er prata i sömnen?
Nä,jag tror inte det!


- D a g e n -

Igår var ändå en relativt lugn dag.Jag och Lucas var mest med varandra på dagen.Det gäller att passa på nu!
Efter middagen begav sig hela familjen till Bersika.Först skulle vi hälsa på Jannice och Robban,men självklart var dom inte hemma när vi var förbi.Så då for vi direkt till Lars och Anna.(Tonys arbetskompis.)Det blev en massa fika och prat såklart.Vi började bege oss fem kring 19.45,så det blev en "sen" kväll för Lucas igår.
Innan vi for hem var vi tvunga till fara förbi Lucas mormor och morfar.Mormor far ju till Skottland idag,och kommer inte hem förrän på Söndag.Men jag tror vi ska klara oss fem dagar!

Lucas fick förresten äta lite blodpudding igår.Han tyckte nog det var rätt gott.Och behöver jag säga att vi hade blodpudding överallt?

Nu ska vi gå upp och bädda alla sängar och sedan blir det bege sig ut med vagnen och promenera ett tag!


- L u c a s -

Vi har verkligen haft en underbar morgon.
Vi har badat,busat i sängen och hunnit vara på en promenad.Det har varit riktigt härligt.Jag försöker njuta så initusan just nu.Jag vill inte vara utan Lucas en sekund!
Lucas åt förövrigt palt igår.Vilket han naturligvis tyckte var jättegott!Han älskar verkligen mat våran lilla prins.
Lucas har ju hela 6tänder nu,här går det verkligen undan.Han är så himla söt när han ler och man ser småtänder sticka upp!
Han vill även ställa sig upp hela tiden nu.Men han har inte riktigt kommit på hur man gör med fötterna.Ofta slår han huvudet i golvet när han försöker,men det tar sig iallafall!Han älskar att stå,och dirket han lyckas ta sig upp på fötterna ska han släppa allt.Jag vet inte,men det verkar som att han tror att han kan gå.Men inte riktigt än!Han är bara alltför söt!

- M o r g o n -

Vilken underbar härlig morgon.Det är så skönt att få titta ut på morgonen och se detta väder.
Det blir defenitivt en liten prommis nu på morgonen.Vi måste bara få vakna till lite först!

Det slog mig imorse att det bara är 2veckor kvar innan jag börjar om att jobba.Och nu känner jag mig lite panikslagen faktiskt.Ju närmare vi kommer 25maj,ju mer panikslagen känner jag att jag blir.
Men jag antar att det är normalt att känna så?
Jag försöker intala mig att jag bara jobbar en månad och sedan har jag ju semster en hel månad,så det blir ju en lugn start.
Jag tror jag är mest orolig för att Lucas ska "glömma" bort mig.Jag kommer ju bara att träffa honom 4timmar per dag.Men då får vi ta till vara på dessa timmar.
Allt kommer ju att gå bra,men jag har ändå lite smått panik just nu.

Innan det bär av på någon prommis har vi lite grann vi ska hinna med hemma!
På återseende!

- M ä n n i s k a -

Nu har jag duschat,plockat ögonbrynen,smörjt in mig och sminkat mig lite.Jag börjar känna mig som en människa igen.Därimot måste jag klippa mig.Jag ser så jävla hemsk ut i håret att det inte är sant!
Nu väntar jag bara egentligen på att Lucas ska vakna.Då blir det att ge honom mat,och en cykeltur efter det.
Middag blir det hos Lucas mormor och morfar.Det är palt som står på menyn idag,mums säger jag då bara!

- B r a -

Okej,nu börjar jag känna igen mig själv.Efter ett X antal kaffekoppar.
Är det bara jag som blir en bitterfitta när jag just ska ha mens?
Jag måste erkänna att jag och lilleman har haft det väldigt mysigt på morgonen.Han har varit på stålande humör sedan klockan 05.00.Vi har suttit på tvrummet och lek och tittat på Pippi.
Det blev en liten powernap för lilleman kring 7.Så då la jag mig också i soffan och såg klart Pippi.
Det har varit en super mysig morgon.Jag trodde lilleman skulle vara trött och gnällig när han vaknade 05.00,men vilken tur jag hade att man var på riktigt gott humör!
Nu är han överallt.Just nu håller han på att ta sig till hallen.Antar att han ska riva ner alla skor från skohyllan.Det tycker han verkligen om!

Det är ganska konstigt ändå.Igår vaknade han 07.45 och i morse 05.00.
Och självklart gick vi och la oss lite senare igår,eller efter 22.00 var då klockan!
Våran pappa har iallafall lite sovmorgon idag,fast han ville att jag skulle väcka honom kring 09.00,så det ska bli!

Nu ska jag gå och leka lite mer med lillprinsen!

- U p p e -

Imorse vaknade vi 05.00.Jippie!
Tyvärr känns humöret samma som igår,så jag återkommer någon dag när jag inte är lika grinig.

- H u m ö r -

Jag  är absolut inte på något bra humör,så jag återkommer imorrn.(Om humöret är bättre.)

- B i l d e r -

Lite bilder på våran älskade trollpojke!


En glad nakenfis efter badet.

Lucas har kommit på att det är roligt att grisa!

Lucas älskar att leka och bita på sina skor!

- F u n d e r i n g -

Ikväll blev vi av med våran pappa.Så det var jag som fick fixa Lucas inför natten själv.Inte för att det är sådär jättejobbigt,och jag har ju gjort det själv flera gånger.Men nu eftersom Tony varit hemma och jobbat så länge är jag ju väldigt bortskämd med att han ofta brukar ta Lucas på kvällen.Mata honom,natta honom m.m.

Det jag vill komma med är att alla ensamstående,både ensamstående mammor och även pappor för den delen gör ett himla bra jobb.
För det första.Man kan ju inte bara gå och vila sig om man känner sig lite trött.Men är man två kan man ju be den andra halvan att ta barnet en stund så man får vila.Det går ju inte om man är ensamstående.
För det andra.Om barnet varit lite extra jobbig en dag kan man ju be den andra ta barnet en stund så man får lite lugn och ro.Det går ju inte om man är ensamstående.
Om barnet har många jobbiga nätter och inte vill sova så kan man ju inte turas om att vara uppe när man är ensamstående.m.m.Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst!
Men det jag egentligen vill ha sagt är att ni gör ett jävla bra jobb.Jag beundrar eran ork,och eran kraft!
Jag beundrar verkligen er!

- S o l -

Ja,då var det städat här nere också.Är jag effektiv eller vad?Jag och lilleman har även hunnit med en promenad till OK och hälsat på mormor på jobbet.
Men nu ska jag hoppa i duschen innan lilleman vaknar.Och när han vaknat blir det en cykeltur till ICA för att inhandla dagen middag.

- R o l i g t -

Gårdagen bästa "samtal".
(Vi hade släpet kopplat baki min bil.)

Jag:Älskling,du behöver inte ta bort släpet från bilen ikväll.Jag kan göra det imorrn.
Tony:HAHAHAHAHA.
Jag:Vadå,är släpet så jävla tungt?
Tony:Nä,men du är svag gummzan.

Är det inte kärlek säg?


- F i l m -

Nä,det blev ingen film.Vi stängde av efter tio minuter eftersom den var kass.Eller kanske inte kass,men vi har sett en Spanska versionen av det.Och det var exakt samma förutom språket.Kändes grymt onödigt att se den.Men godiset var gott iallafall.

Nu tänker jag hoppa i säng och forsätta min bariga bok,om allt går som det ska.Kanske är det något bra på tv som tar min uppmärksamhet istället?

Godnatt på er alla!


Slänger in en blid på våran underbara trollpojke.
Det finns ingen som lyser upp våra dagar som han.
Det spelar ingen roll hur mycket det regnar,
så fort jag tittar på honom är det som att solen lyser mer än vad den någonsin gjort.
Han är det absolut bästa och mest underbara jag någonsin har gjort!
Jag älskar dig Lucas.

- N e j -

Inte blev det något av att ligga i soffan och läsa en bok.Just när jag lagt mig när och hunnit läsa två ynka sidor ringer Tony och ber mig göra en massa saker.
Ja,och vad gör man inte för kärleken?
Fast jag måste ju erkänna att jag var måttligt irriterad eftersom den enda stund jag har för mig själv är när Lucas sover.Men en sak är då säker-Han ska få gottgöra mig!
Sånt är livet!Fast jag hade ju längat efter min bok,och nu är det först ikväll som jag kan forsätta läsa.
Nä,nu ska jag sluta gnälla om den där jävla boken!

Vi har iallafall nyss kommit hem från Lisa och Pär.Där bjöds det på jordgubbspaj och bullar.Behöver jag ens säga att det var hur gott som helst?
Ikväll blir det ryggläge i soffan med en film.
Vi ska väl snart börja göra Lucas klar för sängen.Han har nämligen bara sovit en gång idag,dock sov han i 3timmar!


- S o f f l ä g e -

Nu har jag även hunnit lite på nedervåningen,som jag ska städa imorrn.
Jag är så jävla effektiv alltså!
Men nu tänker jag lägga städningen bakom mig.För nu ska jag lägga mig i soffan med ett äpple och en bok!

- S t ä d a -

Nu har jag hunnit städa hela övervåningen och klockan är knappt 11.
Inse så jävla effektiv jag är.Det har renbäddats,damtorkats och även dammsugits där uppe.Jag ides faktiskt inte skura eftersom det inte var så längesedan jag gjorde det.
Så imorrn blir det att städa här nere,vilket också borde gå rätt fort.
Och ska jag vara ärlig hoppas jag att det är ett lika skitväder imorrn,för då har jag iallafall inte dåligt samvete om jag är inne.

- O n s d a g -

Vilket jävla väder det var idag.Det blir nog mest att vara inne för våran del.Fast jag har inga stora planer för idag,så egentligen gör det inte så mycket att det regnar.
En sak jag och Lucas ska hinna göra är att städa på övervåningen.Byta sängkläder,dammtorka,dammsuga.Ja,allt man brukar göra när man städar.
Finns det något härligare än att sova i renbäddat?

Igår var jag och Lucas förbi jobbet.Det är ju inte länge kvar nu,så jag var tvungen att varna dom lite.
The Bitch is back!
Nä,alla visste redan vilket datum,dom kanske har saknat mig?
Det är bara två ynka veckor kvar,vilket faktiskt skrämmer mig lite grann.Men det kommer gå hur bra som helst.Jag är nog mest rädd att jag glömt bort allt.
Jag kanske inte ens vet hur man använder en tumstock?Eller hur man anväder sticksågen?
Kanske kommer jag stå som ett frågetecken?
Det tror jag ju inte,men det återstår att se!

Nu känner jag att en viss Lucas Persson har bajsat,så det är väl bara att gå och ta hand om det!

- L i s t a -

Jag gillar:

*Städa.Jag kan tycka det är småkul att städa.Det blir ju fint efteråt.
*Cykla.Jag har upptäckt att det är roligt att cykla.Fast det kanske bara är för att Lucas är med.
*Jobba.Jag kan inte låta bli att längta lite.Det känns lite pirrigt för den delen också!
*Pappor som är hemma.Jag tycker att alla pappor skulle vilja vara hemma.
*Inredning.Jag älskar att köpa nya inredningsprylar.Jag upptäckte nyss hur mycket olika lampor och krukor jag har.Jag har nämligen fått för mig att man inte kan ha olika typer av krukor i samma rum!

Jag gillar inte:

*Oansvariga föräldrar.Dom som tror det är en dans på rosor att skaffa barn.Dom som skiter i sina barn eftersom det inte var som dom tänkt sig.Det var ju så snyggt att vara gravid,men inte vill dom ha en skrikunge!Tänk efter en eller två gånger innan!
*Amma.Jag tycker faktiskt att det är grymt överreklamerat att amma.Sjävklart är det bra,men världen går faktiskt inte under bara för att man inte ammar.
*Pundare.Jag tycker faktiskt inte om sånna.Tycker heller inte synd om dom.Dom har gjort sitt val.Och jag har gjort mitt,nämligen att inte gilla dom!
*Folk som inte vill arbeta.Jag kan inte förstå att det finns folk som inte vill arbeta,utan bara leva av våra pengar.
*Avensjuka.Glädjs åt andra istället!Din tid kommer!

- R a g g m u n k a r -

Jag hann faktiskt det mesta jag skulle göra när Lucas sov.Fast det här med krattningen.Ja,det tar en jävla tid.Men jag ska forsätta imorrn när Lucas sover.Det är så förjordat tråkigt att jag nästan spyr.Fast det är ju tur att det blir fint,och att man ser resultat.Och i sommar ska vi ta bort två till björkar,så då blir det väl iallafall lite mindre att kratta!

Vi har just ätit middag,Raggmunkar med Fläsk.Jag är fan en mästerkock i köket alltså!Nä,kanske inte.Men jag är ändå inte så dålig som jag tror jag är!

Ikväll blir det nog en till liten cykeltur.Det är ju så himla härligt.Jag och Lucas cyklade till affären för att köpa ingridienserna till Raggisarna.

Men nu ska jag dricka en liten kopp kaffe innan det är dags för Lucas att äta sin middag!

- M a s s o r -

Nu sover Lucas och jag ska börja ta tag i allt jag ska göra.

*Vika ihop kläderna som är i torktumlan.
*Sätta på en till maskin med våra ny sängkläder.(Ska renbädda alla sängar imorrn.)
*Städa upp lite här,leksaker och sånt.
*Gå ut och forsätta med att kratta.(Ett ont måste.)
*Och om det finns tid över ska jag sitta i lugn och ro och dricka kaffe.
Det är mycket som ska göras,men det som hinns det hinns.Resten får jag göra sen!

Vad ska ni göra idag?

- K r a t t a -

Idag har jag börjat kratta gården.Vi har ju ändå rätt stor gård,så jag har väl inte hunnit göra sådär jättemycket.Det går ju som bara att hålla på när lilleprinsen sover.Men det tar sig iallafall!
Fast att kratta är väl inte sådär jätteroligt,det kan jag inte påstå.Men det måste ju göras.
Tony håller på för fulla muggar att riva gårdshuset,och det är ju inte heller tvärgjort.Men man måste ju börja någonstans.För nästa år ska sulan till garaget dit!

Lucas ska få lunch av sin pappa nu,och sedan hade jag tänkt att jag och lilleman skulle ta en cykeltur till hans mormor!

- B r a -

Då börjar även denna dag att gå mot sitt slut.Jag har varit riktigt dålig på att uppdatera i helgen.Men jag har helt enkelt inte haft tid.Vi har gjort så himla mycket roliga saker!

Idag fick jag sovmorgon,och jag sov till 09.30.Och behöver jag säga att jag hade riktigt ont i huvudet när jag vaknade?Jag tror inte det är bra att sova så länge,men skönt var det iallafall.

Lisa,Pär och pojkarna har varit hos oss idag.Vi alla cyklade först till OK och köpte oss en glass var som vi åt upp uti några bänkar på vägen hem.Sen blev det dags för att grilla,och oj så gott det var!Till efterrätt blev det lite glass och rabarberpaj.Mums för magen!
Denna helg har verkligen varit fantastik.Jag har verkligen haft riktigt trevligt.Jag har ju till och med fått träffa älsklings Alexander!

Nu ska jag gå och mysa lite i soffan med min stora älskling!

- S o l -

Idag har hela familjen varit ute hela dagen!
Pär och pojkarna har varit här.Pär har hjälpt Tony och pojkarna har varit med mig och Lucas.Det har verkligen varit en toppen dag.Det blev middag från Pit-Stop när Lisa slutat,och även det var mycket gott!
Och sedan kom mosters prins och Lucas underbara kusin Alexander och moster Lisa och Morfar på besök!Även det var hur kul som helst att träffa dom.Jag säger det igen.Ibland blir jag så arg att dom inte kan bo här.Träffar dom tyvärr alltför sällan.Men man får ta till vara på dom gånger man träffar dom!
Vi har varit hos dom ikväll.Lucas och Alexander har busat lite med varandra.

Nu ids inte jag skriva så mycket mer.Men jag återkommer imorrn!