-Hår.

Angånde mitt förra inlägg så var det mer bara som en roligt grej.
Tjejer visar sina orakade armhålor och jag visade bara att jag rakar min.

Det spelar väl ingen roll om man rakar eller inte?
Jag förstår faktiskt inte varför det har blivit en sådan stor debatt.
Om en tjej inte vill raka sig så ska hon ju självklart inte göra det.
Om en tjej vill raka sig så ska hon ju självklart göra det.
Sen att kalla någon äcklig och ful enbart för att denne person väljer att inte raka sig under armarna är ju allmänt jävla barnsligt!

Jag tycker inte om hår.
Jag vill gärna raka mig på kroppen för att jag tycker helt enkelt att det är fräschare.
Benen rakar jag då och då och på vintern kan det går rätt lång tid mellan varven.

Jag
tycker heller inte om hår på killar.
Det är ytterst få killar som jag tycker är snygga i skägg.
Jag vill att en kille ska ha lent ansikte och inte något som sticks.
Och sen så tycker jag att killar också kan hålla kroppbehåringen i schakt.
Men jag skulle ju aldrig tvinga någon att raka sig bara för att jag vill det.

Så.Alla är olika,gör som ni vill!

Postat av: Jeanettej

Det är rätt, det spelar ingen roll :) Det är en motaktion just för att någon gjorde en grej av att en tjej inte rakat sig- och började mobba henne för det. Det är det man är emot- inte huruvida folk får eller inte får raka sig (eller jo, amn vill ju att alla ska få göra som de vill. nu är det tydligen inte okej att vara orakad eftersom folk verkar bli otroligt provocerade av det). Tack för att du tog ställning Emmeli :)

2012-03-13 @ 20:05:31
URL: http://jeanhed.blogspot.com/
Postat av: In The Arm(pit)y Now

Om DU inte tycker om hår så har du ju något emot det... Fult/äckligt, antingen eller... Har jag fel? Sen behöver man inte vara barnslig bara för att man har en egen personlig åsikt, men mobbning däremot är både sjukligt fegt och barnsligt!

2012-03-13 @ 20:45:07
Postat av: Jeanettej

In the Arm(pit)y Now: Jag håller med dig delvis. Det finns ju olik sätt att uttrycka sig om man nu vill framföra en sådan åsikt. Man måste ju få tycka att hår inte är skönt, att det är skönare att raka sig osv. Man måste kanske inte uttrycka sig med "fy fan vad vidrigt det är med människor som inte rakar sig, människor som inte rakar sig är svettig,a ohyginiska as" (för då får man räkna med konsekvensen att man faktiskt kränker eller sårar någon-och inte precis respekterar andras val):D eller det klassiska "tjejer ska raka sig för att....de är tjejer" :) Fokus i debatten är ju främst mot mobbingen av folk som sticker ut, + att visa att det är inte en så stor grej om man nu vill skippa rakningen. Själv rakar jag mig ibland, ibland inte. Tycker inte hår på tjejer är mer äckligt än på killar - men så föredrar jag att min partner är rakad ;)

2012-03-13 @ 21:29:33
URL: http://jeanhed.blogspot.com/
Postat av: Jeanettej

för att vara tydlig: Man kan ogilla hår, men vara artig och hänsynsfull nog att inte spy ur sig hur jävla äckligt och vedervärdigt man tycker att det är :P På en offentlig sida eller tex här, i en öppen gästbok på en öppen blogg :> Live and let live. Inste speciellt invecklat eller svårt alls.

2012-03-13 @ 21:40:56
URL: http://jeanhed.blogspot.com/
Postat av: Isabelle

Jag hatar hår, fy usch och blä. Både på kvinnor och män. Bara för att man är emot det får ju folk ändå göra som dom vill. Att man har en åsikt om saker och ting betyder ju inte det att man inte tycker att folk ska få vara som dom är. Gäller ju precis allting annat också. Jag har åsikt om mycket, det mesta för att vara ärlig, men folk får tycka annat och jag tycker det är helt okej. Så länge jag får tycka som jag vill.

2012-03-14 @ 18:45:42
Postat av: In The Arm(pit)y Now

Håller fullkomligt med föregående skribent... Man ska få ha sin åsikt vad det än gäller så länge man står för det! Vi är alla unika efterom vi alla är olika. Både på gott och ont!

2012-03-14 @ 21:20:31
Postat av: Jeanettej

Bella: Är okej att tyca som man vill, men man kan ju int alltid utgå frå sig själv? Du tänker "va fan bryr sjg mig" om någon kommer i ditt ansikte och jävlas, för en annan person blir det mobbing? Speciellt då det är flera som gaddar ihop sig. Man får tycka vad man vill om hår, men man får faktiskt inte säga vad man vill, så äre. Du får inte trkassera eller förtala människor, eller uttrycka dig som kan anses som hets mot folkgrupp? Det finns helt enkelt gränser. Sen om man nu har åaiskter om allt (det har jag med) så får man ju också palla att ta diskussioner ;) Men vi är nog överrens om att mobbing inte är okej? Att det folk sa åt tjejen inte var okej? Säger man "fy fan vad äckligt att inte raka sig, är du e fterbliven? Raka dig!" är inte vad jag skulle kalla för "att acceptera att andra tycker olika!". Till den anonyma; så de tär okej att mobba folk så länge man står för det? :) Varför inte bara säga "okej jag är emot mobbing, mina personliga tycker stämmer inte men folk får göra som de vill", istället för "fy vad VIDRIGT..de tär min åaiskt å den står jag för". Okej, vad tjänar dne åsikten, annat än att man alltså säger att en annan person är vidrig om de inte gör som du tycker att de ska göra. Märkligt tycker jag.

2012-03-14 @ 22:26:38
URL: http://jeanhed.blogspot.com/
Postat av: Jeanettej

Förstå att jag bara är ute efter att förmedla att mobbing inte är okej. Jag ser inte hur vi vinner något av att håna andra? Ser inte varför din rätt att uttrycka din "åsikt" ska vara viktigare än hur du får mig att må när du uttrycker den? speciellt om detta sker i grupp. Handlar lite om personligt ansvar att inte missbruka sin rätt att uttrycka just åsikter. Jag tycker inte att kassa åsikter gör dig speciellt unik (om du t.ex är för mobbing), inte ens att din åsikt är rätt eller okej bara för att du står för den, kan väl bara hoppas på att du aldrig råkar ut för det själv.

2012-03-14 @ 22:31:15
URL: http://jeanhed.blogspot.com/
Postat av: Isabelle

Självklart är jag inte för mobbning. Aldrig i livet. Det var kanske inte så snällt att gå på just denna kvinna. Jag tycker inte om att lägga fokus på just en viss sak. Folk är elaka mot alla, hela tiden. Du får inte vara för tjock, för smal, för kort, för lång, handikappad. Därför stör jag mig på att det blir sån himla shåå för just detta. Ja hon har hår under armarna, det finns värre saker som folk mobbas för, som dom inte kan råför helt enkelt. Nu vet jag inte riktigt om jag fick sagt det jag ville. Men som sagt, att det ska bli sånt jävla liv över detta..

2012-03-15 @ 14:51:37
Postat av: Jeanettej

Håller med dig Isabelle, mobbing är fel, folk är lltid elaka- men man kan ju välja själv om man ska vara en sån själv eller inte :) Själv, som vuxen så bryr jag mig inte om vad främlingar på nätet tycker om min mage, min armhåla osv. Men ungdomar tar åt sig sådant lättare, mår sämre. Det är så lätt att vara elak på nätet och glömma bort att det är riktiga människor bakom datorerna. "skitsnack" kommer man nog aldrig bort från, men att öppet håna andra, det är inte okej tycker jag. Ja hon kna raka sig så slipper hon bli mobbad? :> Men hon är ju född med hårunder armarna och vill inte bry sig om sådant. Handlar ju inte bara om henne, eller hår - Men just denna gång så bestämde sig en grupp människor att slå tillbaka mot mobbarna. Handlar om rätten att ha hår- eller vara utan hår- utan att folk ska behöva bli nedvärderande och elaka? Låter som att vi är överrens..

2012-03-15 @ 17:10:29
URL: http://jeanhed.blogspot.com/

Tack för din kommentar!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: