-Tankar från toaletten.

Lucas sitter i badet (han ska bada jämt nuförtiden),Liam ligger på golvet och "leker" med sitt babygym.Jag sitter på toalettstolen och dricker kaffe.

Så man kan säga att detta är tankar från toaletten.

Jag ska först säga att jag älskar mina barn över allt annat.Tänkte bara säga det först så att ni absolut inte tror något annat!

Allvarligt nu.Jag kan omöjligt förstå dessa personer/mammor som VILL vara hemma hela livet.Alltså personer som vill vara hemmafuar.
Okej,om Tony tjänade sådär 100000 kr i månaden,så kanske jag skulle jobba 25% eller nått.Men att jag skulle sluta jobba helt,det finns inte!

När Lucas var 8 månader gick jag tillbaka till mitt jobb.Och det är bland det bästa jag någonsin gjort.Första dagen har extremt jobbig.Det erkänner jag.
Tony var hemma med Lucas och jag jobbade.Jag hade en sådan jävla energi när jag kom hem från jobbet.Jag hann börja sakna Lucas på jobbet.Jag vill göra hur mycket som helst med honon när jag kom hem.Det var tråkigt när han skulle gå och sova.Jag ville ju vara med honom!

Och erkänna nu alla,när vi är hemma med våra barn så kollar vi på klockan och tänker:Fan 1 timme kvar innan det är läggdags..
Inte nu alla dar,men många.

Och att få fara på jobbet och vara Emmeli.Inte vara mamma-Emmeli.Alltså.Få vara sig själv.

Och det roliga med allt det här när jag gick tillbaka och började jobba var att det var många som höjde på ögonbrynet.
Liksom.Hur kan du,hur vill du lämna ditt barn för att återgå till jobbet.Det var många som inte fattade varför jag gjorde det.
Men samtidigt så fick Tony höra från många.Vilken bra och duktigt pappa du är som är hemma med ditt barn!

Varför blir pappor duktiga så fort dom tar ut pappaledighe?
Och varför blir mammor dåliga så fort dom återgår till jobbet?



Postat av: Linnea

Jag håller fullständigt med dig, när man väl kommigt sig ut i arbetslivet efter något år hemma med barnen upptäcker man fördelar man knappt trodde var möjligt.Däremot nu passar jag på att njuta av min ledighet med Liam som är vårt sista barn, men det finns dagar då jag avundas Jens som "bara" behöver jobba!! =)

2010-11-11 @ 09:43:35
URL: http://nennan.blogg.se/
Postat av: Jennie och Norah

Jag tror även att det var mycket för att jag trodde det var en rysare,att alla skulle ta sig ner från liften och bli jagade av monster i skogen.Men så var ju inte fallet =)



Sen ang.ditt inlägg så är det ju tyvärr så..Folk har en konstig uppfattning om mamma/pappaledighet.Jag började jobba när Norah var 13 månader och det tyckte även många var för tidigt.Men det är SÅ skönt att få gå till jobbet och få sakna sitt barn (låter kanske konstigt).Och väl hemma har man så mkt kärlek och energi att ge så det räcker och blir över! =)

2010-11-11 @ 09:55:35
URL: http://jennieohlund.blogg.se/
Postat av: Linnea

Jo, då man jobbar har man faktiskt mer energi och lust till spontana aktiviteter med barnen, man blir lätt en aning förslöad och förblindad av de långa lediga dagarna då man är hemma. Jag tror att man värdesätter tiden på ett annat sätt då man jobbar. Samt att man är bland andra vuxna och utbyter meningar med andra över fem år =)!

2010-11-11 @ 10:43:25
URL: http://nennan.blogg.se/
Postat av: milla

Ja det är konstigt det! Haha, känner igen mig i allt du skriver..När man är hemma hela dagarna blir man fort less att titta på händige manny,leka med lego eller dockor. Men är man borta en dag så är det inte så dumt att sätta sig ner och leka med dockor :)

2010-11-11 @ 10:52:42
Postat av: Jessica

Jag tycker det är jätte skönt att vara hemma med Zelda, gruvar mig som F*N för att börja om ! :P

Men det är nog för att jag är såå less på mitt jobb & känner att jag vill göra nått annat...

Men som jag känner nu skulle jag lätt kunna vara hemmafru ;)

2010-11-11 @ 11:09:11
URL: http://jessicatommy.blogg.se/
Postat av: Nadia

Det vet du svaret på Emmeli! Gamla inrutade mönster för kvinnor och män och hur det där ska gå till. Så har liksom männen fått till det och får berömm, som du skriver, men världen glömde liksom bort att för att männen ska få mer tid med barnen så måste kvinnan alltså jobba. Så, om1 10 år kanske kvinnor kan få lite pepp istället. "Smart av dig att återkomma till jobbet!"



Shit det blev ludigt men du fattar! :D

2010-11-11 @ 12:19:49
URL: http://nadiahill.se
Postat av: Malin [Foto & vardag]

Jag känner igen mig i det du skriver! Nu hade jag dock oturen att bli arbetslös medan jag väntade Tindra..men nu, mer än nånsin, vill hag ha ett jobb, komma hemmifrån och bara vara JAG! Även om jag vore multimiljonär så skulle jag jobba..då kanske man dock skulle ta nått jobb som bara är roligt och inte bara för att tjäna pengar men jag skulle jobba oavsett..hur mycket man än älskar sitt hem och framförallt sina barn så tror jag att man behöver nånstans att komma ifrån!

2010-11-11 @ 12:26:37
URL: http://mandarinklyfta.se
Postat av: Malin [Foto & Vardag]

Ja det är så sant!

Jag har börjat söka. Kan egentligen tänka mig att jobba med vad som hellst men behöver ett jobb som bara inkluderar dagtidsjobb då jag helt enkelt inte har barnomsorg på kvällarna och min man jobbar enbart kvällstid. Nu ska han dock vara pappaledig i 2,5 månad tills Molly börjar på dagis. Men jag vill ju gärna ha ett jobb som håller längre än så.. Tänkte försöka få praktik på en fotostudio eller liknande så att man kan få jobba upp erfarenheten då jag älskar att fotografera :)

2010-11-12 @ 07:10:40
URL: http://www.mandarinklyfta.se

Tack för din kommentar!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: