-Dagens funderingar om pengar.

Dagens fundering.

Igår kom jag på att Lucas spargris är proppfull.Och hur bra ränta är det ens att ha en massa pengar hemma?Så jag bestämde mig att jag ska gå in på banken idag för att sätta in dessa pengar på hans konto.

Men nu till min fundering..

När ska man egentligen använda pengarna han har på sitt konto?När jag köper saker åt honom tar jag aldrig från hans pengar.Jag blir liksom för snål.Det är ju hans pengar.Dessa pengar vill jag ju att han ska ha den dagen han flyttar hemifrån eller om han vill köpa saker när han blir äldre.
Om jag vill att han ska ha en studsmatta tex så är det ju egentligen inte han som har sagt att han vill ha den.Så varför ska jag då ta från hans pengar?Då är det ju bättre att han har pengar när han är 15-16 år och verkligen kanske vill ha en skoter eller något.Något som HAN säger att han VILL ha..

Förstår ni vad jag menar?

Hur gör ni alla där ute?

Gör ni som vi att ni sparar bara för att spara?

Postat av: Jennie och Norah

Vi sparar till Norah för framtiden.Typ kanske en EU-moppe ska köpas,körkort ska tas,bil ska köpas m.m.Så att hon har en buffert att göra VETTIGA saker med,inte bara shoppa upp för shoppandes skull.

Då har hon pengar sparade som hon aldrig annars skulle ha haft :)

2010-04-28 @ 09:02:32
URL: http://jennieohlund.blogg.se/
Postat av: Sofia

Vi gör så att vi sparar ihop till ett körkort åt Lily, inte mer. Får hon pengar när hon fyller år (hon får dock nästan aldrig pengar) så köper vi något hon behöver eller tycker är roligt för dem. Jag vet nämligen många som fick en jättestor summa pengar när de fyllde 18 och sen festade bort alltihop på ett par månader och det vill jag inte ska hända. Nu kan man förstås sätta pengarna på eget konto och ge till barnet när man vill, men jag känner ändå att jag inte vill servera vuxenlivet på ett silverfat åt henne, utan låta henne jobba själv för sina saker.

Dock investerar vi 250:- om året för att stå kvar i stockholm stads bostadskö, så om hon vill flytta dit när hon blir större har vi typ 20 års kötid att få en lägenhet för! =)



Men jag förstår absolut om man väljer att spara mer till barnen. Det kan ju bli något väldigt bra av det hela också, alla blåser ju inte pengarna på onödigheter.

2010-04-28 @ 09:04:03
URL: http://sofiafranzen.blogg.se/
Postat av: Sofia

Jag såg nu att du skrev att du ska sätta in på hans konto. Vill du vara säker på att han inte blåser allt den dag han fyller 18, starta ett sparkonto i ditt eget namn istället. =D

2010-04-28 @ 09:06:28
URL: http://sofiafranzen.blogg.se/
Postat av: Jennie och Norah

Det är nog det bästa man kan spara pengarna till :) Dom tackar nog en när dom blir äldre,förhoppningsvis ;)



Ja visst är jag hurtig och förstår att du också vill ut och röra på dig,men jag måste då få kontra med att jag vill hellre vara gravid så jag är lite avis :)

2010-04-28 @ 09:24:37
URL: http://jennieohlund.blogg.se/
Postat av: Sofia

Jag förstår hur du menar. Det är ju inte så att jag inte tänker hjälpa Lily att tex köpa moppe och så framöver, men när jag är färdigutbildad så kommer jag nog att ha råd att göra det utan att spara. Så därför låter jag bli att spara så mycket nu när jag pluggar och har det lite fattigare.



Fast ska Lucas köpa en skoter är det nog väldigt vettigt att börja spara redan nu, för de kan ju kosta en del! =)



Men jag är osäker på om man får ta över kontot sådär innan 18-årsdagen, jag har hört att det enda sättet att barnet inte har tillgång till kontot när de fyller 18 är att ha kontot i sitt eget namn från början. Så du kanske ska kolla upp det för säkerhets skull! =)

2010-04-28 @ 13:02:44
URL: http://sofiafranzen.blogg.se/

Tack för din kommentar!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: