- S a m m a n f a t t n i n g -

Redan ett nytt år.
Detta år har gått i rekord fart.

Lucas har gått från att vara en liten bäbis till en "stor" kille som går på dagis.Från att inte alls kunnat gå eller pratat så kan han nu säga massor med ord och springet i benen är det inte fel på alls!
Jag började om att jobba,och Tony var pappaledig i 3månader.
Vi hann riva vårat grådshus under sommaren också.Och kanske år 2010 står det ett stort garage på den platsen.
Vi har hunnit med en massa annat skoj också.
I slutet av Oktober var det dags igen.Närmare bestämt 30 Oktober plussade vi.Lyckan är total.Lucas ska bli storebror.Det lilla livet är beräknat till 10Juli 2010.
Många av mina vänner har just eller ska också få smått 2010.
Jag har träffat underbara människor,och mindre underbara människor.
Vi har fått bra nyheter,och dåliga.
Vi har (som vanligt) haft massor av renoveringsprojekt i huset.
Det var en liten sammanfattning!

År 2010 ska förhoppningsvis bjuda på det ena bra efter det andra!Det datumet vi längtar till mest nästa år är ju såklart när bäbisen kommer!
Jag tror som sagt att 2010 kommer att bli ett minst sagt lika bra år!


- G o t t n y t t å r -

GOTT NYTT ÅR
Och
GOD FORSÄTTNING!- U p p e -

Just nu är jag trött,väldigt trött.Lucas behagade att vakna första gången 04.30,men somnade om efter sådär 10-20min.Men klockan 06.00 var det färdigt.Då låg han och pratade så glatt i sitt rum.Eftersom jag är en väldigt seg människa lät jag honom ligga och prata ett tag.
Men nu är vi uppe.Och Lucas är pigg,och mamma är trött!Och jag som försöker bli en snällare person,speciellt nu med alla dessa gravidhormoner lät Tony ligga kvar och sova en stund till.Vilket jag känner att jag ångrar nu eftersom han erbjöd sig att stiga upp!
Men jag får gå och vila sen.

Idag är det ju som sagt nyår.Det blir en väldigt lugn sådan,vilket det har varit ganska många år.Eftersom man är småbarnsförälder,och en bäbis i magen så är man inte så sugen på så mycket ståhej.
Familjen Jensen kommer hit,och vi ska äta plankstek och till efterrätt skulle det bli Cheesecake.Det kommer nog att bli grymt trevligt!

Nä,nu ska vi gå och mysa med våran pappa en stund!

- G r i n d -

(Eftersom jag inte kommit ihåg att hämta kameran än med alla bilder från Julafton så skriver jag ingenting än om hur vi hade det!)Jag återkommer med massor av bilder senare!

Denna julledighet går ju av bara farten.Det är redan Onsdag,och på Fredag är det ett nytt år!Helt sjuk hur fort tiden går.
Förhoppningsvis ska även nästa år vara hur bra som helst.Mycket att se fram emot iallafall.

Igår var vi hos Familjen Jensen för att se film,Paranormal Activity.Personligen tyckte jag det var rätt kuslig.Jag har helt allvarligt haft mardrömmar hela natten!
Lucas fick somna i sin vagn hemma hos dom och sedan lyfte vi bara in honom i bilen när vi for hem.Fungerade mycket bra.Han somnade om dirket i sin egen säng!

Idag blir det tyvärr inte att göra sådär jättemycket.Det är ju så himla kallt!Lucas som bara vill vara ute hela tiden.Men en liten stund ska vi väl vara ute iallafall!

Våran pappa håller just nu på att montera en grind till trappen.Inte en dag förtidigt!

- H e m m a -

Då var vi hemma igen från det underbara julfirandet!
Vi har haft det riktigt lovely!Men det är ändå något visst med att komma hem.
Borta bra men hemma bäst.
Jag ids inte skriva mera nu,återkommer imorrn!

- G O D J U L -

Jag vill önska alla er underbara människor en riktigt
GOD JUL!

- S t r å l a n d e J u l -

Nu är vi äntligen framme!Vi kom fram kring 14.30.Vi körde väldigt lugnt,går ju inte att köra så fort när man har släp.
Vi har hunnit äta middag,och nu sitter jag och väntar på kaffet.
Tony och Pappa har redan hunnit ut med skotrarna.Det tog inte många minuter efter att vi ätit middag så var dom som bortblåsta.Antar att dom inte kommer att komma hem i första taget!

Julkänslan börjar infinna sig nu.Det är riktigt mysigt här alltså!Man får inte alls samma julkänsla när man är hemma!

Nu ska jag bara gå och mysa på innan lilleman ska sova!

- H e j -

Helsikans vad mycket snö det har kommit inatt.Det är bara för Tony att gå ut och starta slugan.Själv ska jag och lilleman packa det sista.Viktigt att vi inte glömmer något,specillet inte julklapparna!

Även denna natt har varit bra.Jag känner mig riktigt utvilad alltså!

Vi lär väl börja bege oss kring 11-12 idag.Då kanske dom hunnit ploga alla vägar vi ska köra på.Inte så kul att köra med släp på en väg som inte är plogad.

Nä,detta duger inte.Nu måste jag börja fixa iordning allt!


- P l u s -

Den 22December 2007,alltså för exakt 2år sedan plussade vi med Lucas.Tänk att tiden går så fort.Jag minns den dagen som om det var igår.Jag tror jag piade på 4-5 stickor,bara för att vara säker.Helt otroligt att han snart är 1½år.
Tänk att vi fått den mest underbaraste pojken av dom alla.
Och tänk att Lucas ska bli storebror.Helt otroligt!
Den 10Juli är det dags.Och som vi längtar!

Snart är jag och Tony inne på vårat 9´de år tillsammans.9år,helt otroligt.För varje år som går älskar jag honom bara mer och mer.
Jag hoppas det blir många,många,många mer år!


Älskade Lucas.Älskade Tony.

- K L A R -

ÄNTLIGEN är jag klar med alla julklapparna.(Tror jag iallafall.)Det är en underbar känsla jag känner just nu.Slippa stressa som satan dagen före vi far.
Jag har även gjort JanssonsFrestelse och kokat alla knäck som jag ska koka.Det ni!Imorrn ska jag och lilleman bara leka på,utan att ha tusen måsten.Det enda vi ska göra är att tvätta upp lite kläder och börja packa.Men jag tror jag ska packa när lilleman lagt sig imorrn!

Hela familjen skulle vara ute och skotta nu ikväll,men Lucas blev lite rädd för snöslugan så vi gick in.Lucas utger sig för att vara ganska tuff,men innerst inne är han ganska mjuk den lilla pojken!

Nu sover lilleman och jag ska hoppa i duschen.Sedan blir det att läsa lite och förmodligen äta något surt!


Behöver jag säga att det är rätt underbart att fira jul på stugan?

- C h o c k -

Vilken chock jag fick imorse.Tony ringde mig 08.30,och då låg jag och lilleman och sov!Han som skulle ringa och fråga hur våran morgon varit,den som inte ens hade börjat då.Men vilken tur att han ringde,vi skulle ju kunna ha sovit hur länge som helst.Halv 9 räcker gott och väl.

Det blev iallafall inge lugn morgon.Vi steg egentligen bara upp och sedan klädde vi på oss för att sedan börja uträtta lite ärenden.
Dagen har gått i rasande fart alltså.Klockan är redan halv 2,men det är väl så när man sover så länge!
Jag och lilleman har hunnit göra Janssons,och jag har även hunnit skura i köket.
Vi skulle egentligen in till stan idag för att köpa den sista julklappen,men jag slutade ut det.Känns inte alls lockande att gå på stan med vagn i detta väder.
Jag och lilleman far imorrn istället!

Vi måste därimot sätta oss ner och skriva en komihåg lista.Annars finns det stor risk att vi glömmer något.Det är ju inte bara en sak vi ska ha med oss.
Julklappar,vagn,kläder,skoterkläder,skotrarna,julbak m.m.Jag skulle inte vara njöd om jag glömde något!
Bäst att göra en lista.

Vart ska ni alla förresten fira jul?

Nu väntar jag egentligen bara på att lilleman ska vakna från sin lilla lur.Vi ska nämligen överraska våran pappa genom att skotta lite grann!


- F ö r v å n a n d e -

Klockan är 08.00,och enbart jag som är vaken!Det hör inte till vanligheterna att Lucas sover såhär länge.Nu förtiden har han ju tendens till att stiga upp före f*n.Jag hoppas att den tiden är förbi nu.Jag gillar att vakna utvilad!
Lucas somnade 19.00 igår,så han har alltså sovit 13timmar nu.Och det bästa av allt,han har inte vaknat en enda gång!Me like!

Jag glömmer hela tiden bort att jag och Lucas faktiskt är jullediga nu.Och herregud vad härligt alltså!Våran pappa jobbar sin sista dag för detta år på Tisdag.Så på Onsdag bär det av till A-jaur för att fira jul!
Men Måndag-Tisdag står helt oplanerade för min och Lucas del.
Därimot så skulle vi verkligen behöva ett släp.Jobbigt när man inte känner någon som har ett släp.Vi måste verkligen köpa ett..

Nu ska jag koka lite kaffe och vänta på att mina två guldgossar ska behaga att stiga upp!

- B i o -

Igår var jag och Tony på bio.Första gången sedan Lucas föddes.Vi har pratat om det länge.Men ni vet hur det är,alltid är det något annat som kommer upp.
Lucas mormor och morfar var här och skötte medans vi såg,Luftslottet som sprängdes.
Det var riktigt riktigt bra!Jag tycker nog att det är den bästa av alla tre filmerna.
Mysigt var det.Inte varje dag jag och Tony gör något utan Lucas.Vi måste nog bli lite bättre på att unna oss att göra saker bara vi två.
Fast det är sällan jag ser Lucas som ett problem.Självklart måste man planera om man ska göra något.Och alla saker kanske inte går att göra,men jag tycker det brukar gå hur bra som helst faktiskt!

Imorse vaknade vi 06.45.Vi var ju faktiskt pigga när vi vaknade.Hoppas hans ide om att stiga upp före 5 är borta nu.Vi har sagt att allt efter 6 är helt okej.
Idag blir det en familjedag.Lucas sitter och äter lite Päron just nu,men sedan blir det att klä på honom och gå ut och leka en stund i snön.

Tyvärr så har jag ändå inte handlat alla julklappar.Jag kommer att bli tokig på mig själv.År efter år är det samma sak..Och år efter år tänker jag att jag ska fixa alla paket i början av november..
Konstigt att man aldrig ska lära sig.

Nä,nu går vi ut och leker!

- E n s a m n a -

Min telefon har pajat.Inse vilken panik.Egentligen helt sjuk att man får panik över att inte ha en mobil på sig.Som "tur" var hittade jag en gammal 3310a.Jävligt läckert alltså!Behöver jag säga att jag skäms lite grann när det ringer på den?Alla på jobbet skrattade åt mig!
Vad ska jag köpa för telefon?Har någon nått förslag får ni gärna skriva en rad eller två!

Idag ska vi på stan.Bara jag och Tony.Det är väldigt efterlängtat!Vi ska äta ute och sedan gå runt i butikerna och försöka köpa klart alla julklappar.Ibland behöver man lite ensamtid och just nu känns det väldigt behöverligt.När man går med vagnen är det ju svårt att hålla handen,så idag ska jag inte släppa Tonys hand nått!

Jag uppdetarar väl senare ikväll och berättar över alla fynd jag kommer att göra!

- B a k a, B a k a -

Nu är det bara 3dagar innan jag får lite "jullov".Kommer att bli grymt skönt och behöverligt att vara hemma i 2veckor.Bara mysa och göra roliga saker.
3dagar bort bara!

Idag eller rättare sagt ikväll har jag hunnit baka hela 80bullar,inte dåligt va?Alla som känner mig vet att jag inte är sådär jättehuslig,men någongång måste man väl börja?Jag kanske bakar i snitt 2ggr/år.Personligen tycker jag inte att det är sådär jättekul att varken laga mat eller baka.
Eftersom Tony inte är van att vi har fika hemma så kommer han nog att äta upp en och annan ganska fort!

För övrigt så har jag äntligen fått mina efterlängtade böcker jag beställt.Tog bara sisådär 1½vecka innan jag fick dom.
Så nu ska jag ta mig en bulle eller två och bädda ner mig i soffan med en förhoppningsvis bra bok!
- O r o l i g -

Idag har jag varit riktigt nervös.
Jag har ju haft ont i magen i helgen och självklart så tror man ju det värsta.Så jag fick en tid för att komma in och kolla så att allt stod rätt till med bäbis.
Behöver jag säga att jag var rätt nervös när jag satt där i väntrummet?Brevid mig satt ett annat par som just fått det konstaterat att dom fått missfall.Det gjorde ju verkligen inte saken bättre.
Men våran bäbis mådde bra.Jag såg hur h*n rörde sig där inne.Helt otroligt.Så liten,men ändå en mini människa.
Det är verkligen fantastikt att få se på dessa små varelser!

Jag är i v.11 just nu.Så jag hoppas att dessa två veckor går fort så att vi kan andas ut lite grann iallafall.Jag tycker alltid dom 12 första veckora går jätte sakta.Jag hoppas verkligen att allt kommer att gå bra!
När jag fick se våran bäbis idag blev jag tårögd.Svårt att förstå att jag har en bäbis i magen igen!
Och förhoppningsvis ska den vara kvar där inne i ca.30 veckor till!


Förresten fyller min kära mor 49år idag.1år kvar innan hon blir tant på riktigt!

Grattis mamma!

- E k -

Denna dag är bättre än gårdagen.Jag var verkligen inte kry igår,och Tony var tvungen att jobba.Men jag gjorde iallafall ett tappert försök att vara en bra mamma.Men det kändes som att jag misslyckades lite.Kanske inte hade världens bästa tålamod eller humör igår.
Men så är det när man inte är frisk.

David och Bella åt iallafall middag med mig och Lucas igår.Det är inte alls roligt att äta själva.Det blev kotlett i ugn med klyftpotatis och fetaostsallad!

Idag är det andra bullar.Efter en någotsånär bra sömn inatt och inte alls sjuk känner jag mig som en helt ny människa.
När Lucas bestämde sig för att stiga upp klockan 7 hoppade jag ur sängen och gav min stora älskling lite sovmorgon!
Tony steg upp 8,men en liten sovmorgon iallafall.

Jag och lilleman har hunnit städa köket och vardagsrummet nu på morgonen.Som sagt,men hinner aldrig bli less när man städar eftersom man alltid blir avbruten!
Tony håller på förfullt att klä in trappen i ek.
Och Lucas är väldigt intresserad av vad pappan gör i trappen,så det är en evig klappjakt till trappen.Jag hinner bara vända om så är han halvvägs uppe.
Vi måste verkligen köpa en grind..

Nu sover lilleman ute i vagnen och när han behagar att vakna måste vi verkligen in till stan.Måste ju börja med dessa julklappar någongång.Eller,jag har egentligen inte så mycket kvar men jag skulle verkligen vilja bli klar så att jag bara kan njuta dessa sista dagar innan jul.
Sedan ska lillasyster få komma och slå in alla paket.Jag är värdelös på det och hon är bra på det!

Men nu ska jag njuta av mitt kaffe!

- H j ä l p -

Julklappar..
På tal om julklappar..

Är det bara jag som har väldigt svårt att köpa julklappar?
Är det bara jag som har väldigt svårt att önska mig något?

Jag har suttit och funderat över en månad på vad vi ska köpa till Lucas i julklapp.Men jag kommer verkligen inte på så många saker.
Ser jag något jag vill att Lucas ska ha så köper jag ju det till honom då.Jag väntar ju inte tills hans födelsedag eller julafton.
Så är det ju med mig själv också.Hittar jag något så köper jag ju det.Jag väntar ju liksom inte.
Detta gör det ju väldigt svårt eftersom både jag,Lucas och Tony har allt vi behöver just nu.

Ska jag vara ärlig känns det lite tråkigt att inte ha en låååång önskelista.Men nu när man tjänar egna pengar och kan köpa det man vill ha själv så gör jag ju det.
Men egentligen kan man ju säga att Lucas har julafton året om eftersom han får saker hela tiden.
Och alla grejor jag har kommit på köper hans mommo och morfar åt honom.Så nu ska jag sluta säga vad jag tänkt köpa!

Men en sak är säker!
En sak som vi köpt till Lucas är jag väldigt nöjd med!
Tror han kommer att vara väldigt cool och söt med sin nya grej!
Ska det vara så ska det vara!

Men är det bara jag som har detta "problem"?
Och har ni några förslag på vad man kan köpa till en 1årig kille som nästan har allt han behöver så skriv gärna en rad eller två!

- S n ö -

Denna morgon är mycket bättre än gårdagen!
1.Lucas vakande ju klockan 6,det är ju en timme länge än i "vanliga" fall.
2.Lucas underbara pappa steg upp så att jag fick sova en stund till!
Tack älskade Tony för att du är helt underbar och skämmer bort mig som du gör!

Igår var hela familjen ute och skottade,eller Tony skottade och Lucas åkte i "skopan".Vilket Lucas tyckte var jättekul!
Själv gick jag bara runt där ute och tittade på mina underbara älsklingar!

Vi såg flickan som lekte med elden igår.Men jag somnade,måste nästan gå och se klart den snart.

Nu blir det lite frukost för familjen och sedan ska jag slänga på mig arbetskläderna och sätta in en karm!

- G l a d -

Nu har mitt dåliga -stiga upp tidigt- humör släppt.Men det var absolut igen rolig morgon ska jag säga.
Lucas trött=Lucas gnällig,och svår att göra nöjd.
Lucas gnällig=Mamma blir irriterad på gnället.Även hon blir gnällig.
Lucas gnällig+Mamma gnällig=Pappa försöker hålla hela familjen på bra humör,men det går inte alltid sådär jättebra!

Men nu sover Lucas,och även jag försöker ta igen mig lite.Sitter här i soffan och dricker en kopp kaffe.Lucas är alltid så glad,precis som han brukar vara efter att han fått sova sin lilla lur.

Vi har förövrigt hunnit vara ute idag.Han älskar att vara ute,mamma blir glad när Lucas är glad!

Jag höll ju nästan på att glömma att våran pappa redan hunnit lägga in mattan som vi ska ha i hallen uppe.Det blev riktigt snyggt!
Så fort jag hittar kameran lovar jag att ta några kort!


- T i d i g t -

Lucas il av att stiga upp tidigt har inte gått över.Även denna helg vaknar vi före f*n.
Och eftersom jag har ett rätt dåligt morgonhumör så kan jag ju säga att jag inte är på det bästa humöret nu.
Och eftersom Lucas inte alls är pigg så är han väldigt gnällig..Varför kan han bara inte sova till han vaknar,PIGG!
Det enda han gör dessa mornar är att gnälla,gnälla,gnälla.Sedan efter att han sovit sin lilla lur på dagen är han som vanligt.
Jag känner mig konstant trött,känns att man aldrig riktigt får sova.
Anledningen till varför jag låter jävligt negativ just nu är för att mitt -stiga upp tidigt- morgon humör inte gått över än.
Personligen vill jag helst vara ifred en stund på morgonen..
Nä,ska sluta gnälla nu.Men svårt är det.

Gårkvällen var iallafall väldigt trevlig.Vi kom hem strax före 8.Därimot har ju både jag och Tony lite problem med julmat sedan förra året..Så jag skulle gärna äta en pizza iår på julafton istället för julmat.

Nu ska jag gå och vara med våran gnälliga men ack så underbara pojke..

- F ä r g a -

Ikväll är det ju som sagt julbord som gäller.Ska försöka äta hur mycket som helst.Och med tanke på hur mycket jag äter nuförtiden så borde det ju inte vara ett allt för stort problem!

Lucas springer just nu runt i hela köket och spelar allmänt AllanBallan.

Jag skulle behöva färga håret innan vi far..
Ja,jag tror jag ska gå och göra det nu..

- T a c k -

Jag måste börja med att tacka för alla gratulationer vi fått!♥

Jag vet inte vad våran lilla pojke har fått för sig.Lucas har nu vaknat före klockan 5 i en veckas tid,även Lördag och Söndag.
Visst,vi stiger upp 05.30,men den där sista halvtimmen är riktigt skön att få sova.Och att även få hinna göra sig själv klar innan Lucas stiger upp är verkligen ett plus!
Vi hoppas att detta il av att stiga upp väldigt tidigt går över snart!

Till något helt annat.Jag har tappat bort våran kamera,tror jag.Jag hittar den ingenstans.Men alla som känner mig vet ju att jag kan ha lagt den nästan vart som helst.
Men jag hade ju tänkt ta några bilder på våran fina trapp som vi håller på att renovera.Så fort jag hittat kameran kommer det en riktig bildbomb!

Imorgon är det Fredag,skönt!
Bara några veckor kvar till Jul,och lite "jullov".
Men jag måste nog börja ta tag i att köpa julklappar.Men jag tycker inte tiden räcker till!
Bra kanske att jag är ledig 3dagar före jul.Känner jag mig själv rätt så kommer jag att spenedra hela dessa 3dagarna på stan för att panikhandla julklappar!

Vi ska och äta julbord med Tonys släkt imorgon kväll,ska bli riktigt gott!Man måste ju nästan "fasta" hela dagen så att man orkar riktigt mycket mat!